Announcement

Collapse
No announcement yet.

NK Test: Nissan Qashqai +2 1.5 dci 4x2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• NK Test: Nissan Qashqai +2 1.5 dci 4x2

Stigla ova sprava, nazalost samo preko vikenda, iskoristili smo je za duzu turu do Budimpeste i Hungaroringa. Ovo je produzena vezija sa 5+2 sedista, koja nismo iskoristili za neku duzu probu jer nas je bilo samo trojica. Sudeci po onome kako izgledaju kad se podignu iz poda nisu nimalo udobna. Sedi se na patosu vozila sa jedno 2 cm tapacirunga pod zadnjicom, a noge su jako savijene.Dovoljno prostora za manji decu eventualno. Srednji red sedista se podesava po duzini na sinama, a podesava se i ugao naslona. Moguce je dakle osloboditi malo vise prostora za noge, sto i dalje ne menja cinjenicu da sedite na podu u gepeku. Kada je taj zadnji red podignut od gepeka ostaje bukvalno 20cm. Sa spakovanim sedistima gepek je solidnih dimenzija. Srednji red sedista, odnosno prava zadnja klupa jebas u visokoj poziciji i prilicno tvrda, zamara na duzim putovanjima. Ni prednja sedista nisu savrsena, nasloni su suvise niski pa npr. moja ramena vire na sve strane. Auto je dobro opremljen, ima sve sto treba od dvozonske digitalne klime i muzickog uredjaja sa bt-om za telefon, do alu felni i parking senzora koji su itekako potrebni jer je auto bas dugacak. Motor je 1.5dci od 106 ks koji nije bas dorastao zadatku da povuce skoro 1.5 tona tezak auto. Odrzavanje brzine od oko 140km/h po ravnim putevina Vojvodine i Madjarske nije narocit problem, ali preticanje kada su samo dve trake u pitanju zahteva dosta truda od vozaca, pa cak i tako auto nije bas neka zvezda u preticanju. Mogu misliti sta bi bilo da se potera negde uz planinu. Dobra stvar je da je potrosnja na autoputu pri konstantnoj brzini nonstop ispod 6 litara dizela. Menjac je sa 6 brzina, lak i precizan, mada su neki clanovi redakcije vazda imali probelma da nadju 6-tu. Ne bih da ih imenujem . Ono sto me je vrlo neprijatno iznenadilo je izuzetno tvrdo ogibljenje, auto bukvano poskakuje po neravninama uz strasan akusticki efekat. Mislio sam u par navrat da je nesto otpalo. Nisam primetio takvo ponasanje u kratkom Kaskaiu 4x4. Stvarno ne znam sta su promenili u ogibljenju pa da ispadne tako lose. Po cenovniku auto kosta 23 690 eura. Po meni puno para za ovakav auto. Ja ga ne bih kupio, uopste mi se ne svidja. Prilicno nedefinisana sprava za razliku od kratkog 4x4 koji smo imali prilike da vozimo. Nit je terensko vozilo, nit je kombi.
    Last edited by Misha; 6 July 2010, 19:10.
    "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Evo malo slidza.

Comment

Kako depresivna tabla

He who loses control, loses.

Comment

Jes depresivna, al je sve tu gde ga ocekujes. Nema navikavanja. Sve je vec poznato! Zaboravih da pomenem da auto ima tempomat i limiter brzine koji su po meni super korisne stvarcice. Do Budimpeste tempomat skoro da nisam gasio! Skroz relaksirajuca voznja!

Comment

Ja sam ga vozio celih 7km (i nisam stigao do šeste brzine, tako da nisam ja sa navedenim problemom ). Dovezo sam ga od Renoa i isporučio za put u Mađarsku. Ono malo vremena dok sam se vozio, sam konstatovao da je automobil značajno siromašniji od onog kojeg smo vozili. Prosto je neverovatno koliko se karakter automobila promeni sa motorom i menjačem. Sedišta napred nisu sportska sa bočnim uporištima (bar mi se tako čini) kao kod onog kratkog, a generalno osećanje je da je auto dosta siromašniji iako realno mu ništa posebno ne fali od opreme. Samo je to ono osećanje koje sam imao u Yarisu za 2009 i Kia ProCeed-u.

Ako sam dobro protumačio, testirani automobil je bio u Visia Plus opremi sa 1.5 dCi motorom što košta 22800€ + 480€ za metalik boju.

Za nekoliko minuta tokom kojih mi je Misha demonstrirao "apliciranje" trećeg reda sedišta - rekao bih da to može da posluži isključivo onima koji imaju troje dece ili više dece. Ili troje dece i bebisiterka/baka/tetka.

U srednji red montirati 1 ili 2 dečija sedišta i ta sedišta pomeriti skroz napred, a pozadi postaviti preostalu decu. Mada, ko ima toliko dece viđen je da mora da kupi i krovni kofer, pošto treći red kad se podigne ima prtljažnika akademski (recimo da je 25cm dubok prtljažni prostor).

Iskreno, za te pare može da se kupi čistokrvni MPV koji će da odradi posao kako valja za one kojima stvarno treba prostor. Ko bi sad i krosover i 4x4 i tri reda sedišta i prtljažnik...Ili će da se kupi XC90 ili će ovo rešenje za 20 i kusur soma koje realno ne radi ama baš ništa dobro.

Stilo karavan dizel za 30% od ove cene nudi 90% onoga što daje QQ +2 Možda čak i svih 100% ukoliko se ne libite da malo izubijate auspuh na Stilou

Nažalost vremena je bilo premalo, pa ponavljam, da sve ovo zasnivam na kratkoj demonstraciji podizanja i rasporeda sedišta - bez sedanja i probanja.
          - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
          - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Testirani automobil je bio u Acenta opremi i kosta 23690 eura. Ne znam da li je ona crna bila metalik, ako jeste to je jos 420 eura.

Comment

Jeste imo je hlađenu kasetu... Eto. Identična oprema kao i onom drugom, a nekako mi izgledao siromašnije. Subjektivno viđenje stvari. Valjda nedostatak automatik menjača dosta znači - vizuelno?

Comment

Evo kratak video.
                [ame]http://www.youtube.com/watch?v=G236Nc0vPRY[/ame]

Comment

Working...
                X