Announcement

Collapse
No announcement yet.

Servisne informacije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Cesljevi/spojnice na iskljucenju sa gazele sredjeni pre par dana, mada se opet tamo ne treba zaletati. To znaju ljudi iz bg, ali oni koji idu ka topcideru ili banjici (vma), a dolaze povremeno u bg, treba da znaju da ih ceka mnogo kratera.

Najpre mislim na poprecne resetke/slivnike za vodu, koji su u jako losem stanju i ako ste baksuz mozete potrefiti dobre rupcage od kojih zvoni verovatno i u dzipovima.

U Jurija Gagarina se radi put ispod novog zeleznickog mosta punom parom. Vidim danas na b92 sledecu informaciju vezano za obilaznicu. Zalosno.

Zamolio bih vas da date i pokoji info o udarnim rupama u bg na frekventnim deonicama, najvise zbog mene . Juce sam skoro otkinuo volan iskljucujuci se na nadvoznjak ka BB. Bas u traci za automobile nalazi se "bunar", koji nisam video od busa, ali sam ga eskivirao za dlaku
    sigpic

Comment

Uključenje iz KM na autoput ka NBGD i dalje ima levo jedna rupetina.

BTW, danas sam bio službeno do Svilajnca, put između Žabara i Svilajnca horor. Rupe su po pola metra, tj. ako taj put uskoro ne srede neće biti ni za Ladu Nivu. Morali smo tuda da prođemo jer se most na Moravi pre Svilajnca renovira, tako da nema saobraćaja preko njega.

Comment

Prodje danas ovo cudo bez previse problema, bar za one koji gravitiraju ka NBGD. Jutros sam prosao prilicno lagano, a sada u povratku - nigde zive duse (gledano u odnosu na saobracajnu situaciju proteklih dana/meseci).
        - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
        - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Originally posted by VIP View Post

U Jurija Gagarina se radi put ispod novog zeleznickog mosta punom parom.
          Gotova saobracajnica kao sto je i najavljeno:

Ja nisam verovao da ce biti bas danas pa sam isao malo okolo, ali kada sam naisao na ulicu vidim piche ljudi punom brzinom.
          sigpic

Comment

U NS su na sledećim raskrsnicama postavljene kamere koje će nadgledati saobraćajaj i čiji će se snimci moći koristit kao dokazi pri prolasku kroz zatvorenu raskrsnicu. Ne vidim što se nebi mogle koristiti i za kontrolu brzine, nije nemoguće da i to odrade

1. Bul. Mihajla Pupina i Žarka Zrenjanina
            2. Bul. oslobođenja - Jaše Tomića
            3. Bul. oslobođenja - Kralja Petra I
            4. Bul. oslobođenja - Novosadskog sajma
            5. Bul. oslobođenja - Jevrejska
            6. Bul. oslobođenja - Maksima Gorkog
            7. Bul. oslobođenja - Cara Lazara
            8. Bul. oslobođenja - N. fronta
            9. Mihajla Pupina - Jevrejska
            10. Temerinski put - Primorska
            11. Temerinski put - J. Andrejevića
            12. Temerinski most - Kanal
            13. Temerinska - Partizanska
            14. Partizanska - Sentandrejski put
            15. Maksima Gorkog - Sutjeska
            16. Cara Lazara - Šekspirova

He who loses control, loses.

Comment

E da, ne znam kakvi su vasi utisci, ali ja videh muriju i kod Dejtonke kako hvata ove sto voze u zutoj. Kakva je situacija u ostalim delovima grada?
              sigpic

Comment

Ja vala ne izlazim iz žute na Brankovom. Malo sam zazirao u početku, ali sad sam ponovo u starom režimu. U principu, situacija je mnogo gora nego pre političke akcije.

Ima dosta vozača koji su u žestokoj frci od murije i prave sulude akcije, samo zarad poštovanja propisa.

Primera radi, predviđen segment tokom kojeg se treba prebaciti u žutu traku radi skretanja levo (ka NBG) ili desno (ka starom gradu) je relativno kratak, a gomila ljudi sad bukvalno bez gledanja samo namota volan u fazonu vidi murija, ne smem da zgazim žutu. Video sam tokom proteklih dana jedno 4-5 izglednih sudara, koje ne znam kako su uspeli da izbegnu.

