Announcement

Collapse
No announcement yet.

BMW1 vs Alfa 159 vs nesto trece?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

To sto ti nisi cuo ne znaci da se nije desilo. Autobild, supertest 159-ke sa cini mi se 2.4 multijetom. Ljudi napisali lepo, otkinulo se parce metala, ne secam se tacno detalja i napravilo darmar u motoru. Ceo agregat zamenjen u garanciji naravno! Cini mi se da su i ljudi iz Alfe kometarisali nesto u tvom stilu, kao nije se nikad desilo dotad!
    "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Originally posted by nidza View Post
      Kako god, nemački autobahn je prepun 159tki.
      Ja sam ih na prste mogao prebrojati na svakoj turi od po preko 1000km. Evo išli smo u Ženevu skoro, prošli kroz Milano u jutarnjem špicu i nešto se ne sećam da ih je bilo.

Valjda svako vidi ono što mu je milo.
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Mislim da se krecete u pogresnom smeru. Misha se uhvatio jednog crkavanja k'o pijan plota. Cini mi se da je S klasa AMG isto ostala bez motora u 5th gear epizodi? Mada, potpuno nebitno.

Pokusavamo valjda da dodjemo do nekog zakljucka da li je ova Alfa generalno ista bolja od ostalih, sem sto je jedna od najlepsih. Misha, doduse i mi ostali, je kritikovao i Stilo, a ispostavlja se da su svi ovi kasniji primerci sa dizel motorima izdrzljivi ko rage. Sad svi vec znamo dosta ljudi koji ih voze u nasem okruzenju.

I meni se cini da sam video solidan broj 159-ki, ali sam opet video nemerljivo vise Audija i BMW-a u Italiji nego Alfi u Italiji i Nemackoj

Kriticna tacka Alfinih automobila, prema onome sto sam ja cuo, a vecina 159-ki tek dolazi na red je to crno ogibljenje. Ovi dizel motori su vec toliko u eksploataciji u raznim varijantama da njih zaista ne vidim kao glavni izvor problema.

Meni je vrlo zanimljivo da su sve ocene u ocenama citalaca/vlasnika crno ili belo, skoro da nema izmedju. Kao da kod Alfe stvarno vazi ona prica "dobar i los primerak". Ima dosta ljudi koji su napisali da su oni licno imali odlicno iskustvao, ali da su nj poznanici izmenili sve sto je moglo da se promeni.
        sigpic

Comment

Trenutno sam u Rimu, i pored toga što su ulice još prazne zbog ferija, od Alfi smo na putu najviše viđali baš 159. No, to nije ni previše bitno .
          Istakao bih iskustvo kolege sa Bench foruma koji je Alfista već duže vreme, trenutno vozi 159 i po njemu je to najbolji model do sada, koji nema previše veze sa starim Alfama. Bazno je valjda neka SAAB/GM platforma.
          Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Ono što mene strašno muči sa italijanima je sledeće:

Možeš da imaš para, vremena i živaca koliko hoćeš, majstora nećeš naći da valja. Ili ako ga nađeš on nema vremena i naplaćuje sakloni-me-bože.

Ja ne ispunjavam ni jedan od ta tri uslova. Voleo bih da je (159) posedujem, ali isključivo kao drugi automobil. Realno, jedina opcija je dizelka karavan, ako budem uopšte u toj priči.

Sa druge strane, BMW kec mi je totalno nezanimljiv automobil. Realno taj BMW mora da se kupi sa top motorom da bi postao zanimljiv, ali onda košta zaista mnogo. Serija 3 mi je daleko naočitiji automobil i pravi konkurent Alfi 159. Ne znam samo koliko to menja finansijsku konstrukciju...
            - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
            - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Moj glas ide definitivno ka Alfi. Jedinica mi je defitivno cudan izbor.
              Iako znam da se Alfa kupuje srcem, a ne glavom
              “When I live, I am born. When I am born, I see. When I see, I discover. When I discover, I travel. When I travel, I drive. When I drive, I am.”

Comment

Originally posted by nidza View Post
                Kako god, nemački autobahn je prepun 159tki.
                Hmm, u kom delu Nemacke ?U Bayernu za 7 dana vozanja koliko sam bio u periodu pocetka avgusta, vidjalo se Bmw,Audi,VW (mislim da nijednu 159 nisam video)

Mislim da poredjenje ili dvoumljenje izmedju 1 serije i 159 nije na mestu.Eventualno 3 serija bi tu isla.

Naravno moj izbor bi pao na 3-ku.

Problem kod Bmw je, kad jednom predjes na njega, neces hteti nijedan 2 automobil

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

Originally posted by VIP View Post
                  Mislim da se krecete u pogresnom smeru. Misha se uhvatio jednog crkavanja k'o pijan plota.
                  Nemoj pogresno da me shvatas. Nidza vristi za nekim argumentima, zato sam pomenuo taj test iz Autobilda, koji kakav god da je predstavlja veci argument od Nidzinog "kad vam ja kazem"! Pritom niko na ovom forumu a i sire, koliko ja znam, nije posedovao 159 pa da se dobiju informacije iz prve ruke. Odnosno barem one koje je vlasnik voljan da podeli sa ostalima, posto ja ne znam vlasnika Alfe koji se "hvali" crklo mi ovo i ono. Samo ga vidis kako ide peske!

