Announcement

Collapse
No announcement yet.

41. SERBIA ATAKO RALLY (ex YU Rally) 2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 41. SERBIA ATAKO RALLY (ex YU Rally) 2008

Evo ga još jedan yu reli. Od ove godine, promenjen je naziv u Serbia Rally. Lepo.

Reli se vozi od 19. do 21. septembra na Tari i Zlatiboru. Prijavljeno je 59 posada. Bugari su i dalje tu - mislim da je pola-pola sa našim posadama. Ima poneki hrvat i slovenac i to je to. Mašine su standardne, naši nastupaju sa proverenim "asortimanom" Jugica i ono malo mohikanaca (swift, pežo 106). Domaća ekipa u nešto više para troši Klio i Evo mašine. I tako, čini se i ove sezone ništa novo.

U stvari, ima novitet za mene, koji nisam gledao NITI jedan reli ove sezone. Borković vozi C2R2. E to će da bude plezir. Samo zbog njega ima da idem. Ah, da - Milovan Vesnic u Hondi Type R u N3. Znaci da ce Buda u N3 da ima nekoga od domacih da se potrka ko covek

Nema Tose, njegova francuska ergela je izgleda konacno ispustila dusu. Kapiram da je opustosio sve otpade i nema vise menjaca za lomljenje Moram da pitam da me provoza jednom, da vidim sta to radi tim jadnim menjacima!

Startna lista http://www.yurally.co.yu/html/elist.asp
    Sajt relija je http://www.yurally.co.yu
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Upravo sam se vratio sa relija. Novi brzinci na Zlatiboru su BRUTALNI! Prosto se ostaje bez daha na SS Vrela, koji je uzasno uzak (otprilike 1,5 kolovozna traka) i neverovatno neravan. Pravi skijaski hupseri. Kad vidite kako nule poskakuju, sve odmah bude jasno.

Ovako na prvu loptu, Mikica Vesnic dao besplatnu lekciju svim zainteresovanima kako se to radi, u staroj generaciji Civic Type R klase N3. Koliko je bio brz, sigurno ce vam reci Milos Komljenovic u Evo 9 i Srdjan Petrovic Fox u Evo 8, koji su ostali daaaaaleko iza. Dakle oko 80KS i ko zna koliko Nm vise, pogon na sva cetiri i opet corak. Ko zna - zna.

Organizacija - do sad nevidjena. Pricacu o tome detaljnije. Uglavnom veliki plus za organizatore (ne samo zato sto je NK konacno zasluzila tretman kao i ostali mediji - citaj besplatno kuntanje).

Ono sto je najbitnije. Krum Doncev je u Peugeot 207 Super 2000 POLOMIO konkurenciju. Iliev i Popov u PWRC masinama su bili toliko sporiji, da je ideja da je Krum konacno pronasao precicu postala sve cesce spominjana u publici. 10s po brzincu, a ponegde i vise. Prosto ih je razorio.

I tako. Bice video/foto materijala u svakom slucaju. Mada, ne toliko kvalitenog, rezidentni foto majstor (Lukija) je izostao.

Comment

Moj drugi Yu (citaj Serbian) reli i mogu reci da se jos uvek kalim. Prosli put sam se smrzao, jer sam otisao u letnjoj garderobi, a ovaj put iako pripremljen bolje od ostatka ekipe saniram posledice dvodnevnog nevremena, tipicnog za Taru u ovo doba godine.

Mislim da smo ovaj put napravili lep kompromis izmedju uzivanja u Tari i gledanja relija. Najatraktivnije sprave koje smo imali priliku videti su pomenuti Peugeot 207 S2000 i Clio R3, koji zvuce i idu zaista bolesno. Mikicu je uvek zanimljivo gledati, jer je jelte lepo gledati masinu koju vozac vozi na limitu, sto je na ss Vrela bilo najociglednije.

Nasa ekipa sa Evolucijama je tipicno odradila posao u granicama svojih mogucnosti (vise svojih nego automobila), a mozda bih samo izdvojio Vladana Petrovica koji je vozio sasvim korektno.

Duca Borkovic je odlicno vozio C2, dok se nisu pojavili problemi sa elektronikom zbog koje je odustao, bas kao i Ekatarina u istom automobilu nesto kasnije.

S obzirom da se Serbian Reli vozi u sklopu Evropskog reli kupa Istok, bilo je neke price da bi mogao zameniti reli Bugarska u ERC (evropskom reli sampionatu), koji je kandidat za WRC, malo sam snjufao da vidim kako stvari stoje i viim da situacija nije tako jednostavna.

