Announcement

Collapse
No announcement yet.

Formula 1, krece uskoro sine.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Formula 1, krece uskoro sine.

Verovatno kao najveci fan F1 ovde zeleo bih da vas podsetim da za 11 dana krece F1 sezona. Po nekim statistikama trece najgledanije prvenstvo na svetu.
    1. Svetsko fudbalsko prvenstvo
    2. Olimpijada
    3. F1.

Evo malo informacija.

Staze, kao i datumi kada se doticna trka odrzava

06/03 Melbourne
    20/03 Sepang
    03/04 Sakhir
    24/04 Imola
    08/05 Barcelona
    22/05 Monaco
    29/05 Nurburgring
    12/06 Montreal
    19/06 Indianapolis
    03/07 Magny-cours
    10/07 Silverstone
    24/07 Hockenheim
    31/07 Hungaroring
    21/08 Istanbul
    04/09 Monza
    11/09 Spa-Francor.
    25/09 Interlagos
    09/10 Suzuka
    16/10 Shanghai

Timovi i vozaci

Ferrari

Michael Schumacher
    Rubens Barrichello

BAR

Jenson Button
    Takuma Sato

Renault

Fernando Alonso
    Giancarlo Fisichella

Williams

Mark Webber
    Nick Heidfeld

McLaren

Kimi Raikkonen
    Juan-Pablo Montoya

Sauber

Jacques Villeneuve
    Felipe Massa

Red Bull

David Coulthard
    Christian Klien

Toyota

Jarno Trulli
    Ralf Schumacher

Jordan

Tiago Monteiro
    Narain Karthikeyan

Minardi

Christijan Albers
    Patrick Friesacher
    http://www.podmornice.com

Malo timova.

Comment

BMW ocekuje relativno los start ove sezone. Frank Williams kaze da imaju dosta problema sa aerodinamikom i da ocekuje bolje rezultate tek nakon nekoliko trka.

Mercedes vozi testove u Valensiji i Silverstonu paralelno. Kimi je u Engleskoj i vozi MP20 po prilicno losem vremenu dok u Valensiji Wurtz i Rosa testiraju MP19B.

Inace, Ferrari vise nece isporucivati motore za Sauber, vec ce od sledece godine to raditi BMW. Navodno postoji mogucnost da Ferrari od 2006. isporucuje motore za Midland.

Promena pravila za ovu godinu:

Gume: Test u petak se moze voziti sa dva razlicita tipa guma, a samo jedan se moze izabrati sa subotnji trening. Tri seta su dozvoljena po jedan za subotnji trening, kvalifikacije i jedna rezerva u slucaju pucanja gume. Menjanje guma u trci nije dozvoljeno sem u slucaju pucanja gume i tokom takve zamene ne sme da se doliva gorivo.

Motori: Motor mora da traje dve trke, u slucaju prevremene zamene, startuje se sa 10 mesta ispod kvalifikacione pozicije.

Karoserija: Nova aerodinamika umanjuje koja downforce.

Kvalifikacije: Novi format gde se kvalifikacije voze subotu i nedelju, racuna se ukupno vreme. Posle kvalifikacija u nedelju nije dozvoljeno dolivanje goriva.
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Motor mora da traje dve trke
        Ne mogu da verujem da su ovo uveli. Pa to nema ni u jednom takmicenju. Ok mi je da gume treba da izdrze jednu trku ali motor dve trke, svasta. Cini mi se da ne znaju vise sta ce pa se gube u svim tim izmenama pravila.

Comment

Originally posted by zmaj
          BMW ocekuje relativno los start ove sezone. Frank Williams kaze da imaju dosta problema sa aerodinamikom i da ocekuje bolje rezultate tek nakon nekoliko trka.
          Pravo da ti kazem, Williams se dobrom aerodinamikom mogao hvaliti jos davne 1996, vec 1997 su vise isli na jak motor, dok su 1998 i 1999 su bli losi, 2000 je bila godina kada se Button "ucio" a aerodinamika je bila najveci problem koliko se secam. E vec 2001 definitivno su bili najjaci kad je motor u pitanju. Tako da me ova informacija ni malo ne iznenadjuje. Ipak svi se nesto kao hvale dok ferrari cuti i kida tamo gde treba da kida.

