Announcement

Collapse
No announcement yet.

2004 Honda Civic Type R (EP3)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Dihtung je vrlo verovatno bio nacet nakon navaka ali auto nije davao nikakve simptome. Nije palio vent, dizao temp ili neki dim izbacivao.

Imao je na navaku misfire na 4 cil koji je resen stelovanjem ventila.

Dat mu je auto na test voznju, sledeci sam mu dao kljuceve i terao ga je kod istog majstora na proveru. Nije bilo primedbi. Ja sa njim potpisao ugovor, vozali se, predao auto i njemu uvece upalio cel.

Otisao ujutro odmah kod majstora sa citavim motorom i recimo nacetim dihtungom. Ovaj pobrkao dijagnozu i rekao mu da vozi 3 brzinom na 4500 ob do skretanja za ns.

Decko kaze da je prvo cuo sistanje, a zatim trag ulja i auto je ugasio ili se ugasio, to je sad pitanje.
    sigpic

Comment

E ako mu vi niste razradili dizne na navaku onda nije niko! Izem ti majstora... pa ulje se u ekspanzionoj lako primeti ccc

He who loses control, loses.

Comment

Videcemo da nadjemo neku komb za decka. Mozda neki k24 sa k20 glavom ako je ziva
        sigpic

Comment

Tako mlad a drogira se...

Inviato dal mio thl 4000 utilizzando Tapatalk

Comment

Tu sad ima svašta da se kaže i da se bude naknadno pametan.

Taj njegov majstor je na Navaku, čini mi se, rekao da je ček endžin upalio zbog taloga. Posle se to pretvorilo u štelovanje ventila. Sad ispade dihtung. Šta će na kraju da bude, pitanje je. U svakom slučaju, liči da će mušterije da plate, a majstori da vežbaju.

Drugo, čovek je mnogo loše reagovao na problem. Jedno je kad su tvoja kola, pa se uključi lampica i ti odeš kod majstora po svom nahođenju. Ali ako si tek uzeo kola i upali se lampica, prvo zoveš prodavca da vidiš kako da se radi dalje. Ako si rešio da ideš na svoju ruku sa svojim majstorom, znači da si prihvatio problem i da je to okej. Ne znam šta se tu dešavalo, ali ja stvarno ne vidim nikakvu tvoju obavezu prema njemu, osim eventualne solidarnosti.
            - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
            - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

K20a2 utotaljen. Ostala gomila gvozdja. Pukla klipnjaca i povukla u smrt glavu i probio blok na drugom cilindru. Ogromna rupa na motoru. Verovatno otisao dihtung, usla voda i pukao klip.

IMG-d5966721325486517b5f10fbf81fda20-V.jpg
              IMG-5e41751fb68b86f585ef8ad5449b8bc1-V.jpg
              IMG-cda2d5ccb53d70b1249ed88e73d6f4fb-V.jpg
              IMG-3d99a8c28f82d3adf2b90d24a2ee10da-V.jpg
              IMG-257d772bfa7fde06688883b046386ab9-V.jpg
              Last edited by VIP; 18 April 2018, 21:30.
              sigpic

Comment

Auto se vraca kod mene, takav je na kraju dogovor pao. Motor nemam, tako da ili k24 ili da uvezem k20 iz uk. K20a2 plus k24a3 postoji kao opcija ali nije to bas plug&play
                sigpic

Comment

strahote...
                  For me is first place or nothing. Ayrton Senna forever!

Comment

Uzas... kako je sad do toga doslo?

Inviato dal mio thl 4000 utilizzando Tapatalk

Comment

Pa nije mu vracen sav novac. Mada nije ni vrednost k20a2 al izasao sam u susret maksimalno, iako nisam bio u obavezi ni pravno formalnoj ni moralnoj. Cisto da ne izazivam tudju patnju.
                      sigpic

Comment

Ja bih ga pre uputio kod majstora da traži deo para nego što bih mu dao. Pregledi obavljeni, majstor "aminovao", pa se onda vežbao. Zaista neverovatno odakle iskopavaš te "stručnjake" za honde.

Batali ti nabavljanje kojekavih motora osim ako ne želiš da ga otvaraš i komplet sređuješ, nije Honda neuništiva ko što neki šire priče. Uhvati i rasprodaj deo po deo narkomani plaćaju crveno H pedesetak evra, pokrićeš gubitke.

Comment

Evo ja pisem sve sto se desava meni sa hondama, ne preskacem. Ovo je prvi I najspektakularniji kvar I to na prilicno zilavom motoru.

Jedina mana ovog motora je bila sto nije mogao dihtung glave da izdrzi 167k km maltretiranja. E sad, sto mu je neznanje doslo glave, to je druga prica. Ovde je samo dihtung trebao da bude zrtva, a ispalo je najgore.
                          sigpic

Comment

Meni ono ne izgleda kao posledica dihtunga glave, ne puca blok od dihtunga

Comment

Ja sam nasao par varijanti a jedna je dihtung. On je vozio na 4 do 5 k u 3 brzini. Nagli prodor vode u cilindre i puca klipnjaca pa probija blok.

Varijanta sa pucanjem.opruge ventila i njegovim upadanjem u cilindar.

Ili varijanta da je ss ventil susreo ranije sa klipom.
                              sigpic

Comment

Nisam čuo ni video da se to ikom desilo a nagledao sam se progorelih dihtunga i pokrivljenih glava. To što uđe pored zaptivke je jako mala količina koja se sagori pa imaš ogromnu paru na auspuhu. Pride je pritisak u cilindru 90% vremena daleko veći nego pritisak u rashladnom sistemu

Comment

Working...
                                X