If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Da citiram drugare iz besto motoring.....frst imprešns!
Vozio sam ranije Honde ovako i onako, ali ovo je prvi put da sam tero brzu Hondu na stazi. U prvih pola sata sam vozio dosta relaksirano, gume je vip već propisno usijao, a i bilo dosta šljunka u brzoj šikani na pravcu gde sam prolazio birajući čisto parče da baš ne isečemo gume na samom početku trek deja. Drugi sam propustio jer smo otišli da sipamo čorbu, tako da sam tek u trećem malo dodao gasa da vidim kakav je auto kad si blizu limita. Razlika u tempu je velika, vip je brži za 2,5s i čak da sam terao jače, nisam siguran da imam mesta za toliko. Okej, toliko o tome. Sad o autu.
Ja sa menjačem nikakvih problema nemam, osim što moram da mislim kad ga spuštam u drugu u krivini jer umem da ga ubacim u četvrtu. Kad sam se navikao da mislim o tome, grešaka više nije bilo, ali ako bih ja trebalo da nađem neku grešku sa menjačem onda je to ta druga. Sva ostala šaltanja su silki-smut, kako bih i očekivao. Problema koje je vip imao sa šaltanjem nisam imao. Motor puni to lepo, ja nikakvih zamerki nemam - iz moje perspektive svih 200 konja su prisutni i na broju, što za auto sa 160k na cajgeru nije uopšte loše. Srče čorbu brutalno, 20-tak minuta je oko četvrt rezervoara, bg-navak-bg plus trekdej ukupno skoro 80 litara čorbe.
Vešanje je jako lepo, malo mi je trebalo da steknem poverenja u zadnji kraj koji je prilično živahan kad si blizu limita, imao sam jednu ozbiljnu kontru sa pola volana u brzoj šikani na pravcu, prošo sam u kontri ceo izlazak što uopšte nisam hteo da izvedem na tuđim kolima, ali činjenica da je vip bio primetno brži nije dobro nalegala na moj ego
Kamera je totalno zatajila, znam da je gopro težak poluproizvod, ali iz čiste lenjosti nisam stavio i drgu kameru, a trebalo je. Bio je plan da kad nestane baterije na novoj da stavim stariju, ali pošto se nova samoinicijativno isključivala posle kratkog vremena, baterije je bilo više nego dovoljno Bez veze. Imam neke snimke, ali je to kad ja vozim u prvom stintu što je baš bila rezervisana vožnja, ali videću bar to da ukrojim u neki videJo.
Ukratko, VTEK JO je ispunio očekivanja. Lagan je i može baš kasno da se koči, tako da je mnogo dobar alat da se oštri vozačko znanje.
- Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
- Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!
Prva trka srpskog šampionata u kružnim trkama održana je na Hungaroringu? Hajde pročitaj to ponovo i procesiraj informaciju… Yugo na Hungaroringu, a pored njega aždaje iz najrazličitijih klasa. To je ujedno i jedna od najvećih čari FIA CEZ trkačkih vikenda,...
Dok se motor ne otvori sve je nagadjanje. Zasad je sigurno da je pomesao vodu i ulje i da nema kompresiju.
Decko je oterao auto kod jednog honda servisera sa simptomima teokiranja na niskim obrtajima. Dijagnostika pokazala misfire na 2 i 3 cilindru. Verovatno je vec bio probio dihtung, ali ga je ovaj poslao da drzi pun gas na auto putu da procepi dizne.
Sad je verovatno moguce, na osnovu tragova ulja na asfaltu, da je pukao blok.
Auf! Prilično nezgodna situacija. Jest da je uzeo polovno ali odmah sledeći dan da bude takav karambol... ako mu je zaista majstor rekao da ode da produva dizne na autoputu za svaku refundaciju bih ga terao an adresu tog majstora
Comment