Announcement

Collapse
No announcement yet.

1996 Honda Civic Ek3 B16

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Drugim rečima, ništa što si napisao na početku nije tačno. Ne samo da nije tačno, već je dijametralno suprotno od onog što se desilo. Nit praktičan auto, nit jeftin auto, nit zamena za akord. Al izgleda u želji da ne budeš baš totalno premijerski štof, nisi kupio ni sportski auto.

Mislim da smo svi znali da hoćeš da kupiš sportski auto, ali mislim da niko nije pretpostavio ovaj rasplet. Lepo rekoh, triler u najavi.
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Sve je stvar ugla iz koga se posmatra. Za mene je od svega pomalo.

Mali auto, laksi za manevrisanje, jeftin za odrzavanje, registracija oko 19k, dovoljno agilan. Sa ovim izduvom mislim da nije mnogo sporiji od saksa.

Kad zena nauci da se snalazi i parkira kupicemo nesto ozbiljnije. Mozda se i swift nadje na oglasima
      sigpic

Comment

Čekaj , imaš klince i uzeo si auto sa dvoje/troje vrata!?!? Koliko je na kraju bio ovaj civic (ako nije tajna)?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
        "Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." Shankly

Comment

Ja stvarno ne kapiram sta je problem sa 2 vrata? Mozda ljudima poput Zmaja koji prebacuju 190. Jos bolje, ne moram da pazim da li sam aktivirao child lock ili sam ga deaktivirao zbog taste.

Moja zena i ja smo jako kompaktni i ovo nam nije mali auto. Zmaja nisam mogao da spakujem u sakso.

Sakso je na crash testovima losiji od civica, projektovan je u isto vreme. Njega je plakala sto sam prodao, a sad kao ne valja civic. Nju je samo strah od volana, samo voli da mi zvoca. Sad ce da vozi kao bela lala.

Auto je malo skuplji od dobrog bicikla, 1600 eur.

Svi aktivni sistemi bezbednosti su u dobrom stanju. Nov set letnjih guma, set zimskih i 2013., zamenjeni diskovi i plocice, sve na trapu ispravno.

Saj ja treba da se grizem i mislim o mojoj necistoj savesti zbog gradske voznje, a do juce smo svi sklopocijama isli na kraj sveta. Ja 90% putesestvija proveo stojeci izmedju prednjih sedista.

KAd idemo van grada koristimo accord koji ima i vazdusne zavese, a u gradu ovo sokocalo.

U sustini kupio sam sebi vreme da izaberem automobil o kome sam pricao na pocetku teme, a zena ce da nauci da parkira i vozi.
          sigpic

Comment

Preuzet automobil. Pomesana osecanja Sa jedne strane za volanom se osete godine, iako je auto u zaista vrlo, vrlo solidnom stanju.

Sinoc sam cak bio malo depresivan i nesiguran u svoj izbor, ali jutros sam otisao da ga natankam na kraj jurija gagarina. Kez od uva do uva. Ide bar kao sakso, ako ne bolje sa ovim izduvom, a zvuk je bezobrazno bezobrazan bezobrazluk

U trenutku kad predjes tih ne znam ni sam koliko obrtaja sve se utegne, dobije svoj smisao. Kad presaltas na tih 7+ k obrtaja izbaci neki dodatni prdez, koji zacini stvar.

Sve je tu, podesavanje volana po visini, otvara se gepek i pokopac rezervoara iz kabine, prekidaci podizaca su doduse na sredini kao na saksu pa ce biti malo navikavanja. Lagan je za manevrisanje, parkiranja, samo je opasno nizak.

Bice tu posla jos, ali najteze ce biti zadrzati ovaj izduv Naporan je do 4-5 k, a posle prelazi u simfoniju.

Zenu nisam uspeo da nateram da vozi sama nazad, samo da proba. Strah je cudo. Uspela je i da razbije ekran na telefonu, tako da na cenu auta treba dodati i zamenu ekrana, kao i vatru koju sam popio kao rezultat stresa po povratku kuci
            sigpic

Comment

Ajd sa srećom pa da ga zdravo trošite.
              PS
              Tek ćeš da piješ vatru :-)
              "Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." Shankly

Comment

Samo nek ti samo stave šelnu i neki civilizovan zadnji lonac a tvoj ti ostave pa kad hoćeš da ga ćeraš samo zameniš.

He who loses control, loses.

