Announcement

Collapse
No announcement yet.

NK TEST: Renault Clio 1.5 dCi Dynamique

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• NK TEST: Renault Clio 1.5 dCi Dynamique

Stigo novi klio na test, a Tod ga je zadužio i odma zapalio na produženi vikend. U tom smislu, bar ja da napišem malo o test makini.

Cena najbolje opremljene dizelke je 15K EUR, tako da nije baš toliko strašno koliko to može da bude (Pežo je bio 17, a Jaris je sa benzincem koštao preko 16K).

Ja sam u Rovinju vozio oba benzinca, pa je ovo bio prvi put da isprobam dizelku. Iskren da budem, dizel ko dizel. Ide solidno, troši malo. Koliko sam video, i pored maltretiranja potrošnja je bila zakucana na 5L. To se i traži od malolitražne dizelke.

Izmeren je na 12,9 do 100, dok je kočenje bilo nešto slabije jerbo su mu bile Sava Eskimo, a temperatura oko 8C što je već na granici na kojoj zimske rade koliko-toliko korektno.

Sve u svemu, Klio mi i dalje izgleda kao dobar izbor, što će reći posle nekog vremena nisam promenio mišljenje o automobilu.

Videću i iz prve ruke kako se Klio pokazuje u eksploataciji pošto mi je dobar drugar bio novog Klia na nagradnoj igri (nije namešteno!???).
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Sada dodjoh...necu vise ni da slusam vremensku prognozu. Svega je bilo samo sunca nije

ubih 400km do sada i prilicno mi je zanimljiva varijanta sa malom dizelkom. na 120, 5l na 2300 obrtaja, i vice i dalje ako treba da se pretice. Interesantno stvar je sto je u gradu trosio 5.5l a na otvorenom kao sto sam rekao oko 5!

Udobnost na nivou, uospte se nisam osecao umorno u voznji, jedni me ona aplikacija na volanu malo zivcirala jer mi kliza ruka kada drzim voan sa obe ruke!

mesta ima super napred dok ce oni nazad morati da se stisnu ili da cekaju bus

Automobil je nakrcan opremom, max paket plus jos ponesto...slike cu okaciti sutra.

bas mi je simpa, mislim da, ako bi me zanimao ovaj segment vozila Klio bi bio ozbiljan kandidat. Mozda redizajnirana Fiesta kada dodje ali ne verujem da bi mi jos nesto palo na pamet. Mislim da je po brojkama bliska onoj 208 sa testa a mnogo je jeftinija varijanta.
    "...da nema Forda Opel bi bio najgori auto.."
    bruyoni

Comment

Meni nije jasno kako trose tako malo u gradu.
      sigpic

Comment

dizel, šta te čudi?

Comment

po gradu bas malo srkne...evo danas sam isao malo nesto po Ibarskoj i po gradu (zvezdara, banjica, tamo-vamo) i prosek se spustio na 5,3
          bruyoni

Comment

Meni se automobil bas svidja...i vizuelno i tehnicki, kao sto sam rekao da me zanima ovaj segment vozila ovo bi mi bio adut! Ovako rasiren pozadi deluje zesce prgavo

Potrosnja mu se prilicno dize kada se pegla auto putem, sto je i normalno, recimo prosek dok sam vozio preko Topole za Kg je bio 4,7, dok je u povratku bio 5,5 jer sam isao autoputem (oko 130-140), preko Topole nisam isao brze od 110.

Put ne predstavlja nikakav problem, znaci umora nema. Kocenje mi nije bas najjaca strana. Ne mogu da se setim na merenju koliko je iznosilo, ali u voznji mi nekako slabo deluje!
            bruyoni

Comment

I meni se svidja, bas deluje sveze i atraktivno.

Paleta motora je bas odabrana onako ciljano za nase trziste. Benzinci 1.2 sa 75 ks i neki oslabljeni tce sa 90ks. Ne znam sto su spustali snagu. Nisam pratio na casu? Cene napucane dizelke jeste 15 za ovaj motor, dci90 je 16,5k.
              sigpic

Comment

Coveku ako dosadi voznja Klia, sto je malo verovatno, moze da se zanima i da broji koliko ljudi gleda u automobil Non stop se neko okrece za njim, ne verujem da gledaju u mene tako da je sigorno auto u pitanju

Kao stvoren je za grad, preglednost je skroz OK, obzirom na lep design, ocekivao sam katastrofu, jedni malo oko C stuba (ono prozorce se ni ne vidi iznutra)

pocetna cena je 9900 ali bih ja izabrao paket vise jer se dobija klima i multimedija i jos po nesto a kosta 1000 vise! naravno to pricamo ako je neko zainteresovan za 1.2 motor.

Ali mislim da mu je 1.5 dCi prava mera!

Ne znam sto su mu smanjili snagu na 90, da budem iskren ne znam ni koliko je bila...
                Last edited by ToD; 5 February 2013, 13:40.
                bruyoni

Comment

Ne dizelu, benzincu tce. U tvingu je bio onaj od 100 ks. Sad vidim da je to trocilindras sa turbinicom, bljak
                  sigpic

Comment

kasnije sam skapirao da pricas o benzincu...ne znam, ima i taj u test floti, zmaj ga je vozio na prezentaciji i cini mi se da ga je hvalio...

uglavnom, malo zamerki imam, prostor pozadi, ali obzirom na klasu ok je i udobnost pozadi.

Slican prica kao sa Sivikom, poskoci dosta preko lezecih i sl.

i mislim da je to sve sto se zamerki tice...
                    bruyoni

Comment

Lep auto, baš sad videh jednog u nekoj temno narandžastoj boji, malo mu prednji kraj deluje debelo a i onaj reno znak ko da su sa nekog magnuma drpili, mogao je biti manji.

He who loses control, loses.

Comment

upali mi se rezerva...i pazi sad, sutra sipam gorivo prija mi voznja...

posle danasnje promoicije Dacije, kada sam seo u Klia shvatio sam sta kosta 2k vise
                        bruyoni

Comment

vracen auto sa...oazi sad, vise od 1k km vise na displeju

navozo sam se kao lud, odsustvo obaveza mi je omogucilo da ga posteno vozim, 2x sam dolivao gorivo na sitno kako bih ga vratio u predstavnistvo
                          bruyoni

Comment

Originally posted by VIP View Post
                            Ne dizelu, benzincu tce. U tvingu je bio onaj od 100 ks. Sad vidim da je to trocilindras sa turbinicom, bljak
                            Bilo priče o tom motoru još kad sam ga vozio u Rovinju. Mašina ide jako korektno, nije baš trkalica, ali ide propisno. Verujem da bi se neko u Twingu sa TCE 100 baš namučio da stigne Klia sa ovim TCE 90.
                            - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
                            - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Verujem, ali na papiru je slabiji. Juce videh jako atraktivnu verziju bas kod Renoa, crne boje, ali dci. Opet, oni koji bi uzeli snazniji tce,ocigledno ce morati jos da pricekaju svoj primerak novog klija.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X