Gume: Test u petak se moze voziti sa dva razlicita tipa guma, a samo jedan se moze izabrati sa subotnji trening. Tri seta su dozvoljena po jedan za subotnji trening, kvalifikacije i jedna rezerva u slucaju pucanja gume. Menjanje guma u trci nije dozvoljeno sem u slucaju pucanja gume i tokom takve zamene ne sme da se doliva gorivo.
          He, he, neiskusni vozaci su nadrljali zbog ovoga, ima da klizaju po celoj stazi.

Motori: Motor mora da traje dve trke, u slucaju prevremene zamene, startuje se sa 10 mesta ispod kvalifikacione pozicije.
          Mercedes je jebo jeza , o minardiju da ne pricamo

WTF are you talking about . Pojasni molim te.

Kvalifikacije: Novi format gde se kvalifikacije voze subotu i nedelju, racuna se ukupno vreme. Posle kvalifikacija u nedelju nije dozvoljeno dolivanje goriva.
          E ovo mi se mnogo svidja.
          http://www.podmornice.com

Comment

Originally posted by Bojan
            WTF are you talking about . Pojasni molim te.
            Pa cela poenta promene aerodinamckih elemenata (otuda i nove karoserije) je da umanje downforce tj. da dodatno uspore bolide. Ovime ce biti daleko nervoznije ponasanje bolida, a u sprezi za jednim setom guma za trku, trebalo bi da bude daleko vise gresaka (i obilazenja). Videcemo....
            - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
            - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Pffff
              u vezi pravila, neuporedivo mi se vise svidjalo kako je bilo ranije, kvlifikacije, motori, gume.....
              Ovako ispada da timovi a i gledaoci treba da idu na zimske seminare da bi naucili i zapamtili pravila i njihove izmene u medjusezonama.

Sta je sledece? Dozvoljena promena motora tek posle 2 trke i 3/4 i to samo uslucaju da su gume menjane samo jednom u 23 kruga u pretprosloj trci i to samo ako su ti krugovi bili u drugoj 1/5 te trke a onaj ko nije doruckovao kuvana jaja nema prava nastupa na pretposlednjoj trci sampionata ali nema prava ni na odmor tada nego za vreme trke mora da sedi u boxu na noshi sa sve kacigom i izuven :? Mogli bi da uvedu promene vozaca za vreme trke ali tako da se parkira auto u boxu i dok mehanicari peru bolid vozaci optrce jedan krug oko staze i tako sto se nose na krkace i imaju pravo samo jednu promenu u toku kruga :idea:

Inace ja sam zagrizeni (oboleli) ljubitelj jos uvek.....
              "Racing is a space-time continuum"

Comment

Po meni ove promene dosta obecavaju.
                Samo sto bih ja izbacio svu elektroniku,pa da ih vidimo.

Comment

Najava nove F1 sezone danas na HRT2 u 13.40
                  "Racing is a space-time continuum"

Comment

Originally posted by SaS
                    Najava nove F1 sezone danas na HRT2 u 13.40
                    Jos samo 7 dana i pocinje veliki cirkus F1...

Inace splasnuo mi je optimizam povodom skidanja Ferarija sa trona,crvena furija je predstavila novi auto koji ce voziti tek od 5-te trke(Barselona),i hvale se sa njim na sve strane,a znajuci njih retko kad su se lozili u prazno.

Ali ce zato barem prve 4 trke sigurno biti prilicno zanimljive

Comment

Scuderia Ferrari Marlboro osvaja i ove godine.

Comment

Tipujem da ce Mclaren i Reno da dominiraju kako na treningu,tako i na trci.

Zao mi je sto nisam stigao da uplatim lovu na pobedu Raikonena u Qual,vidicemo da li sam se zajebao

Comment

nadam se da ce raikonen da se pokaze ove godine...moje misljenje da je daleko najbolji vozac ali ga mercedes uvek pokopa.....zante li vi da sam ja letos bacio televizor kroz prozor zbog ferarija ,mercedesa i moje zene?ne secam se vise koja je trka bila ali je raikonen vodio i moja zena koja navija za sumahera ulazi par puta iz kuhinje i kaze sad ce kisa pasti i pobedice sumaher....ja joj kazem mars tamo vestice jedna sa mo da znas bacicu tv kroz prozor ako bude tako...nije proslo dva minuta poce kisa da pada,i normalno do kraja trke nije stala...ja ti lepo otvorim prozor i tv kroz prozor! :P
                          ladedruck statt hubraum

Comment

Jel pao na Mazdu?

Comment

:P malo je falilo :P ...
                              ladedruck statt hubraum

Comment

Working...
                              X