Naime, kandidata ima na pretek. Recimo Slovenci nemaju nijedan reli u ERC i sigurno kao i ostali pucaju na isto.

Jedini medjiunarodni reli koji je ostao na programu u blizem okruzenju je Postojnska jama koji ima koeficijent 5.

Calendar

FIA European Rally Championship

04 - 06/04 TR Istanbul Rally

18 - 20/04 I Rallye 1000 Miglia

22 - 24/05 HR Croatia Delta Rally

06 - 08/06 PL Rally Poland

27 - 29/06 B Belgium Ypres Westhoek Rally

11 - 13/07 BG Bulgaria Rally

31/07 - 02/08 P Rally Vinho da Madeira

22 - 24/08 CZ Barum rally
      Zlin

26 - 28/09 GR Halkidiki Rally

17 - 19/10 F Rallye d'Antibes Côte d'Azur

FIA European Rally Cup (East)

30/05 - 01/06 BG Hebros Rally Coef. 5

20 - 22/06 BG Victory Rally Coef. 2

29 - 31/08 BG Sliven Rally Coef. 10

12 - 14/09 UA Yalta Rally 2008 Coef. 5

19 - 21/09 RS 41. YU Rally Coef. 10

10 - 12/10 GE Rally Georgia 2008 Coef. 5

FIA European Rally Cup (Central)

04 - 05/01 A 26th International IQ-Jänner-Rally 2008
      Coef. 2
      10 - 12/04 CZ Mogul Sumava Rally Klatovy Coef. 5 25 - 27/04 SK 39. Rallye Matador Tatry Coef. 10
      08 - 11/05 SLO 31. Rally Saturnus Coef. 10
      30 - 31/05 CZ IV. Agrotec Rally 2008 Coef. 2
      19 - 21/06 CZ XIX. Horacka Rally Trebic Coef. 2
      03 - 05/07 CZ Rally Bohemia Coef. 10
      29 - 31/08 SK Aquacity Rally
      19 - 21/09 PL Orlen Rally
      10 - 12/10 SLO Rally Postojnska Jama 2008 Coef. 5
      17 - 18/10 A 19. Int. Ostarrichi Rallye Coef. 2

FIA European Rally Cup (South-West)

27 - 29/03 RSM 36° Rally di San Marino Coef. 5
      24 - 26/04 E Rallye de Canarias"Trofeo el Corte Inglés" Coef. 5
      09 - 11/05 I Rallye Targa Florio Coef. 2
      23 - 25/05 F Rallye des Vins Mâcon Coef. 2
      13 - 15/06 I Rallye del Salento Coef. 10
      03 - 05/07 P SATA Rally Açores Coef. 10
      28 - 30/08 I Rallye del Friuli e delle Alpi Orientali Coef. 5
      11 - 13/09 E 44 Rallye Principe de Asturias Coef. 10
      18 - 20/09 P Rally Centro de Portugal Coef. 5
      25 - 27/09 I 50# Rallye Sanremo Coef. 5
      09 - 11/10 I Rallye Costa Smeralda Coef. 5
      23 - 25/10 CH Rallye International du Valais Coef. 10
      07 - 09/11 B Rallye du Condroz-Huy Coef. 2
      Last edited by VIP; 22 September 2008, 13:48.
      sigpic

Comment

Ne znam tacno koji je princip ulaska u ERC kalendar. Mislim da se AMSS sigurno nije bacio u dramaticno poboljsanje uslova da nisu namirisali sansu za tako nesto. Verujem, da lokalna vozacka postava nije toliko bitan element za promociju u ERC kalendar. Da je to reper, verovatno bi imali koeficijent -5, a ne 10.

Moje iskustvo sa YU relijem je nesto duze i primetno je dramaticno poboljsanje logistike, sigurnosti i svega ostalog sto prati reli. Generalno, lokalna ekipa prosto zivi za reli, tako da to sigurno imponuje takmicarima.

Stratievoj je crko motor na C2. Nije ona neki reli majstor, ali vozi sasvim korektno, a kao zenska pojava je jako fina. Ekipa iz Bulbeta je otresla Clio R3 neverovatno! Znam da su Clio-i skloni da otkace zadnji deo, ali je dasa za volanom sa dovoljno iskustva da ga uhvati kad krene da se otima. Na SS4 (Vrela) je imao jednu situaciju, prosto ne znam kako je uspeo da ga primiri, po onim hupserima.

