Stigla ova sprava, nazalost samo preko vikenda, iskoristili smo je za duzu turu do Budimpeste i Hungaroringa. Ovo je produzena vezija sa 5+2 sedista, koja nismo iskoristili za neku duzu probu jer nas je bilo samo trojica. Sudeci po onome kako izgledaju kad se podignu iz poda nisu nimalo udobna. Sedi se na patosu vozila sa jedno 2 cm tapacirunga pod zadnjicom, a noge su jako savijene.Dovoljno prostora za manji decu eventualno. Srednji red sedista se podesava po duzini na sinama, a podesava se i ugao naslona. Moguce je dakle osloboditi malo vise prostora za noge, sto i dalje ne menja cinjenicu da sedite na podu u gepeku. Kada je taj zadnji red podignut od gepeka ostaje bukvalno 20cm. Sa spakovanim sedistima gepek je solidnih dimenzija. Srednji red sedista, odnosno prava zadnja klupa jebas u visokoj poziciji i prilicno tvrda, zamara na duzim putovanjima. Ni prednja sedista nisu savrsena, nasloni su suvise niski pa npr. moja ramena vire na sve strane. Auto je dobro opremljen, ima sve sto treba od dvozonske digitalne klime i muzickog uredjaja sa bt-om za telefon, do alu felni i parking senzora koji su itekako potrebni jer je auto bas dugacak. Motor je 1.5dci od 106 ks koji nije bas dorastao zadatku da povuce skoro 1.5 tona tezak auto. Odrzavanje brzine od oko 140km/h po ravnim putevina Vojvodine i Madjarske nije narocit problem, ali preticanje kada su samo dve trake u pitanju zahteva dosta truda od vozaca, pa cak i tako auto nije bas neka zvezda u preticanju. Mogu misliti sta bi bilo da se potera negde uz planinu. Dobra stvar je da je potrosnja na autoputu pri konstantnoj brzini nonstop ispod 6 litara dizela. Menjac je sa 6 brzina, lak i precizan, mada su neki clanovi redakcije vazda imali probelma da nadju 6-tu. Ne bih da ih imenujem
. Ono sto me je vrlo neprijatno iznenadilo je izuzetno tvrdo ogibljenje, auto bukvano poskakuje po neravninama uz strasan akusticki efekat. Mislio sam u par navrat da je nesto otpalo. Nisam primetio takvo ponasanje u kratkom Kaskaiu 4x4. Stvarno ne znam sta su promenili u ogibljenju pa da ispadne tako lose. Po cenovniku auto kosta 23 690 eura. Po meni puno para za ovakav auto. Ja ga ne bih kupio, uopste mi se ne svidja. Prilicno nedefinisana sprava za razliku od kratkog 4x4 koji smo imali prilike da vozimo. Nit je terensko vozilo, nit je kombi.
. Ono sto me je vrlo neprijatno iznenadilo je izuzetno tvrdo ogibljenje, auto bukvano poskakuje po neravninama uz strasan akusticki efekat. Mislio sam u par navrat da je nesto otpalo. Nisam primetio takvo ponasanje u kratkom Kaskaiu 4x4. Stvarno ne znam sta su promenili u ogibljenju pa da ispadne tako lose. Po cenovniku auto kosta 23 690 eura. Po meni puno para za ovakav auto. Ja ga ne bih kupio, uopste mi se ne svidja. Prilicno nedefinisana sprava za razliku od kratkog 4x4 koji smo imali prilike da vozimo. Nit je terensko vozilo, nit je kombi.

Comment