Comment

Sad baš ideš u krajnost. Nekoliko mojih drugara je sa Stila prešlo na 156icu i niko ne ide peške. Štaviše, od ulaganja u automobil nemaju značajno više nego što sam ja ulagao u Stila. Baš malopre sam se vozio u Alfi 156 2.0 TS Selespeed. Čovek se slatko vozi već dve godine, a od većih ulaganja je imao standardno prednje vešanje i po svojoj sopstvenoj želji komplet kočnice.

Auto ide kao nevreme, ništa ne lupka, ne škripi, sjajan, a ima deceniju skoro.

Ne bih se hvatao agregata, mislim da tu nema šta više da pričamo, objektivno pouzdaniji i jeftiniji agregat za održavanje - nema.

Takođe ne bih generalizovao majstore za Italijane, ja sam pronašao čoveka koji ima ogroman servis za Fiata i Lanču, 3 ili 4 dizalice, poseban odeljak za elektriku, sve moguće i nemoguće alate, nekoliko examinera, nekoliko radnika koji pokrivaju sve. Servis je čist kao apoteka, a ljudi su beskrajno korektni. U odnosu na njih Delta i Autočačak recimo izgledaju smešno, sem što su im zgrade impozantne i prvi utisak je odličan, pa se lako čovek prevari.

Mana servisa - obično se čeka i po 20 dana od zakazivanja, jer sasvim zasluženo imaju posla za 3 smene. Iz nekog suludog razloga, mene uvek prime odmah, a poslednji put su mi servisirali kola u mom odsustvu, jer ih sestra vozi, pri čemu su me čekali za pare dok se nisam vratio.

Na sve to, gazda servisa je vrlo IT pismen, visi po forumima, kontaktira sa centralom Fiata u Italiji i ažurira informacije i svoje znanje o Fiat modelima, čestim kvarovima i rešavanjem tih problema. Ja garantujem da je za sve fabričke greške i probleme na novim modelima korak ispred zvaničnog servisa.

I sad ti posle takvog tretmana promeni auto i servis, koliko god da ti se sviđaju BMW ili Alfa, a meni dođe da isečem vene na 1inicu. I to bih uzeo onu sa ravnim dupetom, 3je vrata, ako može bela. Od opreme mi treba jedino šiber. Agregat bih voleo dizel, ali vozio sam i 116i, takođe ide super. Na blagoj nizbrdici sam po cajgeru prebacio 230. Prosek mi je u nekoliko sati vožnje bio preko 140 jednom prilikom, a prosečna potrošnja sa uključenom klimom je bila 8.6l/100km. Inače, to je automobil sa druge slike u temi. Videću sad u sredu koji auto mogu da uzmem, možda mi se nešto treće svidi.
                    Last edited by nidza; 30 August 2010, 12:25.

Comment

Dobro Nidzo, strasan hvalospev za Gorana iz Zemuna nije bio neophodan! Cenim da njega znaju svi koji su ikada seli u italijanski auto.
                      Last edited by Misha; 30 August 2010, 12:31.

Comment

Ja odgovorno mogu da tvrdim da se kajem što sam odmah nisam otišao kod njega, nego sam kod drugara pokušavao da rešim probleme. Koliko god da neko ima izvanredno generalno znanje o automobilima, ipak je velika prednost uska specijalizacija za tačno određenu marku, pogotovo ako imaš kapacitet da to odradiš kako treba.

Comment

Dzabe mi balimo nad Alfom, kad Nidza samo prica o jedinici
                          sigpic

Comment

Evo nadjoh onaj test od 100000 km iz Autobilda.

Dakle originalni tekst, za one koji znaju nemacki:
                            http://www.autobild.de/artikel/dauer...ve_828941.html

I engleska verzija sa google prevodioca:
                            Engleska verzija

Evo pa se bavite malo citanjem, a neki i konstantnim uzvikivanjem reci :"nemoguce"!

Comment

Misho, vec smo to apsolvirali - crko motor - crko motor. Niko nije ni rekao da ti ne veruje. Crko je u prvih 20000 km sto govori da je imao fabricku gresku. Sigurno nijedan koji dodje do nas nema ispod 90000 km, sto znaci ako je radio do sada radice i dalje.

Koliko vidim lepo su napisali da u preostalih 80000km nije bilo znacajnijih problema i da su sve komponente maltene nove i habanje je u granicama tolerencije.

Nemci svakako nisu mogli dobiti lepsi poklon od ovog.
                              sigpic

Comment

Par opservacija vezanih za vlasnike dva pominjana automobila, mislim ovde kod nas

Juce je bila jedna lepa crna 159 JTD parkirana bas iza mene. U prolazu ovlas bacim pogled na nju i imam sta da vidim. Sve cetiri gume celave, ali bukvalno celave To nisam video ni na kecevima odavno.

Bmw 1, e to je posebna prica, neko moje iskustvo poslednjih mesec dana. Uglavnom crni modeli sa 5 vrata i vozacice starosti od 20 i kusur do 40tak godina. Obe su me najstrasnije isekle Jedna kvarcovana je imala automobil u svojoj traci i bez pardona je usla u moju traku nateravsi me na test severnog jelena, a druga direkt iz zute (pancevacke table), opet naravno naglo kocenje

Dakle, prvi nemaju love za odrzavanje, a druge bahate. Nazalost, bar kad sam ja u pitanju, ovi automobili sticu los imidz.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X