Announcement

Collapse
No announcement yet.

motoGP: Vesti za sezonu 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Kurvinski potezi na obe strane, to je cinjenica. najbolje je ovo opisao Bruja sa:
    "Markez je igrao grubo, Rosi je izasao iz okvira fer pleja. Vrlo bitna razlika."
    Jesam navijac 46-ice, a ovog malog prilicno ne podnosim, ali i pored tih cinjenica ne mogu da zazsmurim na Rosijev potez. Bikvalno je ciljao Markeza jer je vise puta pogledavao gde je ovaj. Opet sa druge strane mislim da je Markez isao na to da ga ovaj pipne i da on padne, kao kada sudije navuces da svira penal. To je bila namera Mrakze mogu da se kladim, cista namera da ovoga kazne. Cudi me sto je Rosi naseo na ovo, ali eto obilo mu se u glavu i ovo ce pamtiti kao potez koji mu je odne titulu!

Kao sto sam rekao na pocetku posta...kurvinski potezi na obe strane!
    "...da nema Forda Opel bi bio najgori auto.."
    bruyoni

Comment

Webb objašnjava odluku
      "As I said to [Rossi], it doesn't matter what the provocation is. You can't react in a way that causes a rider to crash"

Potpuno nestvarno deluje veza između prvog dela objašnjenja i drugog. Marquez nije ništa skrivio, Rossi je namerno izbacio protivnika iz trke stoga Italijanu ide minimalna kazna... potpuno politička odluka obzirom da Rosijeve tvrdnej da ga je Markez usporavao ne piju vodu, štaviše dvoljno je bilo pogledati vremena po krugovima ali očigledno to niko nije hteo da uradi

Dobro, Rosi i onako ne voli Valensiju Lorenzo i Pedrosa je vole a Markez samo treba da pretekne Rosija.

He who loses control, loses.

Comment

Meni se čini da je Markez ovde sad u ulozi Rosija kad je ovaj svojvremeno dunuo lakat Seteu. Tad su sudije loše odradile kao i sad.

Markez je čekao Rosija i igrao na đon. Kad ga je Rosi zagradio on je išao direktno u Rosija sa idejom ili padam ja ili obojca. Drugim rečima, Markez pravi svoj imidž za ubuduće da se ne igraju sa njime ili će da bude padanja. I sudije su to sad njemu potvrdile. Kao i onomad Rosiju.

Ja cenim da će Markez biti još puta u ovim situacijama, samo da vidimo da li će ostali imati srca da ga zatvore i prođu ko Rosi ili će da se sklone.
        - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
        - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Moglo bi se reći ali je takođe u oba slučaja Rosi bolje prošao. Stavari treba sagledati sa distance tj. od trke u Australiji. Tada Rosi počinje da primenjuje svoju taktiku prepucavanja preko medija u nadi da će omesti Lorenzoa, sad su zajedno u timu pa ne sme direktno da bode pa je išao indirektno aludirajući da sada njemu Markez pomaže da uzme titulu. Ko je gledao trku ili makar video rezultate prošlonedeljene trke zna da to nema veze sa vezom. Lorenzo tu postupa ekstra zrelo i i ne tangira Italijana ni najmanje ali se tu nenadanu peca Markez koji je uvredu shvatio ozbiljno. Nedelju dana kasnije, tj danas, eto prilike da Markez malo uzvrati a pošto mu opanjkavanje preko medija ne ide mora da se razračuna na pisti pa se odučuje da uzme ulogu Bate Živojinovića iz "U raljama života" i da sa Rosijem obavlja posao dok se ovome "ne vrati tetka iz Bosanske Krupe" jer mu se može. Rosi nakon nekoliko krugova puca jer u svojim bockanjima nije naišao na nekoga ko je em prgav em brz, trenutno dosta brži od njega. Priče kako ga je usporio ne piju vodu, čak mu je i načinio uslugu ovako se Rosi popeo na podijum a bio bi četvrti.

Ne branim vožnju Markeza ali ga razumem, hteo je da na uvrede uzvrati na način koji mu najviše odgovara i mislim da više neće biti takvih situacija jer će drugi dva puta da razmisle pre nego što izvale sličnu glupost a i zbog toga što malac dokazuje da jako brzo uči.

Što se odluke tiče mislim da su sudije napravile grešku zbog samo smeštanja na kraj grida i nebitna tri boda u dozvoli, time su de fakto dali dozvolu da onoga ko te usporava o potrebi izguraš sa piste. Rosija su trebali zakinuti tako da ima maltene nemoguć zadatak za uzimanje titula a i Markeza su nekako trebali kazniti, ali njega to ne bi previše doticalo. Problem za Rosija predstavlja to što ne zna šta će mu se desiti za dve nedelje, možda ništa, možda ga neko od sporijih torpeduje, možda Markez odluči da ga izgura sa piste, po sudijama je to manji prekršaj za koji se dobiju tri boda i začelje grida, možda odluči da ga celu trku prati i onda dva kruga pred kraj obiđe... Rosi ako ne nađe način da uzme titulu verujem da ćemo naredne sezone gledati i slušati još više njegovih nebuloznih izjava na koje se lože samo fanovi jer će kako zagalviti u timu sa šampionom i jako brzim vozačem koji ga aktivno ne voli tako i zaratiti sa Markezm koji je upravo dokazao da po nahođenju može da vrti krugove oko Italijana.

