Announcement

Collapse
No announcement yet.

2004 Honda Civic Type R (EP3)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ovaj auto je po forumima, preciznije fb grupama, predstavljan kao jedan od najboljih primeraka "u nas". Tako da jeste, najvise zavisi od marketinga kakav ce glas da bije auto. Sad kad je kod mene jasno je da je auto bio spolja gladac iznutra jadac u najtezem mogucem vidu te narodne izreke.
    sigpic

Comment

• Rekoh onomad, dok je imao rupu u bloku, da ga rascopaš u delove. Dobio bi vrednost auta nazad od poklonika običnih civica koji ruku seku za R style.
      Ali sad kad si zagrizo...

He who loses control, loses.

Comment

• Da ja imam racunicu ne bih nista od ovoga radio vec bih zamenio accord za noviji ili nesto slicno. Jednostavno ova bolest je tu i dok se ne zaleci zabadanjem sto vise klinova ispod noktiju nema pomoci
        sigpic

Comment

• Resen problem sa trapom danas. Majstor koji je radio menjac je vratio desni nosac motora naopacke. Treba jos da se zameni napukli prednji nosac, leva kugla i obe solje.

Stavljen mtec/tegiwa birac i meni se bas svidja. Malo je veci otpor ali je hod kraci i precizniji.

Napunjena klima i zasad je to to.
          sigpic

Comment

• Razumeo bih ja da imaš jedan ali od dva auta koje imaš dva su entuzijast projekt auta.

He who loses control, loses.

Comment

• Jebg nije trebalo tako biti ali nisam odoleo iskusenjima.
              sigpic

Comment

• Prvo porodicno putovanje za ctr, nekih 600 do 700km. Prilicno naporan za putovanje je neki najjaci utisak. Ove felne su sad jos sire i to se bas oseti na kolotrazima, sto u kombinaciji sa prilicno tvrdim oprugama daje nezgodan efekat. Bas mnogo ljudi je dodavalo gas kada krenem u preticanje, sad da li ja umisljam ili ima nesto provokativno u pojavi nisam siguran.

Prilicno zedan, nekih 8.6 lit na magistrali uz umerenu voznju i par gasiranja.

Zanimljivo, uocio sam par interesantnih detalja poredeci ep 1.4 mog matorog sa ctr istog godista. Bazni ep ima podesavanje temperature kabine i usmeravanje vazduha pomocu elektromotora dok je na ctr sve na glupave sajle. Takodje, ctr sedista nemaju bocne airbagove, a obican ep ima. Cak mi se cini da je primitivnija verzija centralne konzole ostala samo za evropske primerke dok su ostrvski dobili unapredjenu.

Sto se tice buke, da li iz razloga sto sam vozio saxo, meni buka motora ni pri 160 ne smeta.
                sigpic

Comment

• Jedan poluredovan servis na 1725xx km. Ono sto, pored gomile drugih stvari, nisam pratio je potrosnja ulja motora koji sam ubacio. Sipana su neka leva ulja (oman) dok "ne otopli" i u jednom trenutku sam uocio da sam na minimumu, iako je od zamene proslo relativno malo. Ne znam tacnu cifru.

U svakom slucaju zamenjeno ulje, 4.7 lit motul xcess 8100, samo 5w40, dok je u buljavu nasuto isto samo 10w40. Sad pratimo kakva je situacija, mada deluje da je auto zedan ulja, koliko i goriva.

Planiram zamenu lanca naredni mesec, jer ne bih podneo da ganjam jos jedan motor. Nekih posebnih anomalija nema, sem sto recimo svako 10-to paljenje izbaci CEL i radi losije. Sledece vec sve normalano, gasi CEL. Kada radi normalno oseca se neka inertnost na niskim obrtajima, ali nema drugi cudnih zvukova poput detoniranja.

Posto je lanac istegnut za zub, verujem da auto ima dosta losije performanse. Neki reper je bio autoput, gde sam u sitne sate sam za volanom pokusao da testiram 6tu brzinu. 5-tom relativno lako puni 220 na brzinomeru, a onda u 6-toj se nista ne desava. Ne moze da gura preko 6500 ob/min.

Inace, auto je definitivno letnji. Sve anomalije sa menjacem (tesko ide u 1 i 2 kad je hladno) su svedene na zanemarljivu meru kada temp predje 15tak stepeni. Snjufao sam dosta forume i deluje da to nema veze sa pohabanoscu, jer je to generalna zamerka cak i nakon zamene sinhrona.
                  sigpic

Comment

• Na nekih 173500 zamenjen lanac, spaner, vodilice, semering radilice.

