If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ćelave gume možeš da vidiš na svim automobilima kod nas, mislim da čak nema veze ni sa cenovnim rangom - eventualno recipročno, tj. ljudi sa jeftinijim kolima i manjim obimom točka još i mogu da priušte korektne gume, dok odavno već posmatram skuplje automobile sa ćelastonima.
Ljudi se zalete olako, ne razmišljajući da auto kome je 'difolt' 17 coli papreno udara po džepu u eksploataciji. Sve na takvim kolima je proporcionalno troškovima na točkovima. Zato treba bežati kao đavo od krsta sa tek registrovanim kolima tog tipa na naše table, a da su već brže bolje na oglasu.
Kad ste mi već oživeli temu, meni nema šanse ništa da ogadi 159tku. Ovaj grad je jako velik i ima džilkosa u svim kolima, a 159tki će proporcionalno biti mnogo jer se stvarno mnogo kvalitetne i lepe gvožđurije dobije za sitne pare. Pokazale su se u praksi fenomenalno, verovatno je u pitanju jedna od najkvalitetniji Alfi ikad.
Last edited by zmaj; 23 June 2011, 21:55.
Reason: podela treda
Odvojio sam postove koji se tiču kabrioleta i sredine tridesetih godina (nadam se da Nidža neće da se ljuti zbog naslova), tako da svi mi koji imamo želju za kabriom možemo tamo da se dopisujemo.
U ovom tredu i dalje pokušavamo da opovrgnemo tezu da je Alfa 159 najbolji auto na kugli zemaljskoj ikada proizveden. Cenim da tu tezu ne možemo da oborimo, ali svakako pokušavajte i dalje.
- Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
- Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!
Ala si ga sažeo, svaka ti čast. Iskrivio si poentu za medalju, ali nema veze. 159tka je jedan od onih modela u portfoliu fabrike koji će dugo ostati zapamćen, a takođe će vrlo dugo i da se viđa na putevima, jer je čitava platforma poprilično predimenzionisana i vrlo kvalitetna, a to joj je i glavna mana, bez obzira što znatno teža od konkurenata bolje leži od svih njih. Fiatu je cela priča vrlo neisplativa, jer je tržište nije zadovoljavajuće prihvatilo zbog visoke cene, makar ga i opravdavala kvalitetom (ne kažem da ga je opravdala, svako ima pravo na svoje mišljenje po tom pitanju). Niti je prvi niti poslednji automobil koji se u dužoj eksploataciji pokazao vrlo dobro, a da svojoj fabrici nije doneo planiranu zaradu.
Ono što je najviše izdvaja je činjenica da nema puno automobila za te pare koji daju taj vozački i vizuelno - ergonomski feedback kada se sedne za volan. Na žalost, breme nekih užasnih istorijskih grešaka ovog proizvođača nosi i ovaj model sa sobom, tj. bolje reći na žalost prvih vlasnika i na sreću drugih.
S obzirom kako si formulisao temu (za broj manji auto iz prave premijum klase kao alternativa), ova tema nije mogla da ode nigde drugde nego u još jedan hvalospev o Fiat proizvodu.
Ne sporim da je auto lep. Lepši je od većine, slažem se. Unutra mi je bezveze kao i 156. Meni prosto ne leži Alfa enterijer i tu nema pomoći. Da li se vozi dobro? Koliko sam čitao kad se pojavila - i nije neki reper.
Realno, auto je džaba i to je jedino u čemu briljira. Da li je to loše? Mislim da ne. Čak sam i sklon tome da kažem da bih rado kupio 159, radije nego što bih kupio neki adekvatni japanski polovnjak (Mazda ili Toyota) - čak i da su im cene iste, kao što nisu.
Sinoc sedoh u 166-icu od drugara. 3.0 24v, automatik, nakrcan opremom do krova, ali evo jos uvek se smejem. Dadoh kontakt, apali se jedno 30 (slovima: trideset) lampica na tabli! U zivotu nisam video da neki auto ima vise lampica na tabli i da se sve pale na kontaktu. Doduse, da ne gresim dusu, sve su se ugasile kad sam upalio auto! Salu na stranu, dopada mi se kako izgleda auto, a i kad covek razmisli da dobije 200-tinak konja za tri i po soma, definitivno deluje privlacno! Otreznjenje dolazi sa informacijom da kompletna revizija prednjeg trapa, koji nikako ne voli nase puteve, kosta soma ili oko 30% vrednosti kola. Takodje mi je bitna informacija da je u pogledu rezervnih delova precica veoma malo.
"What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."
166 je dobar, ali samo za izbegavanje Imao je čovek neki turbo, ne sećam se tačno koji, najsrećniji je bio kad je prodao čudo. Skoro kao jahtu da imaš, dva puta srećan
Preuveličavanje je to sa trapom kod Alfe -> kad se razvali jeste skupa revizija, ali nije baš da se to dešava svaki čas. 159tka je što se toga tiče stvarno predimenzionisana u svakom pogledu, platforma je američka, verujem da za života kod prva dva, a možda i tri vlasnika, neće biti razloga za pipanje trapa ni na našim ulicama.
Meni samo nije jasno kako onako težak auto sa korenima u američkoj industriji može tako dobro da leži. Doduše, meni se na tom automobilu najviše dopada vozačko mesto, pogotovo na vozilima sa svetlim enterijerom. Onako nešto teško ima da se kupi za bilo koje pare, a ne za ovu siću za koju se prodaju 3-4 godine stari automobili po oglasima.
Ako covek koji se bavi prodajom polovnih Alfi i delova za Alfu preuvelicava, onda dobro. Plus sto zna da ja to nikad necu kupiti pa nema ni jedan jedini razlog da me laze!
@Heinz
To mora da je u narodu dobro poznat i postovan motor 2.0 V6 Turbo 205ks, steta sto su ovo prestali da prave, jer se lako pretvori u raketu u prihvatljivoj poresko-registracionoj kategoriji. Skoro da mogu da kazem da mi se svidja!
"What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."
E pa sad, neka crkava na 50 hiljada, a sigurno izdrzi vishe, to je zamena na svake 4 godine prosechnom vozachu u Beogradu. Realno za auto koji platish npr. 8 hiljada sigurno necesh istroshiti razliku u novcu do 15 hiljada koliko koshta ekvivalentan bmw, u eksploatacionom periodu. Ko voli, pored subjektivne note ima i jednu vrlo ozbiljnu objektivnu.
Cela priča opet dobija Stilo dimenziju, samo je sada uveden argument "predimenzioniran".
156 je obično predimenzioniran, a 159 je više predimenzioniran.
Nidžo javi kad kupiš kola, da čujemo utiske. Ne znam za tebe, ali ja od početka nisam ni sumnjao da BMW ne dolazi u obzir.
Comment