Comment

Rosijev start za kaznu naravno, dosta strožiju nego što je dobio.
            Ali treba i klinca naučiti pameti. Verujem da je Doktoru dokur###o da ga mali hebe, pa je hteo da ga nauči lekciju.
            Žrtvovao trku ili ne, svesno ili ne svesno to što je uradio, izbacilo ga je iz borbe za titulu. Ali lepa uvertira za sledeću sezonu gde će borbe pljuštati između Doktora i naslednika.
            Lorenzo uz pomoć ili ne, šampionski je iskulirao celu priču sa strane i odvozao sigurnu trku.

Sa druge strane smešno je da niko ne komentariše savršenu vožnju Pedrose. Kada bi se on uključio u takvoj formi tokom cele sezone, trkanje bi bilo perfektno!

Comment

Kakvo izbacivanje iz trke za titulu?! Pa Rosi vodi u generali sa sedam poena prednosti. Ko zna šta će biti u Valensiji. Najgore od svega je što Lorenca malo malo pa izviždi kontegent Rosijevih sledbenika a čovek izvozao odličnu sezonu plus će nakon svog ovog Rosijevog trabunjanja uvek biti zamlata koji će tvrditi kako je uzao titulu samo zato što mu je Markez pomogao, ne bi me iznenadio da je to bio i Rosijven plan B ako ne uzme titulu

Comment

Ovaj put je Dorna na tapetu, tuže ih za utaju poreza i davanje dozvole za monopolski položaj jer su samo DHL-u dozvolili da transportuje GP karavan, tačnije timoviam nije ostavljena mogućnost da sami regulišu carinske peripetije oko transporta kao ni da oraganizuju transport van EU. Već su jednom pali na utaji poreza, kako će sezavršiti drugi put.. .verovatno ne katastrofalno ali da će koštati, koštaće.

Comment

Valencia će proći bez tradicionalne konferencije za štampu koja se održava četvrtkom, umesto toga Ezpeleta i Ipolito će vozačima i njihovim menadžerima održati predavanje.
                  Izgleda da su procenili da su stvari otišle predaleko jer je prvo Rosi uložio žalbu sportskom sudu da je kazna koju je dobio nepravedna (pojašnjenje: Rosi nije dobio kaznu od tri boda u dozvoli i slanje na začelje grida, već je dobio samo tri boda a pošto već ima jedan po pravilima kada imaš 4 boda u dozvoli ideš na začelje), Honda i Yamaha su javno razmenile oštru PR prepisku a neki italijanski novinari-zabavljači su upali Markezu na gajbu, tamo ga smarali i popili batine (ko se seća Scherzi a parte razumeće što su dobili batine)

Comment

I sve je gotovo....jedan od komentatora sa SK-a razocaran...al sve u svemu "tresla se gora, rodio se mis"...Lorenco uzeo titulu.

Comment

Sad sam punog stomaka odgledao trku. Izvrsno, ali izvrsno odvežena trka Lorenza. Odradio je tačno ono što je trebao da zasluženo uzme titulu. Što se Rossi bagre tiče i njihovih tvrdnji da bi sve bilo drugačije da Rossi nije popio kaznu zamolio bih da bace pogled na vremena po krugovima gde se lako vidi da bi žabar završio kao četvrti i da je startovao sa pol pozicije. Do prošle trke bio bih savršeno srećan da je i Rossi uzeo titulu ali nakon lupetanja u Sepnagu sam prešao na stranu Lorenza jer je čak i pored šizenja u kontroli trke i odlaska sa podijuma, po mom mišljenju, ispao manji kulov od Rossija.
                      Naravno, odmah nakon trke Rossi je počeo sa nipodaštavaljem Lorenzove titule izjavama da su se on i Marquez dogovorili oko ishoda i da je ovaj izigravao telohranitelja Lorenzou. Nisko is pao Valentino... baš nisko

Što se dvojca sa SK tiče nemam reči. Gledao sam drugi i treći trening na SK i došlo mi je da nazovem i zamolim nekoga da kaže Džankiću da ne vređa ostale vozače javnim pozivanjima da se sklone Rossiju sa puta. Sreća pa ga oni ne razumeju ali sam stekao utisak da se ovaj priklonio masi Rosijevih fanova koja opseda SK forum

Comment

Bilo bi lepo da je Rosi na Sepangu popio prolazak kroz garažu pa bi onda konkretno znao gde da se češe sada kad ga svrbi

Elem...
                        Last edited by bruyoni; 9 November 2015, 07:59.