Comment

Sad mi koleginica nudi EP1 restilizovani 2005 godiste za lepu cifru. I on je presao solidno, blizu 200k, ali je mladji skoro 10 godina. Jel hoce neko ek3 da kupi?
                  sigpic

Comment

Ostavi onaj gde je jeftinija generalna.
                    Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Pogledao EP1, ipak je 2003, sto znaci da mozda nije restyle nego su menjani farovi. Presao 190k, ali majstor im rekao da je vracana kmtraza. Zazori A stuba i krila deluju jako sumnjivo, deluje i da je iznutra farban dovratak ispod A stuba. Auto je kupljen u loznici, sto me navodi na dodatnu sumnju.

Pogledao EK3 moj ispod, deluje kao da je u fabrickom stanju ono sto se vidi. Inace, dobio sam i originalnu servisnu knjizicu i uputsvo. Kupljen je 96 u makpetrol hondi http://honda-makpetrol.mk/.

Siber radi prelepo, dize se dugmetom na gore i po horizontali. Enterijer je u stvarno dobrom stanju. Gepek nigde korozije. Kvacilo mekano kao puter, volan, menjac, milina voziti. Prede u leru, nista se ne cuje.

Naravno, tu je onaj traaas efekat kad se predje preko poprecne neravnine, ali tu nema pomoci. To je ta generacija automobila. Ovo je zaista puno auta za ovaj novac.

Do 3k obrtaja je bas podosta lenj, ali kad ga razvuces iznad milina. Volan bi mogao biti precizniji, brzi, ali nigde nema lufta,

ep1.jpg ep1 1.jpg
                      sigpic

Comment

Trebalo bi da zadrži oba, tako da sa Akordom ima tri automobila. Onda nije slagao kad je rekao da neće drugi auto.
                        Nego ne znam da li to kad se Sivik utegne, dal je isto utegnut ko onaj džijev, pošto i onaj auto isto može da se transformiše. Al on beše ima i ravan patos ili tako neku ljutu opciju.

Sve si fraze pokupio sa bubnja: mekano ko puter, utegnuto, ko čaša. Transformacija u nižologa još malo pa je kompletirana. Moje je neviđeno, ostalima žal da postanu ko ja.

Ja nikako da se urazumim i kupim hondu, nisam se ostvario ko muško, otišo ležaj na menjaču... *smušen pogled u zemlju*
                        Last edited by zmaj; 14 October 2016, 13:53.

Comment

Nisam pominjao casu, ne drami Kad kvacilo krcka i tvrdo je na accordu i ovom novijem civicu, ne mozes da ne pomenes. Motanje volana je 30% lakse nego na accordu.

Transformacija je zaista karakteristika ove generacije civica. Jako je lenj na niskim obrtajima, a na jako visokim je to vec skroz druga prica.

Accord je mnogo elasticniji, iako generalno prilicno neelastican.
                          sigpic

Comment

Accorda voziš na 17", bio bi lakši volan sa 16", a na Civicu imaš 15".
                            Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Originally posted by VIP View Post
                              Nisam pominjao casu, ne drami Kad kvacilo krcka i tvrdo je na accordu i ovom novijem civicu, ne mozes da ne pomenes. Motanje volana je 30% lakse nego na accordu.

Transformacija je zaista karakteristika ove generacije civica. Jako je lenj na niskim obrtajima, a na jako visokim je to vec skroz druga prica.

Accord je mnogo elasticniji, iako generalno prilicno neelastican.
                              Verujem ti sve, nisam rekao da ne verujem. Sad možda kapiraš kako je meni kad me neki ekspert pita da li je SUV "zabavan" za vožnju. Zabava u tom Siviku i Akordu nisu iz istog sveta. Ti porediš neuporedivo i oduševljavaš se time. Mislim, okej, kapiram da se bodriš kako je to vredno zezanja.

Kad zagudi zima, neće biti problem dal imaš zimske gume, nego dal si se nasukao negde gde inače ne bi. I ako je to baš momenat kad si ti/žena krenuo u dom zdravlja sa decom, e tad će da ti stigne račun za ovu transakciju. Zato mislim da živiš u iluziji da nisi kupio druga kola, a jesi.

Tako, kao drugi auto, meni je ta Honda skroz okej.

Comment

Znam da nije praktican ovako, morace druge opruge i lip da se skida prednji. Cekam da mi se serviser javi pa da napravim inventar pravog stanja, a ne ovog mog na osecaj.

Inace, accord bi morao da ima jaci servo. Nije samo tako kod mene. 17 na acc bi trebalo da je ekvivalent 15kama na siviku.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X