Announcement

Collapse
No announcement yet.

2023 Toyota Yaris GR

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Kolika je razlika u ET, imaš brezone pa tanak distancer može rešti problem
    Last edited by bruyoni; 19 August 2023, 13:44.

He who loses control, loses.

Comment

@bruyoni prikazuje temp ulja.

@Misha korisna informacija nakon hladnog starta, štediš mašinu do 75C sasvim u redovnom saobraćaju.

Comment

Originally posted by bruyoni View Post
        Kolika je razlika u ET, imaš brezone pa tanak distancer može rešti problem

ET45 je. Imam ove lagane trkačke felne koje su mi ET50, ali mi realno treba nešto malo robusnije za zimu - ne bih da nosim ultra lagane (i prilično skupe) felne zimi. Ove Renoove su ET65 - probaću da ih montiram da vidim kako stoje.

Sad kad su mi svi automobili ispravni, opet nekako najmanje vozim Jaris, tako da slabo idu ti kilometri razrade. Planiram da uskoro obavim i to, pa je sada na redu da se ustanovi šta od ulja može da se kupi, čisto da vidim koja je razlika u odnosu na cenu iz ovlašćenog, koji su već bili zaprepašćeni mojom tezom da ću da menjam ulje posle prvih 1000km.

Koliko nađoh, kod nas ima samo ova ulja u traženoj spec (ILSAC GF6A):
        Ravenol ECO Synth 2000d/litar (nema pakovanje od 5l)
        Motul Eco Synth 1720d/litar (nema pakovanje od 5l)
        Millers EE Performance 12852 - 5l, 2670d - 1l

I drugi proizvođači imaju ulja u toj specifikaciji, ali ih nisam našao kod nas u prodaji.

Vrlo zanimljiva je i praksa da ekipa koja tera stazu sipa ulje tako što nalije do MAX, pa onda preko toga sipa 4-5dl. Ja sam oduvek paranoisao oko toga koliko mi u servisu sipaju jer mi u mozgu uvek pisalo da je to opasno za motor, ali eto ovi svi preporučuju da se presipa jerbo auto pravi dosta G i evidentno može da dođe slabijeg podmazivanja ako ga forsiraš, a posebno ako nosiš brze gume. Propustiću Natak u septembru, imam nekih ličnih dešavanja koja sprečavaju da se planiram za tako nešto. Možda uhvatim poslednji za sezonu, ako budem raspoložan.
        - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
        - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Millers obavezno da uzmes

Ako ne isteras spravu bar u oktobru na natak smatracu da si kupio auto za pozeraj
          sigpic

Comment

Zašto bi menjao ulje posle 1000km? Ne postoji tu više ona razrada kao nekad.

Ni slučajno ne bih nalivao preko maksimuma. Čemu? U jakom režimu može samo problem da pravi.

Comment

Pise mu u uputstvu, Toyota napisala

Sent from my iPhone using Tapatalk
              "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Onda ok. Interesantno.

Comment

Nemaju oni pojma, razletece se, nije to honda.
                  sigpic

Comment

Ko o čemu, vip o poštenju...

Comment

Originally posted by Misha View Post
                      Pise mu u uputstvu, Toyota napisala

Tojota napisala da ima razrada, ali ne i da se menja ulje - samo da budemo precizni šta piše, a šta se imputira.

Comment

Nisam na to mislio, mislio sam na nalivanje pola litra vise ulja za peglanje po stazi.

"What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

I ja bih promenio ulje, u zavisnosti gde je i koji je tip filtera mozda i samo njega. Ipak je bilo sta vredno skupljanja u njemu ostalo. GF6A tj GF6 (to je isto) i API SP su kompatibilne i uzajamno zamenjive specifikacie tek od 6B ide blago granjanje jer API skoro ne pravi razliku izmedju 0W16 i 0W20
                          Bardhal XPS, MOL gold, Liqui MOlly

ET45 i 65... dosta razlike probaj distancer 10-15mm nabaviti da ti slucajno ne kaci felna i guma delove trapa

He who loses control, loses.

Comment

Uzeo sam Raevnol EcoSynth 0w20. Moram samo da pronađem vremena da obavim zamenu, mada životne prilike čini se da neće dati prilike da se to desi ove nedelje što bi mi dalo šansu da se pojavim na spetembarskom TD.

Comment

Koliko ce te kostati zamena u ovlascenom?
                              sigpic

Comment

Menjam u sopstvenoj režiji. Ali ću ti javiti koliko košta u ovlašćenom, mada koliko si se šokirao za Renoa, možda bolje da udariš pola leksilijuma pre nego vidiš brojku.

Comment

Working...
                                X