Zanimljiva je bila borba Clia klase R3 (2.0 220KS, ozbiljno ogibljenje grupe A, ali stedljivo - cena cca 50k EUR) i Clia iz S1600 (1.6 220KS, ogibljenje bezobrazluk, ali i cena - cca 200k EUR). R3 se drzao skroz dobro, da bi jedno pucanje gume na S1600 odmah okrenulo karte i R3 vise nije ispustio vodjstvo. Treba napomenuti da Clio R3 vozi i Komljenovic u JWRC, medjutim na ovom reliju je vozio Evo 9. Sto? Pojma nemam.

Buda je slomio svog Clia odmah na SS1 tako da u N3 nije bilo neke ozbiljne domace konkurencije. Bili su tu rabrenovic u Cliu (presao iz Felicie, cini mi se da je bila u A5 grupi), kao i DIka u 206 RC. Rabrenovic je prilicno dobro vozio, a Dika ko Dika.

Mikica je onu Hondu pocepao i pokazao da je stvarno stof. Konacno, dugogodisnje dranje konkurenata na krugu i brdu, sigurno nosi dosta iskustva. E da, dogovoricu intervju sa Mikicom, pa cemo da popricamo sa covekom o svemu i svacemu. Trebalo bi da se cujemo danas, ako sve bude kako treba.

Kod Jugica je bilo prilicno posno. Sve manje ozbiljnih ljudi je za volanom Juga. Jednostavno, ti automobili na jadevite jade isteraju dva dana lomljenja po planini i cini se da im je vreme zaista proslo. Jugice definitivno treba nabiti u Jugo kup i ostaviti ljude da se bore sami za sebe, a prebaciti klase na FIA sistem (mi drzimo N1 samo za juga, a N2 je do 1400. Po FIA je N1 do 1400, N2 do 1600, N3 do 2000, tako da kod nas ko recimo hoce da vozi u 1,6 masini mora da se bije sa ekipom od 2000ccm - jel su u istoj klasi. Bezveze, a na ulici cuci gomila Saxoa i 106 masina sa 1,6 16v masinama.

Treba pomenuti i nekolicinu optimista koji su imali trocifrene startne brojeve, zato sto su im istekle homologacije (stari 106 reliji sa 1,3 motorom i Swiftovi GTI). Mislim da je do cilja stigao samo Ostojic u Sviftu i jos neko u 106...

Comment

Gledam sad malo stanje u ERC, cisto da bi se uverio koliko ulazak u ERC otvara mogucnost za dolazak vise konkurentnih sprava. Uglavnom, veci deo ERC-a je odvezen i ocigledno je da vecina vozaca gravitira blizem okruzenju. Recimo da je uvek na domacim relijima najvise domacih vozaca ukljucujuci i Bugarsku. Znaci situacija nije spektakularna, ali bi sigurno mogli da pored Bugara racunamo na dolazak Hrvata, Slovenaca, te pokojeg Turcina, Italijana i Poljaka.

Drugo, ekipa polako prelazi na s2000 sprave, koje se verovatno pokazuju kao bolje od Evolucija i Impreza. Krum, koji je pobedio kod nas, je tek od Bugarske presao sa Sti na 207. Inace, covek ima najozbiljnijeg sponzora, jer je nastupao i u Italiji, Turskoj, Hrvatskoj i Poljskoj (tu je bio sa Evolucijom). Belgija i Portugal su ipak previse daleko i imaju izuzetno jaku domacu konkurenciju.

Nakon relija u Bugarskoj Serbian reli je cini se prvi medjunarodni nastup Doncheva, a preskocio je reli Barum u Ceskoj koji je najbolje pokazao da se vecina takmicara odlucila za S2000 masine. Od prvih 13 mesta sve su s2000 masine, a medju njima je samo jedan Punto s2000, sve ostalo su 207-ice

sigpic

Comment

Da. Čini se da odlično ogibljenje i kompletna mehanika ne samo što uspešno kompenzuju nedostatak elastike i Nm, koji su sigurno na strani turbo PWRC mašina, nego i debelo nadoknađuju sve to.

Problem je što su S2000 mašine daleko skuplje od PWRCa. PWRC je oko 150 soma, a s2000 su dosta, dosta skuplje. Mada, činjenica je da otkad su izbacili čiste WRC mašine, nema adekvatne zamene. Sad se malo iskristalisala situacija.

