Announcement
Collapse
No announcement yet.
Dizel ili benzin?
Collapse
X
-
Druze, ja vozim kola kojima je maksimalna brzina 155kmh, tako da je meni je to ubrzanje bilo veoma prijatno. Ti kad budes odgovorio na pitanja koja sam ti postavio, mozemo dalje da razgovaramo.Originally posted by nissanUsrao si se od ubrzanja a!!! Od auta koji ide 10sec do 100km\h.Originally posted by Tommy_GunMisho - ti si Toleda nagazio do 140km/h za nekih 500m....dok je Zmaj sa Alteom stigao do sramezljivih 130km/h na istoj distanci....jebote nisam ni osetio koliko brzo idemo!!!
Heheheheh....izvini ali...ovo je MNOGO smesno.Pa ....jebote......vi ste leteli jeeeeeeeee- Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
- Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!
Comment
-
Ja NIKADA, da ponovim, NIKADA nisam pomenuo sportsku voznju! Inace, ako nekog zanima, ja vozim benzinca! 8) 8)Originally posted by nissanPa recimo da nisu svi misljenja da : diesel jebe kevu ili stvara feeling sportske voznje, se uziva u obrtajima u rasponu od 2000 do 4000rpm-a (jos nisi ni stigo da promenis brzinu a on vec trazi sledecu), svaki put ceka da se "pogase sve lampice" pri paljenju jer u suprotnom nece da se upali auto......Recimo da neko hoce da se trka pa zbog toga nije kupio diesel!!!!!Originally posted by MishaDa ti kazem nesto, obzirom da zivis u Austriji, gde imas sve uslove ti si vec odavno trebao da sedis u nekoj modernoj dizelki!
Pa sta je tu cudno.Ziva smo beda, 90% stanovnistva jedva spaja kraj sa krajem pa zbog toga i isti procenat i vozi diesel - nije ni cudo ako su iscrpli svu naftuOriginally posted by MishaInace u Srbiji ponovo, evo vec treci dan nema kapi dizela na pumpama, nikakvog ni D2 ni euro dizela!
.kao sto vec rekoh, sad se samo gleda da vozis nesto - nije bitno na sta.A da se ima love......bar za neki "normalan" zivot.....sta mislis koliko bi ljudi vozilo diesel.Zato se za nase trziste i forsiraju dieseli.Po dilerskim kucama verovatno moras da cekas ako narucis benzinca
Da je normalna zemlja, pa da svaka dilerska kuca ima istu paletu benzin i turbo motora ( i da se ne izbacuju dieseli u prvi plan)pa da si prvo isprobao nekoliko benzinaca (ili turbo benzinaca) pa onda preso na diesela (ili turbo diesela) nebi bio tako odusevljen.I nebi ti taj cika pricao price kako TDI jede turbo benzinca.Nego bi ti doso na forum i reko "more ide ovaj diesel, ali sto ide benzinac...."....I..... Tommy nebi pao u trans sto se vuko 20 sec do 140 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (sala Tommy - nema ljutis, ali stvarno mi je smesno)nego bi prosecnog turbo benzinca stiso, i za upola manje vremena bio na istoj brzini.
I ok...jedno pitanje.Ovo je kao ozbiljan forum....i ovde kao ima puno ljudi koji se razumeju u masine i prenose iskustva.Ova tema se zove Benzin VS Diesel, i zapoceta je (ili sam ja pogresno protumacio) u cilju uporedjivanja performansi.DA LI VAS NEKOLIKO STVARNO MISLITE DA CE DIESEL DA KIDA BENZINCA?DA LI STVARNO MISLITE DA LEZI SKRIVENI POTENCIJAL U DIESELU.DA LI BI STVARNO PRE KUPILI DIESELA NEGO BENZINCA RADI SPORTSKE VOZNJE (da vam cena goriva ne predstavlja problem)?DA LI......??????????????"What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."
