Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bebi oprema za kola. Šta ko ima i kako se pokazalo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ja te bočne jastučiće nisam montirao prvih 6 meseci, ostali u gepeku i sve "sutra ću". Verujem da su ocene sa njima zato što su ih oni i uveli naknadno i reklamirali kao pomak po pitanju bezbednosti.

Ja u Aksi retko šta pazarim, pošto su prilično skupi. Što se tiče prodavanja nekompletne robe, to je stvar za inspekciju.
    Last edited by zmaj; 27 December 2014, 10:43.
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Da li ste ikad negdje kod nas u prodaji vidjeli produžetak/nastavak auto-pojasa od jedno 10-15cm? Naravno neki legit proizvod.

Fali mi toliko da uvežem bebeću nosiljku (ono što se uklapa u kolica) onako kako je nacrtano u uputstvu. U prošlom stintu smo koristili neku Chicco nosiljku za koju je isti pojas bio dovoljan, ali ta nam više nije na raspolaganju.

Ne mogu da nađem ništa u domaćim onlajn radnjama, a vidim na netu da to postoji: http://upload.ecvv.com/upload/Produc...6182023041.jpg

Comment

Ako je 10-15 cm više i ti se isplati i sigurnije je da nabaviš neki čelični flah i samo kopču pomeriš tih 10-15 cm u vis samo nađeš kvalitetne šrafove 8.8 ili jače.

He who loses control, loses.

Comment

Shvatam tehnički aspekt rješenja, ali su moje vještine na nivou "ni alata ni zanata", pa se ipak ne bih upuštao u modifikovanje onoga što je fabrika napravila kako je napravila.

Zvaću redom telefonom zvanična predstavništva, od FAS-a pa nadalje, da vidim imaju li šta.

Comment

Već radiš modifikaciju, jer pojas mora da ima homologaciju po ECE normama, što nastavak neće imati sigurno.
            Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Originally posted by VIP View Post
              Konacno kupljeno sediste, CAM viaggiosicuro-isofix. Stigao sam samo da isprobam isofix deo, ovo sa sidrom pozadi za fiksiranje gornjeg dela nisam. Sve je prilicno jednostavno, iako prodavci uglavnom nisu od neke koristi.

Javljam utiske. Inace smo surovi korisnici inglesina avio kolica smo demolirali za 8 meseci. Raspali se kuglicni lezajevi na zadnjim tockovima, gumeni delovi na gazecem delu tocka ne postoje, mislim da su presla nekih 1500 km. Sad, da li su losa kolica ili mi losi korisnici ne znam.

Dok nije stigla klinceza sediste sam drzao na sredini. Pokusam juce da pomerim sediste na kraj, a jajce u sredinu, kako bi mama mogla sesti kraj nje. Naravno, nisam uspeo, jer su isofix drzaci postavljeni tako da se sediste lepo uklopi u prilicno profilisana zadnja sedista tako da ostane lepih 15 do 20 cm neiskoriceno. U ovoj varijanti ne ostane esta da se jajce stavi na sredinu. Ako se stavi sa strane nema mesta da bilo ko sedne u sredinu.

Mogao bih ici na fiksiranje pojasem, ali cu morati da podbacim nesto ispod kako sediste ne bi stajalo ukoso. Samo se pitam koji sam djavo placao isofix papreno

Juce smo se vozili tako sto sam jajce stavio napred pored mene. To povlaci stalno ukljuci/iskljuci airbag, sto je potencijalna opasnost u oba smera.

Klinca sam u jajcetu vozio skoro deset meseci. Kakvo je vase misljenje o njima? Nama je bilo od velike pomoci posto je mali voleo i da boravi u njemu u autu, ali ida ga nosimo u njemu, odmah se smiri.
              sigpic

Comment

Prvo, čestitam prinovu
                Drugo, pozadi uglavnom svugde staju dva dečija sedišta i uža osoba tipa dete ona sedišta su kod mene upala tako što dva sa gurtnama kačim na isofix kotve a gurtne nisu fiksne pa može da se nagura tj nategne ali to je knap. Onda ostane jedno normalno mesto do prozora za jajce (ako tako zoveš 0+ sedište).
                Stavi bebu napred i isključi airbag a žena sedne pozadi kad već imaš opciju

Comment

Najbolja opcija je matorcifix, nema greske i pasuje u svaki auto.

Cestitam prinovu.

Sent from MI phone
                  Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Čestitam!

Koliko ima klinja, da se možda njemu zameni sedište?

TT

Comment

Hvala ljudi Heinz, mali ce u martu 3 god. Oko 16 kg. Sta postiizem zamenom sedista?
                      sigpic

Comment

Batali sedišta, kupuj Superb karavan. A i to stavljanje u sredinu mi nikad nije bilo najsrećnija pozicija, osim ako planiraš trajektoriju katapulta direktno kroz šoferku.

Comment

Stavio sam u sredinu jer se previse prostora rasipa stavljanjem sa strane. Sediste lepse legne na sredini i bolja je zastita kod bocnog udarca, gde su vozila najranjivija. Ne vidim zasto bi pored fiksiranja sedista i pojaseva bilo ko izleteo kroz soferku. Cak kod tako jakog udarca pre ce prednje sediste krenuti ka detetu nego sto ce izleteteti. Opet, secamse da sam najveci deo detinjstva proveo stojeci izmedju sedista neka druga vremena
                          sigpic

Comment

Sigurno ima nekih koji nisu bili te sreće.

TT

Comment

Originally posted by VIP View Post
                              Stavio sam u sredinu jer se previse prostora rasipa stavljanjem sa strane. Sediste lepse legne na sredini i bolja je zastita kod bocnog udarca, gde su vozila najranjivija. Ne vidim zasto bi pored fiksiranja sedista i pojaseva bilo ko izleteo kroz soferku. Cak kod tako jakog udarca pre ce prednje sediste krenuti ka detetu nego sto ce izleteteti. Opet, secamse da sam najveci deo detinjstva proveo stojeci izmedju sedista neka druga vremena
                              Ja letos vido bosance na Tasosu kako pakuju decu u gepek Oktavije. Valjda im veliko raspipanje prostora da idu sa dva automobila do plaže. Nisam pokušavao da pitam, treba čovek da nauči kad samo da slegne ramenima.

EDIT: To što su bosanci bili, nema veze sa tobom!
                              Last edited by zmaj; 1 January 2016, 23:57.

Comment

Ne brini nisam u toj meri uvredljiv, mada ne kapiram bas vezu kad pored deteta treba jos dvoje da sedne imajuvise mesta i nema potrebe da jedan putnik izlazi zbog drugog. Opet, to nema veze sa trenutnom dilemom gde zelim da smestim mamu pored bebca. Mada to nije moranje, cisto diskutujemo.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X