Super 2000 zamenjuju sasvim solidno WRC mašine, jedino je nezgodno što ih sada drže u N4 kao i PWRC, a očigledno su brži automobili. Praktično će ovime da ubiju PWRC sprave, ako ih uskoro ne prebace u A8? klasu, gde su do sada bile WRC mašine.

Umesto kitkar sprava, sada imamo R3 mašine, koje su u A7 i one su baš fine. Nisu onoliko zajebane kao Maxi-ji, ali su (verovatno) daleko pouzdaniji i daleko jeftiniji da se voze. Čini mi se da su ovi automobili prirodni za vozače iz N3.

Super 1600 mašine su prilično neekonomične i ne znam šta sa njima planiraju da rade i da li će išta da rade. A6 klasa je njihova, smo je pitanje ko zapravo hoće to da vozi. Umesto toga, verovatno će se preći na nešto smirenije mašine iz te klase (kao Borković, koji valjda vozi C2R2). C2R2 asfalt kit košta sasvim umerenih 23k EUR (dakle na cenu automobila dodati 23 soma - ne znam samo da li mora neki VTR model ili može bilo koji).

Da se vratim na reli... Brzinci na Zlatiboru su fenomenalni. Konačno malo izazovniji putevi, nalik onome što voze ludaci iz Engleske, samo što je ovo asfalt. Rupe su svuda bile pokrpljene (koliko smo uspeli da vidimo), tako da tu nije bilo problema.

Bilo je tu i starih znanaca. Draško Topalović je vozio Evo 6 - bez nekog rezultata. Bugari sa manje love su bili tu negde sa našim partizanima...Bugarske Corse B su, standardno, išle ko prebijene. U stvari, jedna od njih je išla bolje nego ranije - skoro sigurno je do vozača. Bilo je par Saxoa, jedan 306 S16 i to bi bilo to.

Rezultati!

Code:
             1. 2 Donchev Krum Valchev Stojko N4 02:13:32,7 00:00:00,0 
             2. 3 Popov Jasen Popov Nikola N4 02:16:15,9 00:02:43,2 
             3. 1 Iliev Dimitar Janakiev Janaki N4 02:16:37,5 00:00:21,6 
             4. 9 Slavov Todor Filipov Dobromir A7 02:18:01,7 00:01:24,2 
             5. 4 Petrovic Vladan Kondic Srdjan N4 02:21:14,8 00:03:13,1 
             6. 10 Vesnic Milovan Vesnic Božidar N3 02:22:58,6 00:01:43,8 
             7. 6 Komljenovic Miloš Jeremic Aleksandar N4 02:23:54,6 00:00:56,0 
             8. 5 Petrovic Srdjan Olickov Boško N4 02:25:19,9 00:01:25,3 
             9. 16 Rabrenovic Vladica Radivojevic Radmil N3 02:26:30,7 00:01:10,8 
             10. 8 Topalovic Draško Šuluburic Nenad N4 02:29:05,7 00:02:35,0 
             11. 19 Ganchev Ivan Iliev Petar N3 02:29:07,6 00:00:01,9 
             12. 18 Komel Slavko Gorkic Ana N3 02:31:21,2 00:02:13,6 
             13. 563 Ostojic Saša Ristic Miloš A4 02:37:51,3 00:06:30,1 
             14. 33 Daskalov Ivo Dobrev Stoyan N2 02:40:31,6 00:02:40,3 
             15. 7 Dunev Rumen Hristov Hristo A6 02:41:59,6 00:01:28,0 
             16. 21 Kandilarov Krassimir Kazakov Stefan A7 02:43:12,8 00:01:13,2 
             17. 34 Stoyanov Stanimir Nikolov Atanas N2 02:45:24,1 00:02:11,3 
             18. 32 Radev Svetlan Jordanov Jordan N2 02:45:27,3 00:00:03,2 
             19. 31 Dimitrov Sava Mehandziiski Krasimir N2 02:47:12,3 00:01:45,0 
             20. 42 Milutinovic Željko Sreckovic Aleksandar N1 02:49:20,0 00:02:07,7 
             21. 28 Šarac Miodrag Babic Branislav A5 02:49:44,6 00:00:24,6 
             22. 46 Obradovic Ivan Despotovic Aleksandar A5 02:51:13,7 00:01:29,1 
             23. 30 Stratiev Tihomir Jordanov Petar N2 02:52:19,7 00:01:06,0 
             24. 565 Mircic Vladimir Jovanovic Jugoslav A4 02:56:21,1 00:04:01,4 
             25. 36 Pirivatric Ivan Petkovic Nikola N1 02:57:46,6 00:01:25,5 
             26. 29 Cvjeticanin Mile Simic Nikola A5 03:02:56,6 00:05:10,0 
             27. 49 Stojkanovic Predrag Damnjanovic Nenad A5 03:05:23,3 00:02:26,7 
             28. 51 Mirkovic Nenad Dizdar Djordje N1 03:12:09,9 00:06:46,6 
             29. 52 Milanovic Petar Milanovic Siniša N1 03:13:08,1 00:00:58,2 
             30. 40 Dukic Branko Turudic Borko N1 03:13:18,7 00:00:10,6 
             31. 50 Mladenovic Aleksandar Petrovic Slobodan N1 03:21:48,5 00:08:29,8 
             32. 47 Djukanovic Mladen Mandic Aleksandar N1 03:26:24,6 00:04:36,1

