Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mazda 3 MPS - novi best buy?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by zmaj View Post
    Opa bato! Rodila godina

Mene bi impresioniralo 10 u gradu po deklaraciji, recimo. Mislim da TSI uredno po papirima ima oko 9 potrošnju u gradu i da to može da se stigne uz malo discipline.
    može kako da ne, isto kao što M5 F10 po papirima troši 7.6/14 a prosječno 9,9...neće da može

Comment

Originally posted by Ji 4Tze View Post
      Viki iz klipa gore kaže 55gr više nego GTI, to je baš ozbiljna potrošnja.
      Kapiram da bi put do mora koštao bar 50% više nego bilo šta što si vozio.
      Valjda ćemo moći da proverimo tu tezu. Svift troši 10 na autoputu.
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Ovih dana sam završio tekst o Mazdi6 i ponovo čitam ceo tred na forumu kako bih se podsetio nekih detalja o automobilu. Naravno, nastavim da čitam prepisku punu žuči gde se tema polako pomerila ka vrlo lošoj reputaciji Mazde kada je u pitanju rđa.

Naravno, odem na engleske forume i vidim da je rđa baš čest gost u tim krajevima, ali isto tako vidim da raja koja je južnije nema tako izraženih muka po tom pitanju. YT ima dosta zanimljivih materijala na tu temu, ali kad pogledaš u pitanju su ili Rusija ili neke SAD države gde su zime oštre.

Sve u svemu, muka živa. Obrni okreni, Opel je izgleda sam špic modernog inženjerstva i proizvodnje. To nekom da sam rekao pre 20 godina da će da bude, bio bih ismejan.

Comment

Pfff, neće pa neće. Otišo auto. Mada, koliko puta mi je pomerio, možda i nije.
          Bio sam u servisu da dogovorim servis, pa mi rekoše da auto ima problem sa servo letvom pošto je već bio kod njih pre 20-tak dana, što je ovaj propustio da mi kaže - očigledno sa razlogom.

Comment

Malo je slicnih sprava u ponudi, tako da ne iznenadjuje. Ima sad dobro unapredjenje opcije pracenja oglasa, gde te obavestava i o broju pratilaca oglasa. Za Mazdu je stajalo 6 pratilaca.

Sto se tice letve, to je problem o kome bas cesto citam po forumima, a nije ni cudno ako se uzme u obzir kakvi su nam putevi. Na hondi je navodno prilicno cest i slaba je tacka vecine hondi, citao sam da nije redak problem ni za hyundai.

Reparacija je obicno jedina opcija ako se ne zeli platiti cifra koje je uglavnom preko 500 evra za original.
            sigpic

Comment

Nisam nešto ljubitelj polovnih i repariranih kočnica, guma, kočionih cilindara, letvi volana. Rekoše da je letva nešto preko soma plus ruke. Mislim, nije to prepreka za kupovinu, pogotovu što sam se baš zagrejao.

Comment

Shvatam logiku, ali kada zamenski deo podrazumeva ulaganje u visini od 20-30% vrednosti automobila, nije bas lako doneti odluku. Jos kada ta ista nova letva prosvira za relativno malu kmtrazu ostaje prodati auto ili reparirati.

Biilo bi interesantno videti servisnu istoriju te mazde, mozda je dosadasnjem vlasniku prekipelo.
                sigpic

Comment

Predpostavljam da se radi o elektro servo letvi. Problemi sa istom su prilicno cesta pojava kod dosta marki automobila i nema previse veze sa putevima. Reparacija je validna opcija obzirom da mehanicki deo ostaje netaknut, pa ne postoji mogucnost da napravi problem u voznji. Moze samo da se vrati na staro, tj.kako je bilo pre popravke.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
                  "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Hidraulicna je, cini mi se da tek od ovih novih idu elektro servoi. I kod njih je remont valjana opcija jer se menjaju caure i zaptivni prstenovi. Nista sto se vec decenijama ne radi na bilo kojoj hidraulickoj opremi

Inviato dal mio thl 4000

He who loses control, loses.

Comment

Originally posted by VIP View Post
                      Shvatam logiku, ali kada zamenski deo podrazumeva ulaganje u visini od 20-30% vrednosti automobila, nije bas lako doneti odluku. Jos kada ta ista nova letva prosvira za relativno malu kmtrazu ostaje prodati auto ili reparirati.

Biilo bi interesantno videti servisnu istoriju te mazde, mozda je dosadasnjem vlasniku prekipelo.
                      Servisna je čista ko što rekoh na početku ovog treda, ovo bi bila prva vanredna intervencija na automobilu.

Čovek je izgleda meni dao mnogo nisku poslednju cenu, tako da me je konstantno zavlačio i pomerao dogovore, uključujući i sad ovu situaciju gde više nije moralo da se čeka za pare niti bilo šta drugo. Reče mi da se vraća sa puta sutra, a jutros ga je prodao za više para nego što je meni rekao.

Mislim, sve je fer plej kad su polovna kola u pitanju, ne ljutim se. Samo kažem.

Comment

Naravno, nema tu ljutnje. Eventualno da je data kapara pa da postoji razlog. Viteskih manira nema kod kupovine polovnjaka
                        sigpic

Comment

Viteški maniri su ubijeni u Šapcu još tamo sredinom 90-tih. S' tonu dinamita.

Nego mi žao makine, ima onu grbu na haubi ko Imprece - što mi se mnooogo sviđa. Tjah, idemo dalje.

Comment

Sta znam, mozda i ovoga puta ne istrajes pa kupis nov auto sa dvocifrenim brojem ks, ali kladim se na tebe tamo oko 50 kad te udari klimaks
                            sigpic

Comment

Ne mogu da garantujem

Doduše, situacija na tržištu je mnogo bolja sada, ima finih sprava na oglasima. Okej, ne pasuju mi sve mašine, ali svakih nekoliko meseci naleti nešto zanimljivo.

Comment

Working...
                              X