Inače, žandari svaki dan naplaćuju na Branku žutu traku ekipi koja je baš bezobrazna i nastavlja žutom tik pored njih.
                - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
                - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Ne zaboravite i na ovo, nece sutra samo sneg biti problem

Protestuju u dve rute

Autor: G. SVILAR | Foto:FoNet | 16.12.2009. - 09:06

Beogradski taksisti najavili su da će sutra organizovati protestnu vožnju i blokirati ulice oko zgrade Vlade Srbije sa zahtevom da se izmeni Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju i Zakon o prekršajima ali i da se ukine uredba Vlade Srbije kojom je predviđeno uvođenje fiskalnih kasa u taksi vozila. Protestnu vožnju najavile su i beogradske kamiondžije.

Okupljanje taksista u Beogradu počinje u osam sati i to na četiri lokacije -

• na parkingu hale „Pionir“,
                  • benzinskoj pumpi SLAP u ulici Vladimira Tomanovića,
                  • na raskrsniči ulica Jablaničke i Kosmajske i
                  • na velikom parkingu Centra „Sava“

odakle će krenuti ka zgradi Vlade Srbije gde će održati protestni skup od 10 časova. Očekuje se da na ulice izađe više stotina taksita, pa je kolaps u saobraćaju neminovan. Zbog toga se Beograđanima savetuje da bez preke potrebe sutra ne izlaze iz kuće.

Taksisti su postigli dogovor sa Gradom Beogradom oko nekoliko zahteva, ali i dalje traže da se ukine uredba Vlade Srbije (doneta početkom godine) kojom je predviđeno uvođenje fiskalnih kasa u sva taksi vozila i da se izmene postojeći zakonski akti koji regulišu rad auto-taksi prevoznika.

Oni zahtevaju i ukidanje takse na luksuz i plin prilikom registracije vozila, izmenu pravilnika o vodjenju putnih naloga, kao i pojeftinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprevoznike i sve građane. Jedan od zahteva je i uklanjanje „divljih“ taksista i uvodjenje predstavnika taksista i autoprevoznika u radnu grupu i komisije za izradu pravilnika u vezi sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

- Što se tiče fiskalnih kasa, taksisti i prevoznici nemaju ništa protiv njihovog uvođenja, ali pod uslovom da se to uradi istovremeno za sve prevoznike, a ne samo za te dve grupe - rekao je Svetislav Beljinac, predsednik Granskog sindikata taksi vozaća i autoprevoznika „Nezavisnost“ na jučerašnjoj konferenciji za štampu u „Medija centru“. Istovremeno, u štrajk će stupiti i taksisti iz dvadesetak gradova širom Srbije.

Maršuta taksista

Prevoznici će u devet sati krenuti sa parkinga kod Hale „Pionir“, „Sava centra“, benzinske pumpe „Slap“ i raskrsnice Jablaničke i Kosmajke. Oni će od „Pionira“ ići ulicama Zdravka Čelara, Starine Novaka, pa Beogradskom preko Slavije do Nemanjine.

Od benzinske pumpe „Slap“ kretaće se auto-putem, Ustaničkom, Bulevarom oslobođenja, Slavijom do zgrade Vlade. Okupljeni pred „Sava centrom“ do centra će doći ulicama Vladimira Popovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihaila Pupina, preko Mostarske petlje, pa Kneza Miloša do Nemanjine. Kolona će se iz Jablaničke kretati Trgovačkom, Lazarevačkim drumom, Obrenovačkim putem, Radničkom, Bulevarom vojvode Mišića, Mostarskom petljom, pa Kneza Miloša do zgrade Vlade.

Maršuta kamiondžija

Beogradske kamiondžije organizovaće kružnu protestnu vožnju od Dunavske, pa ulicama Vojvode Bojovića, Karađorđevom, Savskom, Mostarskom petljom, auto-putem ka Nišu, zatim Vladimira Tomanovića, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića, Bulevarom kralja Aleksandra, Batutovom, Dimitrija Tucovića, Ruzveltovom, Mije Kovačevića, Bulevarom Despota Stefana, Klaničkim kejom pa nazad do Dunavske.
                  sigpic

Comment

Na Gazeli u smeru ka NBG krateri u srednjoj traci. Prosto neverovatno sta par dana snega i soli moze da napravi. Prebrojao sam barem 4-5 zjapecih kratera, koje ako overite pa-pa, pa makar vozili i Lendkruzer.