Comment

Lorenco sasvim korektno uzeo titulu. Iako sam sklon mišljenju da je kazna Rosiju bila prejaka, mislim da on nije imao šta da traži u prva tri, sve da je i startovao sa neke bolje pozicije. Opravdanja da je potrošio gume u poteri stvarno ne stoje, tako da on nije imao tempo za ova tri ludaka koji su vozili celu trku u 1.31. Ja bih voleo da je Rosi dobio trku i šampionat, ali sa ovim što je pokazao, stvarno nije imao šta da traži na podijumu.

Što se komentatora tiče, Erceg je pričao 95% vremena, a onaj drugi tek ponešto ubaci da Erceg stigne do vazduha. Kapiram da su hteli da prave tenziju iako mesta tome zapravo nije bilo, a mnogo vole tračarenje. To valjda ide u paketu sa gledanošću i ostrašćenim gledaocima koji su na tvejsbuku.

Što reče navic, tresla se gora... trt.

I da, Markez nije olakšao posao Lorencu ni malo, iz moje perspektive.
                          - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
                          - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Ja nisam odgledao nijednu motoGP trku 100 godina, a mozda i duze, ali sam osetio tenziju pred ovu poslednju. Vidim svi se zapalili, tako da nije moglo bolje ni da je izrezirano.

Bruyo se okomio na Rosija zbog nedoslednosti, a ja moram da kazem da mi se svidja sto covek nakon skoro 15 godina od prve titule i dalje ispoljava takvu zelju i strast za pobedom. Ovo oko njega su realno sve klinci.
                            sigpic

Comment

Pazi, sviđa se i meni to što on hoće i zna da vozi. Kada se podvijenog repa vratio sa Dukatija izgledalo je da se ipak smirio sa ponižavajućim izjavama na račun konkurenata ali eto izgleda da je sezonu i tri četvrt, i šansa za titulu, bilo dosta da ponovo otkrije tu svoju stranu. Naredna sezona će mu biti najgora kazna, zakačio se sa svima čak i sa timskim koji je postao šampion. Ista je situacija bila i 2010. kada je Lorenco uzeo titulu a Italijan se nije hteo pomiriti da ne bude prvi vozač tima, samo je onda Marlboro davao blanko ček Dukatiju, ali ovaj put je sledeće godine vezan ugovorom. Dogodine mu gori pod nogama, ako ne uzme titulu neće imati adut za pregovore; Honda je rekla da ih više ne zanima, VW jedino da mu ponudi deo kompanije pa da ga opet namami na Dukati, Suzuki i Aprilija imaju samo vlažne snove o dobrim rezultatima... na kraju krajeva uvek može otići u WSBK ali je rekao da ga to ne zanima.

Koga zanima u utorka i sredu može da se potrudi da nađe BTsport video strim jer će Englezi prenositi testiranja iz Valensije oba dana od 11-14. Michelin se vraća, kamioni sa gumama su već parkirani pored piste

Comment

Stigao sam i ja malo da ispratim ovu situaciju i moj neki zaključak je da je Rosi titulu uzeo sam sebi i to nepotrebnim izjavama posle Australije.
                                Da je ćutao mislim da Markez ne bi bio onakav u Maleziji i Valensiji. Tek kad je Rosi izjavio to što je izjavio nakon Australije usledio je vulkan protiv njega od strane Markeza koji je po mom mišljenju bio iznerviran tim Rosijevim stavom. Ostalo je istorija.
                                Takođe imam utisak da je i u Maleziji i Valensiji Markez imao ideju koja na kraju nije prošla. A to je da pobedi na obe trke kao što je to izveo u Australiji.
                                I to tako što će prvo u Maleziji usporavati Rosija (za potrebe Lorenca) pa potom se otisnuti i preteći i Lorenza i Pedrosu do kraja trke jer Rosi svakako ne bi bio u stanju da bude bolji od 4. mesta u Maleziji, u svemu tome bio je sprečen nogom Rosija.
                                A u Valensiji mu je bila ideja da stvarno pretekne Lorenca na cilju (u slučaju da je Rosi sigurno 4. kao što je i bio jer bi Lorencu i 2. mesto bilo dovoljno za titulu) ali ga je Pedrosa ustvari omeo u tome na kraju tom borbom.

Sve u svemu Lorencu zaslužena titula jer jeste brži od Rosija. Utisak je da je Markez najmoćniji vozač ikada jer može i da izrežira ono što želi što nije mala stvar, a dal je to moralno ili nije istorija i statistika ne beleže.
                                Last edited by hercegovac; 9 November 2015, 11:04.

Comment

Working...
                                X