Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bebi oprema za kola. Šta ko ima i kako se pokazalo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Mislim da već preko 130 cm može normalno da sedi i da ima pojas. U Grčkoj npr. je tako nekako regulisano propisima.
    Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Doslo je vreme za kupovinu i ovog artikla pa sam kao orjentir koristio adac sajt i testove za 2013. Bio sam u dilemi da li do 18 ili 36 kg, a posto cemo se potruditi da uvecamo brojno stanje verovatno ce biti do 18 kg.

Trenutno je favorit cybex juno 2 fix, koji je prvi na adac testu, a cena u Srbiji je u rangu one koja se navodi i na nemackom sajtu.

Bio sam u zabludi da je veca ponuda isofix sedista dok nisam krenuo u potragu. Em je cena drasticno veca za isofix varijante, em je ponuda slaba.

Juno je oko 22 hiljade dinara, sto mi s obzirom na ocene deluje ok. Iznenadio sam se da je nemacki Romer dobio dosta lose ocene za par sedista.
      sigpic

Comment

Ja već godinu dana unazad imam taj neki Cybex Pallas-2-fix do 36kg, sa ISOFIX-om. Isto sam tada kopao po netu da vidim šta ima u ponudi i ovo je bilo najbolje sedište tada. Donedavno sam vozio Citroen Berlingo, ovu novu verziju i on je imao isofix. Samo zakačiš sedište i onda je podnožje sedišta fiksirano za zadnju klupu. Pojas je obavezan svakako, tako da sam stvarno sve vreme imao utisak da mi je dete sigurno u kolima. Sad sam kupio 2001 Ford Mondeo i u njemu nema isofix varijanta, ali sedište i bez toga, kad se veže samo pojasom vrlo čvrsto i stabilno stoji i ne mrda sa mesta (te isofix kopče mogu da se okrenu i sklope u sedište)

Sedište je koštalo 32.000 din tad, čini mi se, i pored toga što se osećam spokojno svaki put kad vozim dete u tome, nisam siguran da li bih tad izdvojio taj keš da nisu ujka i ujna uleteli. Sad bih.

I vredi svakog dinara. Dete je prosto oklopljeno u njemu, lako se vezuje i razvezuje, neko se tamo lepo potrudio da vožnja deteta bude komoditet.

Last edited by weetah; 1 December 2013, 00:14.
        Redovno samo favorizujem

Comment

Vito, ono sto mene interesuje. Da li Isofix donosi znacajan komfor kod montaze vredan te bitne razlike u ceni?
          sigpic

Comment

isofix donosi bezbednost, ne komfor. u pitanju je cvrsta veza sa karoserijom, dok bez toga osiguravas pojasem sto generalno nije ista stvar. Mada, ako lepo osiguras pojasem, ne bi trebalo da bude bitne razlike, po mom rezonu.

Sediste u vecini slucajeva ljudi montiraju u kola i ne vade ih, osim ako nemaju dvoja kola pa moraju da ih sele tamo-amo. Komfor je kad imas bazu i nosiljku. tu je onda primetna razlika u odnosu na nosiljku koju osiguravas pojasem.
            - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
            - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

To mi je jasno oko bezbednosti, nego sam mislio da se lakse montira ako je isofix, tj ima manje posla nego provlaciti pojaseve.

I ja verujem da ce sediste uglavnom biti u autu, ali u tim situacijama kad ga vadim iz bilo kog razloga vole bih da se manje mucim.
              sigpic

Comment

Korpu smo imali sa isofixom, i to vredi svaki dinar.
                Sedište koje sada koristimo se vezuje samo pojasom, i kad se lepo sve zategne nema šanse da mrdne. Montira se za pola minuta, nije nikakva komplikacija. Ne bih insistirao na isofixu za sedišta, takvo je dosadašnje iskustvo. Mada, ako novac nije probleš, što da ne. Oba ova koja sada koristimo smo dobili od neke starije dece, super rešenje.
                Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Originally posted by VIP View Post
                  To mi je jasno oko bezbednosti, nego sam mislio da se lakse montira ako je isofix, tj ima manje posla nego provlaciti pojaseve.

I ja verujem da ce sediste uglavnom biti u autu, ali u tim situacijama kad ga vadim iz bilo kog razloga vole bih da se manje mucim.

