Announcement

Collapse
No announcement yet.

Karting -Ada Huja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by zmaj
    Sad mi kolega poslao jako bitnu informaciju za Ada Huju

He he he!

PS

Al se razmecu parama!
    sigpic

Comment

• Al sta ce joj rad u excelu? Da nisu poceli da mere vreme pa da upisuje i vrsi tabelarne proracune?!!! ili je to neka sifra za neke druge kvalitete??
      "Racing is a space-time continuum"

Comment

• Originally posted by zmaj
        Sad mi kolega poslao jako bitnu informaciju za Ada Huju
        Ovo je sjajno!!!Jadna ona "ganka",izgeda da ce da je skartiraju,a meni je bas bila slatka

Comment

• Originally posted by Calibra 4WD
          Ovo je sjajno!!!Jadna ona "ganka",izgeda da ce da je skartiraju,a meni je bas bila slatka
          Kaze se "omkinja", ne budi nepristojan
          sigpic

Comment

• Originally posted by VIP
            Kaze se "omkinja", ne budi nepristojan
            greska!!!, kaze se maleskinja, hi hi hi....

Comment

• Probaj Adu Huju - malo mesaj, nemoj "jedno te isto".

Znam rece mi Ivica da dodjemo opet - dace jos bolju cenu. Meni je malo smor da organizujem - stalno neka kuknjava. Lakse mi da se ja pokupim sa mojim drustvom i da se odvozamo bez obaveza.
              - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
              - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

• U pravu si za Adu Huju,
                i ja sam razmisljao da odem da probam. I to je sledece sigurno.
                Razumem te da ti je smaranje za organizaciju, ali ako ima popusta
                kad idete vi sami, na tu opustenu voznju, baci post, uvek imam sebe i jos po nekog da povedem

Comment

• Originally posted by saturday
                  U pravu si za Adu Huju,
                  Razumem te da ti je smaranje za organizaciju, ali ako ima popusta
                  kad idete vi sami, na tu opustenu voznju, baci post, uvek imam sebe i jos po nekog da povedem
                  AJd okrenucu ih da vidim da napravim neki dil, pa mozemo tamo da idemo.

Comment

• Originally posted by saturday
                    U pravu si za Adu Huju,
                    Na Adi Huji je 900 din 10 min. Drugacije je nego na Autokomercu. Losije je sto nema merenja vremena, sto su kartinzi losije odrzavani pa se desi da vuku snazno na jednu stranu i sl. Na Autokomercu je sve lepse doterano i sredjeno i osoblje je ljubaznije i sve je generalno bolje organizovano. Na Huji je bolje je sto su kartinzi dosta brzi. Staza je manje zahtevna i vozi se dosta drugacije. Dok na Autokomerc-u na onim crvenim kartinzima mozete da radite korekcije u krivinama i da budete slobodniji u "igranju" po stazi, na Adi Huji morate da imate mnogo vise koncentracije i da pazljivije vozite. Prvo, kocnica sme da se dira samo kada karting ide skroz pravo. Malo pomeranje volana i kocnica - istog trenutka zadnji kraj ide u stranu i ode kontrola. Tehnnika je uglavnom ta da se pred krivinu snazno koci drzeci volan skroz pravo a onda se pusti kocnica i uz pun gas se mota u krivinu da te motor izvuce iz nje. Svako pustanje gasa te vuce van krivine i idealne putanje. Pipanje kocnice ti zanosi zadnji kraj i izbacuje te van staze.

Ako krenete od starta (start nije tamo gde izlazite na stazu nego malo napred na najduzem pravcu) vozite pun gas, leva dugacka krivina i dalje pun gas ... zatim snazna kocnica, pa odmah pun gas da vas iznese iz leve lakat krivine. Odatle pun gas u blagu desnu krivinu. Nakon toga nailazite na dugacku desnu krivinu koja se moze proci punim gasom ako uhvatite idealnu putanju i ako su vam zagrejane gume i nema peska po stazi. Osetite to na volanu. Savet: u krivinama se volan nikad ne vuce vec gura i to ispruzenom rukom. Na dugackim krivinama kao sto je ova treba se nagnete ka spoljnem delu krivine i unazad tako da opteretite spoljni zadnji tocak (suprotno prostoj logici koja kaze da se u krivnama uvek naginjete ka unutra). Razlog je da dodate tezine na zadnji spoljni tocak da bi imao bolji kontakt sa podlogom i da ne bi proklizao. Uvek, ali uvek ne dozvoljavajte da karting prokliza jer tako gubite obrtaje a samim tim i vreme. Uz to, pustajte karting u krivini da ode skroz do spoljne ivice staze. Tako je luk skretanja blazi i gubi se manje obrtaja.

