Announcement

Collapse
No announcement yet.

NK TEST: Nissan Micra 1.2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Reče mi rejser da je resetovao bord kompjuter neposredno pre nego mi je uručio automobil, tako da je to bio razlog zašto prosek toliko varira. Nakon današnjih 50-tak km isključivo u špicu potrošnja je na 6,7l.

Ima malo vibracija na leru, a u kombinaciji sa čudnim i malo grlatijim zvukom može da se prepozna trocilindar ili da se pomeša sa dizelkom u nekim situacijama. Sa druge strane motor prilično solidno vuče na niskim obrtajima, tako da sam ga često ostavljao u drugoj ili trećoj i nije bilo mnogo drame. Treba rejser da zakači grafik da vidimo moment.

Danas sam čak pomerio vozačko sedište za jedan zub napred, tako da se iza mene može sedeti prilično komotno. Nije komfor kao u nekom većem automobilu, ali sasvim solidno za mali auto.

Primetio sam da automobil nema ama baš nikakav signal o temperaturi motora, čak nema ni plavu lampicu da je hladan. Upališ, teraš i kad se upali crveno - zaustavi i nadaj se najboljem. Takođe, auto nema merač spoljne temperature? Ima digitalnu klimu, ESP, automatska svetla, a nema tako nešto elementarno. Ponekad mi proizvođači automobila stvarno nisu jasni. Mislim, kapiram ja. Napravili su auto za devojčice i urbanu ekipu kojoj je jako važno da li su im naočare u tonu sa šalčetom. Okej. Ali to ne znači da treba baš sve da poizbacuju iz kola?

U svakom slučaju sa nešto malo više pređenih kilometara rekao bih da cena jeste malo napeta, ali da u praksi dobijete vrlo slično što bi ste dobili od ekvivalentno pozicioniranih konkurenata. Jedino što bazna Mikra ne može da parira Fordu, Škodi i ostalima koji sa baznim modelima idu u 9K EUR opseg.
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Vraćena Mikra sa 503 pređena km, a bord pokazuje da ima još čorbe za 120km. Moj prosek je bio 6,9l s time da sam jutros imao prazan Košutnjak pa sam malo isprobao kako po visokim temperaturama drže 185/65 R16 Mišelin Alpin A4. Motor u nekim momentima zaista ima onaj grubi dizel zvuk, ali stvarno lepo vuče i na veoma niskim obrtajima. U paketu sa petostepenim menjačem stvarno može da se vozi bez mnogo šaltanja.

U principu nemam nekih primedbi na ležanje, čak iako ste malo ažurniji vozač. Nije neka raketa, ali mi se subjektivno čini kao živahniji nego Korsa.

Enterijer mi nije po meri, tj. komande na volanu i klime. Stvar je navike, ali je kao "fanki" i onda nemož da se snađeš nit da tražiš negde gde je kao logično. Kapiram da su tu i godine problem i da će neko sa 20 da se obraduje što je sve tako "cakano", pa zato to nisam nešto ni spominjao mnogo.

Sve u svemu, sasvim korektna mašina koja može da obavi gomilu posla. Cena je malo jača i to je zapravo jedino što je kod Mikre problem. Samo to
      Last edited by zmaj; 28 February 2014, 12:19.
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Naleteh danas na ovaj auto za devojcice (bilo mi glupo da slikam izbliza, plavusica, doterana, sa nekim cupavim rukavicama bez prstica) i na jedan auto za decake
        sigpic

Comment

ista znacka ko bi rek'o a jel ta u Mikri imala one trebavice na farovima

PS: ajd sad kao bilo ti glupo da slikas izbliza
          "...da nema Forda Opel bi bio najgori auto.."
          bruyoni

Comment

kamera mi u autu, zao mi sto nije bila ukljucena jer bi isao za njim da se dopingujem zvukom, brutalno zvuci. dasa se ukljucio kod petosevica i opaucio po gasu. cuo sam ga sa km rastojanja. ...pricam o gtr-u naravno :-)
            sigpic

Comment

Working...
            X