Isofix se montira brzo i jednostavno, samo gurneš i ono škljocne. Ali pojas je obavezan svakako, isofix samo učvrsti sedište na mestu. Sedište koje ja koristim nisam uzeo zbog isofix-a nego zbog tog prednjeg dela koje se odvaja. Staviš dete, onda staviš taj prednji štit (ajde da ga tako nazovem) i onda pojas ide preko tog štita, vrlo jednostavno, 15 sekundi posla.

Inače, ne vadim sedište iz kola, i sad pošto vozim auto koji nema isofix, ono je fiksirano samo pojasom. Probao sam da ga vežem i cimam u svim pravcima, ne mrda nigde, čak i ako nije čvrsto vezano za karoseriju.

U prevodu, ok je i bez isofix-a, nemoj se bacati u trošak ako ne moraš. Jedino što ti savetujem je da ipak uzmeš ono od 9-36 kg, neće biti na odmet, a podesiva su.
                  Last edited by weetah; 2 December 2013, 11:28.
                  Redovno samo favorizujem

Comment

Pa problem je sto ako idem na Cybex ne mogu da eskviram isofix, sva sedista koje nudi aksa su sa njim u ovoj kategoriji koju ja gledam.

Verovatno cu uzeti ipak ovaj juno, cisto da smirim savest.
                    sigpic

Comment

Ma taj Sajbeks je majka, vredi sve pare, nemoj da žališ. Samo uzmi do 36 kila, jer ta deca rastu ko iz zemlje.
                      Redovno samo favorizujem

Comment

Ja se jos uvek kilavim oko ovog. Probali smo Cybex Juno 2 fix do 18 kg i iako smo daleko od korpulentnog meni ono sediste deluje jako nekomforno. Palas 2 fix do 36 kg ima bas jaku cenu od 36 hiljada, a ta 3 u 1 sedista nemaju bas veliku mogucnost podesavanja nagiba. Ne znam koliko je to bitno?

Sutra cemo detaljnije pogledati CAM viaggiosicuro-isofix, koje je 2012 po adac testu bilo na 4 mestu i ocenjeno je kao vrlo dobro. Trenutno je na akciji oko 22-23 hiljade.

Tu je u opciji bio i Maxi Cosi Tobi, ali to je sediste iz 2008 sa dosta jakom cenom i bez isofixa. Chicco Xpace ima bolesnu cenu. Romer i kiwy se teze nalaze, ali im je cena nesto jaca nego za Cam, a ocena nije bolja.

sigpic

Comment

Kupi ono koje ima potrebne sertifikate, nije skuplje od 20 hiljada i kada vozis dete u kolima prebaci se u "Mis Daisy" mod.

Neces ni primetiti kada prolete te 2 godine koliko ce ti biti potrebno sediste. Imam utisak da si manje birao i lakse kupio auto nego sediste.
                          Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Ma jok, malac je mali na tatu pa mu tek sad sa 10 meseci omanjalo ono jajce. Da se to desilo pre kupili bi. Ja sam bio da se kupi ono do 36 kila, ali ipak je ono 3 u 1 i nema onaj raspon podesavanja nagiba sedista u osnovi, niti je toliko praktican mehanizam. Plus kad saberes cenu onog sedista preko 4 i ovog do 4 godine dodje mu isto kao i 3 u 1.
                            Na kraju, valjda ce zatrebati jos jedno sediste
                            sigpic

Comment

Konacno kupljeno sediste, CAM viaggiosicuro-isofix. Stigao sam samo da isprobam isofix deo, ovo sa sidrom pozadi za fiksiranje gornjeg dela nisam. Sve je prilicno jednostavno, iako prodavci uglavnom nisu od neke koristi.

Javljam utiske. Inace smo surovi korisnici inglesina avio kolica smo demolirali za 8 meseci. Raspali se kuglicni lezajevi na zadnjim tockovima, gumeni delovi na gazecem delu tocka ne postoje, mislim da su presla nekih 1500 km. Sad, da li su losa kolica ili mi losi korisnici ne znam.

sigpic

Comment

Boja??

Napravi jos neku sliku da mozes nekada da se setis kako je bilo lepo pre nego sto klinac pocasti raznim djakonijama.
                                Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Working...
                                X