U vezi sa ovim jedan tragikomican text iz Blica, a vezano za putare, zobs i puteve>

Putari plaćaju odštetu zbog rupa na putevima

Autor: P. Z. Veličković, G. Svilar | Foto:Saša Maričić | 16.12.2009. - 05:00

Beograd - posebno poglavlje u novom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju posvećeno je obavezama i odgovornosti putara. Oni su odgovorni za održavanje puteva, na kojima ne sme biti rupa, odrona ili rastinja ili bilborda koji smanjuju preglednost.

Ukoliko vozač naleti na rupu na kolovozu i ošteti automobil, moći će da tuži upravljača puta i naplati štetu.

- U tom slučaju, vozač treba da pozove saobraćajnu policiju koja sačinjava zapisnik i fotografiše mesto nesreće. Vozači će plaćati izlazak patrole, i eventualni šlep vozila, ali će mu troškovi po okončanju spora biti refundirani.

Takođe, upravljač puta, kao privredni subjekt može biti kažnjen kaznom od 100.000 do 800.000 dinara, a predviđena je i kazna za odgovorno lice od 6.000 do 50.000 dinara - navodi Demir Hadžić iz Ministarstva za infrastrukturu i jedan od autora zakona.

U slučaju saobraćajne nesreće sa tragičnim posledicama, upravljač javnog puta dužan je da sačini nezavisnu komisiju koja je u roku od mesec dana obavezna da utvrdi uzrok nezgode, odnosno „doprinos“ putara njenom nastanku.
                    Zanimljivo, zakonom je predviđena i odgovornost vozača ukoliko svojom vožnjom ošteti deo puta i izazove nesreću. U tim slučajevima oni će plaćati štetu, što je do sad plaćala država. Takođe, vozači će plaćati kazne ako prosipaju teret po putu ili prljaju put.

Stručnjaci smatraju da će nova zakonska rešenja, završetak koridora 10, kao i širenje putne mreže znatno smanjiti broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nesrećama, pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da se broj vozila u Srbiji u poslednjih nekoliko godina povećao za više od 300.000.

- Novi propisi jasno definišu da ako se pravi put ili se rekonstruiše stari, već u projektima treba ispitati i utvrditi koja su potencijalna nebezbedna mesta, kako bi se predupredile nesreće. Taj posao obavljaće inspektor za javne puteve. „Putevi Srbije“ koji su zaduženi za bezbednost na regionalnim i magistralnim putevima, odnosno lokalna samouprava na opštinskim putevima dužni su da prate stanje bezbednosti kada se put pusti u saobraćaj najmanje jednom godišnje i urade nezavisne projekte kako bi se identifikovale i sanirale opasne deonice - objašnjava Hadžić.

Prema njegovim rečima, novina u zakonu je da ukoliko inspekcija može da podnese prijavu ukoliko utvrdi da upravljač puta nije radio na način koji je naložen. Predviđena kazna iznosi od 100.000 do 800.000 dinara.

NE NAPUŠTAJTE VOZILO

Prema novom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, vozačima je zabranjeno da izlaze iz automobila kada ih zaustavi patrola saobraćajne policije, osim ukoliko policajac ne zatraži suprotno. Ova odredba primenjuje se u Evropi, a predviđena kazna za nepoštovanje ove odredbe iznosi 5.000 dinara.

http://www.blic.rs/hronika.php?id=125650
                    sigpic

Comment

Ne možete da zamislite koliki je krater u srednjoj traci na Gazeli, smer ka NBGD. Ja mislim da glat šleperu može da otkine točak... Prošao sam lagano iz desne trake i nisam uspeo da mu nazrem dno uopšte.

Comment

U subotu najavljuju cak -16 ujutro. Ako zavisite od automobila dobro ga pripremite za naredni vikend
                        sigpic

Comment

znaš ono....

...

0°C Italijanski automobili ne mogu upaliti.

-1°C Dah se jasno vidi, a Rusi jedu sladoled i piju hladno pivo.

-5°C Pas vam se uvaljuje u krevet.

-10°C Francuski automobili ne mogu upaliti.

-12°C Političari počinju pričati o beskućnicima.

... i tako dalje

He who loses control, loses.

Comment

Će proverimo
                            sigpic

Comment

U nedelju ujutro, ne u subotu Ako mi do tada ne crkne accu.
                              Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Hehe, kakva laž, JTD pali na pola ključa na -15, posle nedelju dana stajanja na parkingu, pri čemu temperatura nije prešla u plus nijednom.

A i jugić je u neku ruku Italijan, ja sam uveren da bi upalio iz cuga na -35. JTD sigurno ne bi.

Comment

Working...
                                X