Comment

Malo smo u sali raspravljali kako bi izgledalo suvozacko navodjenje na srpskom jeziku i koje sifre bi se koristile za opis krivina. Evo kako to izgleda na hrvatskom:

- Hrvatska

- Bugarska

Last edited by VIP; 22 September 2008, 15:50.
              sigpic

Comment

Razmisljao sam da li je pametno narusiti temu, ali tokom relija se desio tragican dogadjaj koga smo bili svedoci, mada nismo znali da li je neko nastradao. Procitao sam na Gonza forumu da je u S krivini blizu kafane "Predah" poginula zena u Audiju 80.

Ovo neka bude i upozorenje za sve koji budu isli ovom deonicom od sela Rožanstvo ka Trnavi. Neka me Zmaj ispravi ako gresim, u pitanju je brzinac Sirogojno na Zlatiboru, opština Čajetina.

Na tom mestu se nalazi jedna od najopasnijih krivina koju sam imao prilike da vidim tokom mog vozackog iskustva. Opasnom je cini sto je potpuno neobezbedjena ogradom ili znakovima upozorenja. Nezgodan je samo prilaz iz pravca Rozanstva kada nailazite na ostru levu krivinu ispod koje je ambis od 20-30 metara. Prilazi se relativno brzo, a ne vidi se na koju stranu zavija i cini mi se da ima negativan nagib. Mozda bi u tekstu o reliju trebalo skrenuti paznju na nju u nadi da će to mozda nekom skrenuti paznju.
                sigpic

Comment

Da neko sad ne uzme olako VIP-ovu izjavu, krivina je za sve, sem za one sa sestim culom, pogubna. Naravno, ukoliko imate tendenciju da vozite nesto brze. Prosto je neverovatno da nema ama bas nikakvog znaka da sledi ne neprijatna, nego mnogo zajebana krivina.

Srecom po mene (posto znam da bi me opste reli raspolozenje nateralo da vozim brzo), za volanom BMW E60 530d je bio losmi, koji je to sve rutinski obavio bez mnogo trzavica. Za uzvrat sam ga, u povrtaku, provukao preko Debelog Brda po najgoroj magli/kisi/mraku i mestimicnim odronima. Mislim, nema smisla da se ne zahvalimo coveku

E da. Oni koji prate reli, ce biti zainteresovani da cuju jedan ovogodisnji novitet na itinereru. Naime, drugog dana na Tari su se vozila samo dva kruga po tri brzinca, a na kraju je vozen brzinac koji je spajao Perucac i Mitrovac. Fazon je u tome sto je vozena i ona ukosnica na Mitrovcu (koja po konfiguraiciji jako podseca na Zmajevac na Fruskoj Gori), gde su vozaci imali priliku da se malo pokazu, ukoliko nisu imali nekoga za vratom nakon 15 brzinaca.

Krum je prosao ala WRC sa debelim slajdom, Iliev tehnicki i veoma brzo bez proklizavanja, a Jasen je pokusao nesto sto nije bilo ni tamo ni vamo. Od nasih se obrukao Srdjan Petrovic, debelim promasajem pokusaja slajda. Preporucujemo mu da ne pokusava da se bavi driftom. Entuzijasta je bilo i sa prednjom vucom, ali je to veoma nezgodno izvesti, a da to izgleda efikasno, pa je to uglavnom zavrsavalo sa manjim gubitkom vremena.

Evo ga bugarin u Clio S1600.