Sheriff Buford T. Justice
Comment
-
Pomenuo si piezzo brizgaljke i uporedio si ih sa cenom svecice, ali kamo srece da su kod FSI motora stvari tako jednostavne! Ima tu mnogo mnogo drugih stvari i nemoj ni za trenutak da pomislis da je cela ta tehnika jeftina u slucaju da crkne! Inace, mislim da je FSI cisto bacanje para tako da bih mnogo radije uzeo obicnog benzinca. Prednosti FSI motora su jos uvek samo na papiru a razlika u ceni je znatna, plus sto FSI, naravno, "ne voli" srpski bezolovni benzin!Originally posted by mikimazda
evo od mene par komentara...
za bmw-a se zna da je pretekao mercedesa i audija u dizel motorima...
sto se tice 330cd moje misljenje je ono :ide ko blesav ,e sad ne trosi bas malo kao sto se misli,ali ipak manje od rivala benzinca...tip ljudi koji ga voze:"vidi me brate bmw dizel kupe,ide super ,ma brzi sam od m3,a manje trosim...samo malo kad ga zveknem po gasu cadi pozadi ali nema veze dizel je jeftin i glavna sam faca u gradu"..mozda gresim ali poznavajuci nase ljude,koji obozavaju da imaju nesto kao komsija ali da ga je manje platio od komsije...
za test golfa...procitajte svi ponovo...u cemu je bolji dizel?u potrosnji..i nicem vise..sad ce neko da kaze a performanse?pa ne moze se porediti dizel sa dsg menjacem i benzinac sa obicnim automatikom...dsg salta mnogo brze i uz to drzi obrtaje za sledecu brzinu..znaci bilo bi fer da su uzeli oba sa dsg ili oba sa obicnim automatikom...onda 2500 dolara je dizel skuplji...koliko treba da predjem bi se to isplatilo...onda dolazeci porez na nivou evrope za dizele...benzin jeste skup,ali mi malo bode oci da je ovde u becu skoro ista cena dizela i benzina...znaci samo manja potrosnja je na strani dizela..onda cena odrzavaja dizela je daleko veca...cena jedne piezzo dizne je mnoooogo skuplja od cene jedne svecice....neka oni budu mangupi i voze dizele ja cu benzince ne zbog toga sto smatram da sam sportski vozac vec jednostavno ga ne volim...a o mnoooooooooogggoooooo mi toplo kad vidim na slici onog audija kako ga hvale...hhheheheheheh prosto mi toplo oko srca ne znam zasto :P"What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."
Comment
-
da li je ko cuo za mercedesov benzinac pod oznakom "cgi"?iako se samo u par zemalja u evropi moze prodavati zbog kvaliteta goriva,ipak se prodaje i vozi bez problema...fsi je prakticno ukradena tehnologija od cgi motora..inace mercedes namerava da piezzo dizne ubacuje i u benzince...videcemo dalje
ladedruck statt hubraum
Comment
-
Nemam nikakvih iskustava sa FSI motorima, osim onoga sto sam procitao, ali mi se taj pokusaj komplikovanja ne cini bogami ni malo jeftinim za odrzavanje! Mislim da deviza da je benzinca lakse odrzavati ove ne vazi ili je zez u najmanju ruku isti!"What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."
Comment
-
Dobro Zmaju….ajmo iz pocetka:Originally posted by zmajNissane
1. koja kola ti vozis?
2. da li si ih ti kupio ili ti ih je neko kupio?
3. da li si zaposlen?
4. da li si punoletan?
5. koliko puta si bio na trkackoj stazi sa svojim automobilom?
Mi sa pravom gledamo na te TDI masine kao stvarno ljute sprave u odnosu na ono sto mi posedujemo od kola.
Ja stvarno neznam koji je tvoj problem???Prvo.....moji roditelji NEMAJU VEZE sa mojim zivotom ovde!!!Tako da NEMAJU VEZE ni sa kupovinom auta!!!
JA nisam kupio auto.A da ti ovde ( na forumu) objasnjavam ko mi je kupio auto i zasto.....morao bih malo poduze moji zivot da ti objasanjavam...a to...veruj mi NEMAM nameru da ti pricam a pogotovo (slozices se) takva prica nije za forum pa jos - AUTO forum!
Drugo....KAKVE veze ima da li sam JA kupio auto ili mi je neko drugi kupio.Da li to utice na moje poznavanje automobila???da li to utice na to da li znam da vozim ili ne???
