Ova tema je bila mnogo puta na raznim forumima i diskusijama, ali mislim da iz dana u dan dizelasi su sve blizi da preuzmu primat i u sportskim automobilima.
Elem ceo povod za pricu je nova Alfa 156 2.4 20v Multijet. Imao sam priliku da je probam i moram da priznam da me odavno ni jedan automobil nije tako prijatno iznenao kao ona. A verujte da sam imao prilike da provazam gotovo sve aktuelne modele iz grupacije F.L.AR. i gomilu drugih automobila.
Alfa 156, iz 2387ccm izvlaci 175KS pri 4000 obrtaja, ubrzanje 0-100 za 8.3 sekunde, ali osecaj snage motora i zvuk turbine u potpunosti vas ispunjavaju tokom voznje. Maksimalna brzina 225km/h, a prosecna potrosnja 6.6 litara.
Elem ceo povod za pricu je nova Alfa 156 2.4 20v Multijet. Imao sam priliku da je probam i moram da priznam da me odavno ni jedan automobil nije tako prijatno iznenao kao ona. A verujte da sam imao prilike da provazam gotovo sve aktuelne modele iz grupacije F.L.AR. i gomilu drugih automobila.
Alfa 156, iz 2387ccm izvlaci 175KS pri 4000 obrtaja, ubrzanje 0-100 za 8.3 sekunde, ali osecaj snage motora i zvuk turbine u potpunosti vas ispunjavaju tokom voznje. Maksimalna brzina 225km/h, a prosecna potrosnja 6.6 litara.

.
. Elem, u sportu ne mozes porediti dizel i benzin. Jednostavno, dizel je hendikeprian. Jedini slucaj gde je neki dizel pobedio a da ja znam je trka 24h gde je dizel (BMW 320d) pobedio zahvaljujuci manjem broju ulazaka u box. Na zalost svih vas ljubitelja Honde, njihova politika je bila da nikada nece praviti dizel motor pa su eto napravili i to kakav motor. Mozes ti da volis ovo ili ono ali trziste diktira uslove. I meni se ne svidja trend da su automobili sve tezi i tezi a kao su sve jaci i jaci a u stvari nisu. Ili trend da se jedan motor nalazio u 20 razlicitih automobila razlicitih prozivodjaca. Ima jedan lep video old school vs new school gde su stariji automobili bili brzi od novijih.
). Bas sam se sada vratio sa vikenda na Kopaoniku i sledece su iskustva:
Odjavljujem se.
Comment