Nakon dugacke desne krivine nailazi zahtevna leva krivina sa dva temena. Ovde vecina pogresi pa presece krivinu tako da prodje blizu prvog temena. Kazna ih stize tako sto na drugom temenu moraju pod vecim uglom da skrecu cime gube obrtaje i vreme. Vozite uz desnu ivicu, pustite karting da ode jos koji metar od prve ivice i onda skrenete levo u dugackom luku tako da ocesete drugo teme sa leve strane i da vas putanja izbaci na desnu ivicu staze. Nakon toga se vozi pun gas kroz levu blagu krivinu i dolazite do spleta od tri krivine - levo, desno, ostro levo. Tu mnogi pogrese zato sto skrate prve dve krivine tako sto prodju kroz njih gotovo pravo. Kazne stize na trecoj posto ta putanja trazi da skrenete levo veoma ostro cime jako izgubite na obrtajima i izgubite mnogo vremena kasnije na pravcu. Trik je da posle dugacke krivine ulevo kroz koju ste prosli punim gasom, odete uz desnu ivicu, a zatim i prvoj od tri krivine odete sto vise levo uz ostro kocenje, zatim opet gas pa sto vise desno u sledecu, blaga kocnica i onda u ostru levo. Poenta je da ovo poslednje levo bude u sto blazem luku kako bi sacuvali obrataje.

Have fun na Adi Huji i javite kako je bilo!

Comment

• Paya, svaka cast i hvala na detaljnim savjetima! Ja sam probao prosle godine kartinge na Ada Huji kada smo organizovali poslednje okupljanje. Mada kad vec govoris o jacim kartinzima, oni na Huji su mi ostali u dosta boljem sjecanju kada je u pitanju ispravnost u odnosu na one jace na Autokomercu. Kad smo ih Zmaj i ja probali moj je snazno vukao u desno i bilo ga je nemoguce iskontrolisati na kocenju. MAda, bilo je tu i mojih gresaka, ali i neiskustva kad je u pitanju voznja na stazi sa sporijim kartinzima koje je trebalo zaobici bezbjedno.

Ovi novi mali kartinzi na autokomercu su sasvim adekvatni za autokomerc stazu i svaki pocetnik ce se snaci, bez opasnosti da napravi drasticnu gresku...sem ako nije lud.

Problem jeste na Huji kada je u pitanju mjerenje vremena i jednakost kartinga, ali za taj novac nema ispravnijih i jacih kartinga u Beogradu.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by VIP
                        Mada kad vec govoris o jacim kartinzima, oni na Huji su mi ostali u dosta boljem sjecanju kada je u pitanju ispravnost u odnosu na one jace na Autokomercu. Kad smo ih Zmaj i ja probali moj je snazno vukao u desno i bilo ga je nemoguce iskontrolisati na kocenju.
                        Da, na Autokomercu su problematicni "veliki" kartinzi tj. oni od 400ccm. Imaju samo dva ispravna a i ta dva su u losem stanju (kao sto kazes, vuku u stranu i sl.). Da budem objektivan i na Adi Huji cesto dobijes karting koji snazno vuce u stranu. U pravu si da nema jaceg i brzeg kartinga u gradu.

Comment

• Zar prosli put nije neko pricao o tome da su i na Huji postavili semafor i uveli merenje vremena?
                          "Racing is a space-time continuum"

Comment

• Bila je prica da to planiraju... Treba da proverimo da li je to sve i istina

Comment

• Originally posted by SaS
                              Zar prosli put nije neko pricao o tome da su i na Huji postavili semafor i uveli merenje vremena?
                              Bio sam tamo dva puta za poslednjih 15 dana i nije bilo merenja vremena. Nisam video transpondere na kartinzima niti bilo sta sto bi ukazivalo da su u procesu instalacije sistema.

Comment

• Kao da sam znao.
                                Danas sam ih zvao.
                                Cena je 900 din a sredom je happy-hour pa je cena 750 din ceo dan. Merenje vremena nije uradjeno kao sto je Paya rekao ali mi kazu da je sva oprema nabavljena i da samo cekaju nekog lika da dodje i sve to postavi i poveze.
                                Uglavnom, naglasio sam da bi doslo vece drustvo i da nas (vas) je prosli put bilo 12 na Autokomercu i da ste tamo otisli zato sto oni mere vreme. Rekao je da obavezno pozovemo i pitamo sledeci put kad budemo isli. Stekao sam utisak da je to samo pitanje dana (nedelje).
                                Meni se vise svidja staza na Adi Huji jer je dosta otvorenija a i atmosfera je opustenija. Autokomerc mi je nekako previse u fazonu Strahinica Bana.
                                Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Working...
                                X