Comment

Evo ja sam prvi put išao da gledam domaći rally i moram da se zahvalim Zmaju i Vipu na celom ugođaju i na količini zanimljivih informacija koje sam usput dobio. Osecaj čuti i videte te mašine je fenomenalan, pa hladnoća i kiša nisu pravili toliki problem kako bi se očekivalo (temperatura je bila oko 3C! uz neprestanu kišu).
                    Najviše me je ipresionirala vožnja i auto Doncev Kruma, koji je toliko primetno bio brži od ostalih, a razlika evidentna u svakoj krivini. Prava je šteta što konkurencija nije bila jača i što tu nije bilo još neke S2000 mašine. Takođe se i momak sa Clio R3 mašinom nije štedeo, ostavivši za sobom par Evo mašina, sa 4x pogonom koji bi trebalo u praksi da bude pogodniji za uslove na stazi.
                    Kao što je pomenuto sama klasifikacija automobila je malo čudna i trebalo bi je uskladiti sa FIA pravilima, gomila klasa pa treba sve to malo ukomponovati...
                    Organizacija je bila na nivou i ceo događaj super, jedino mi je krivo što naši vozači nemaju više sredstava (sponzora) da budu kompetativniji Bugarima, Slovencima .... Stekao sam utisak da da se štede i kalkulišu da bi upoše mogli da završe rally, i da su daleko od toga da pokažu šta znaju i umeju.
                    Sve u svemu preporuka za sve koji nisu išli, videli i čuli jedan rally.

Poz. Loshmi

ps. kad će slike?

Comment

Evo nesto vise o pobednickom automobilu i odlican video sa testova koje je obavio Dani Sola - ljuta sprava!

TECHNICAL DATA PEUGEOT 207 SUPER 2000

MOTOR
                      Engine: EW 10 J4S
                      Capacity: 1998 cc
                      Number of cylinders: 4
                      Power (hp.DIN): 280
                      Torque (Nm): 250
                      Maximum engine speed: 8500
                      Injection: Magneti Marelli
                      Throttle: Single butterfly
                      Number of valves: 16

TRANSMISSION
                      Type: 4-wheel drive
                      Clutch: Twin disc
                      Gearbox: Sequential – 6 speed
                      Differential: 3 Autolocking

CHASSIS
                      Structure: Bodyshell + Tubular Roll Cage
                      Front suspension: Pseudo MacPherson Strut with Peugeot Dampers
                      Rear suspension: Pseudo MacPherson Strut with Peugeot Dampers

BRAKES / STEERING
                      Front brakes: Brembo 4 pistons
                      Diameter: 300mm (loose surface) 355mm (tarmac)
                      Rear brakes: Brembo 4 pistons
                      Diameter: 300mm (loose surface and tarmac)
                      Steering: Hydraulic assistance
                      Wheels loose surface: 18 inches
                      Wheels tarmac: 15 inches

DIMENSIONS
                      Length: 4.03 m
                      Width: 1.80m
                      Wheelbase: 2.56 m
                      Minimum weight: 1100 kg loose surface / 1150 kg tarmac
                      Fuel tank capacity:80 litres

Jedini pravi kokurent na IRC i ERC relijima je Grande Punto, a ceka se Skoda Fabia. Polo je vec redja sprava. Fiesta s2000 je stopirana, mozda sa novom generacijom razviju novu.

Fiat Grande Punto S.2000

FIA homologation
                      2006
                      Rallye Debut
                      Rallye Ciocco 2006
                      IRC Titles
                      1
                      ERC Titles
                      1

Technical data

* Engine naturaly aspirated, 1997 ccm
                      * Power BHp / rpm 275/8250
                      * Engine Torque 250/7000
                      * Engine Placement Front Transveraly
                      * Engine Cylinders 4 in line
                      * Engine Valves 16
                      * Engine Cams 2 OHC
                      * Maximum RPM 8500
                      * Diferentials all three mechanical, limited slip
                      * Wheels Driven 4x4
                      * Transmision Sadev 6-gear sequential
                      * Top Speed 170-190
                      * Brakes mm front 355 tarmac (300 gravel), rear 300
                      * Suspension Front and rear MacPherson struts
                      * Length mm 4030
                      * Width mm 1800
                      * Heigth mm depends on setup
                      * Wheelbase 2510
                      * Weigth FIA mimum 1150 tarmac, 1200 gravel
                      * Rims 18" tarmac, 15" gravel
                      sigpic

Comment

Evo slika sa relija, izvestaj je trebalo sinoc da ide, ali crce server na par sati, pa posle nisam imao snage i za to.

EDIT: Kompletan izveštaj sa sve fotografijama i video materijalom je na sajtu: http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/5304/6/
                        Last edited by zmaj; 24 September 2008, 22:37.

Comment

Working...
                        X