Na autu je vec menjan kompletan set za lanac, ali kopijom koja ocito nije bila na nivou zadatka. Zanimljivo ostaje da auto nikakve probleme sa paljenjem nije prijavljivao.

Subjektivno auto dosta bolje vuce, ali i dalje imam osecaj na nizim obrtajima da zna progutati knedlu. Deluje da je mozda ipak nesto u vezi sonde, iako se greska jako retko pojavi i brzo nestane.

20190612_080525.jpg 20190612_082937.jpg 20190612_083746.jpg 20190612_101655.jpg 20190612_114410.jpg 20190612_115621.jpg 20190612_133901.jpg
                    sigpic

Comment

• Sad smo na nekih 175500 km, odnosno 3k km od zamene ulja. U nekoj meri mi je lakse, jer auto nije zedan motula. Bilo je tu dosta auto puta i visokih obrtaja i spaljeno je nekih pola litra ulja, sto je manje nego sto je sakso trosio.

Pozadi su montirani japspeed adapteri od 15 mm zbog toga sto je felna presiroka u odnosu na fabricku. Stigli su sileni prednji ramena i modifikovani klizac za letvu (unapredjen u odnosu na problematican fabricki). Posle toga idem na reglazu trapa, jos jedno merenje svih odstupanja od fabrickih dimenzija, pa kod jos jednog limara na konsultacije.

Generalno ostaje ideja da se sve vrati na fabricke mere i ofarba citav, ali s obzirom da ovaj auto ima ulogu prevoza, to ce biti tesko organizovati vremenski bez nabavke drugog automobila.

Videcu da okacim podatke merenja od prethodnog trapadzije, mozda neko vicniji prokomentatise. Ono sto je meni jasno iz aviona medjuosovinsko sa desne strane je i krace za taj 1 cm i pitanje je koliko ce to biti tesko vratiti kako treba. Ovako u voznji nemam anomalije, trap je podesen da ne jede gume i ne vuce (sto po recima limara nije problem ni kod auta savijenog oko bandere).

s-l1600 (1).jpgslider.jpgs-l1600 (2).jpg
                      sigpic

Comment

• Jos par fotki

20190703_191823.jpg 20190617_222657.jpg 20190617_184035.jpg20190626_100212.jpg
                        sigpic

Comment

• Nikako sam da umastiš ruke

Comment

• Nema vajde od mojih prljavih ruku
                            sigpic

Comment

• Zamenjeni sileni prednjih ramena, aka pastete. Silen na drugoj strani ramena, nisam dirao. skanjujem se da odem na reglazu trapa. Naravno, sileni koji su bili na autu su neki sa npr ep1, kao cackalice spram ovih za type r.

Klizac letve nismo uspeli da zamenimo odozgo, bez demontaze letve. Ne moze sraf da se odvrne. Morace da se skida komplet letva nekom prilikom.

Presao nekih 5 hilj km od malog servisa, auto radi besprekorno u smislu kvarova, lampica i slicno. I dalje imam problem lenjosti na niskim obrtajima. Primetio sam da mi fali plasticno crevo na izlazu iz kucista filtera vazduha, te da usisava najtopliji zrak.

U sustini, dosta stvari je zamenjeno, auto je u odredjenoj meri resetovan, i deluje da smo uplovili u mirnije vode

Ostaje posao oko sasije i farbanja, ali to ne znam kada cu amoci snage da odradim. Verovatno kad me opet uhvati zuta minuta.

Sad u sept nas ceka prvo putesestvije do mora, pa cemo videti kako mu prija endurance.

E da, zezao sam se malo i sa farovima. Desni far nema motorcic na kome je i mehanicko stelovanje snopa, dzekove za sijalice improvizovane, pozuteo iznutra pa sam uzeo drugi.

Zamenio desni balast sa drugim, tr kupio dve h1 ksenon sijalice, posto je jedna h1 crkla, a na drugom faru je h7. Razmisljam kad budem stavljao drugi far da vratim na halogene, jer ove ksenon nemaju mogucnost da se lepo fiksiraju u lezistu kao fabricke.

20190807_185734.jpg
                              sigpic

Comment

• Namestio far, uhvati me mrak. Sad imam stelovanje iz kabine i mehanicko. Mada cini mi se da je ok visina snopa sad.

More polomljenih plastika. Nije mi jasno kako ljudi mogu da budu tako neprijateljski nastrojeni prema autu

Elem nabavicemo plastike, to je najmanji problem.

20190826_190019.jpg20190826_183854.jpg
                                sigpic

Comment

Working...
                                X