Taj auto koji imam je (kao sto znas) Jetta (2.5L 150ks) ide oko 9.2sec do 100 (po katalogu) - nebitno.Ja ga nisam merio ali......meni je to TOLIKO sporo.......da me izludjuje koliko je sporo.A ti (vi) ste se odusevili sa autom od 10 sec do 100.Problem je u kriterijumima.Ja nisam znao da ti vozis...to sto vozis i da ti sve preko toga deluje brzo.Ja imam druge kriterijume sto se tice brzine tj. ubrzanja automobila. Mom ocu recimo odgovara fabija.Covek ima 50 godina i boli ga uvo.Meni kaze da sam bolestan kako vozim i cime se palim.Njemu je bitno da se preveze od tacke A do tacke B.Ali ...to su njegovi kriterijumi.Ti imas tvoje...ja moje...."206"njegove.Ja sam recimo seo u Mustanga od 5L i nisam se UOPSTE odusevio.
Sto se tice trkanja.....dok sam bio dole......za drugaciju voznju nisam ni znao - iskreno.....polako i neznam da vozim...- osecam se nesigurno kad moram da vozim lagano!!!Ovde jos nisam ucestvovao u trkama jer trenutno - nemam sa cim!!Ucestvujem naravno,ali uvek samo kao suvozac!Cekam da lagano nakapa kintica pa...videcmo...Skyline mi je cilj (godina - dve koliko treba) ili dok cekam...Supra...ali otom - potom.(ne delujem valjda kao neko ko bi kupio nemca, pa jos VW :P )Poenta je da ovde MOZES da zardis i MOZES da ims neki cilj!
Svako vece je ovde "ilegal street racing"!Ljudi iz chicaga dodju da bi se trkali . Znaci....cetvrtak, petak, subota.....preslikani fast&furious (ako razumes sta hocu da ti kazem - izgled, motor.....).Naravno, Amerika je...ima se para, pa su Tuning&Styling usko povezani.Nekoliko puta sam poneo kameru.....pa ....ako zelite.....postavicu malo materijala i na forum!Vam grada je Dragway!Stalno idem sa drustvom...ali opet.... licno nisam ucestvovao iz vec pomenutih razloga!
Zaposljen I solidno “odmako” od punoletstva
Nadam se da sma ti odgovorio na sva pitanja!
LICEMERJE.....odakle ti samo to.Znaci...poslednje sto mi je na umu.Nisam ni hteo (nije me ni interesovala tema) da ucestvujem......ali nisma mogo da izdrzim komentare :
"Neko kupi fabrički brz automobil i nije ga mnogo briga za druženje po radionicama"
Pa zar nije TO ono sto svi mi auto entuzijasti volimo.Da provedes vreme (noc) uz sredjivanje auta.da narucis delove i jedva cekas da ti stignu.Jos ih i ne raspakujes...trcis u radionicu da nemastis.....pa na dragway na test.Znacvi da je to reko neko od debila na ulici (koji su nisu cul ni zasta drugo osim za BMW i MB) pa da i ne reagujem.Ali ovde je kao tuning forum (ili sam ja pogresio forum) a komentari....da ne ponavljam.
Sto se tice "mog komsije sa MINE Skyline-om"........Pazi...verovatno bi i ti vise znao da si svaki dan (svako vece ) okruzen automobilma koji su tjunirani.Da svaki (ili skoro svaki) vikend imas tuning show.Ali ne sa zastavom 101 kog drze 3 coveka dok on pali gume a publika se odusevljava, nego sa autombilia od 500+ks i styling-om koji kod nas nece da bude jos za 10godina.Pa onda kad nesto neznas....pridjes.....pa pitas vlasnika, pa pitas drugog nesto drugo.I mnogo vise naucis nego u zemlji gde je styling stavljanje svetlecih dioda na prskalice za sofersajbnu a stavljanje neonki - OZBILJAN poduhvat!A tuning se zasniva na stavljanju "sportskog" filtera (cast izuzecima).
Ne pricam ovo da bih nekog ponizio!Nikako!Znam da je dole stanje - kakvo je!I da ima para da bih sigurno bilo boljih tuning-a (i boljih automobila).Ali samo hocu da ti kazem da je to razlog razlicitih kriterijuma. Naviknes na pontiac, NSX, ferrari, Viper, Supru, Mitchubishi a onda vi prezentujete neki "diesel power" sa seat-om 2.0TDI i 140ks i...pocinjete neke "pretnje" benzincima .
“Balavac, licemer,…yerk, asshold”.......................................... .................................................. ...............................Totalno si me pogresno skapirao zmaju!…………….Nisam ja taj.............Skylines with over 600 ps roam the streets of Japan everyday, eating Ferraris and Porsches for lunch on the Wangun!
Comment

Comment