Announcement

Collapse
No announcement yet.

Uputstvo uradi sam - Dezinfekcija klime

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Nisam radio reviziju
    Samo promeni i filtere vazduha ako nisi

He who loses control, loses.

Comment

Originally posted by Soko View Post
      Kod mene u firmi prodajemo penu u boci za ciscenje isparivaca i instalacije. Ubrizgava se crevom duboko u ventilacione kanale, pena unutra raste, siri se i dolazi do isparivaca i prolazi kroz rebra.
      Nije losa stvar a nije puno ni skupa.
      Uzeo u Wurth prodavnici u Zemunu opisani sprej sa crevom i gledam uputstvo, ali je ono malo drugacije nego sto ste opisali ranije, guranje creva duboko u ventilacioni otvor.

Uputstvo za upotrebu>
      • Isključiti sistem za ventilaciju i klima uređaj.
      • Ubaciti crevo u cev za odvod kondenzata sa hladnjaka klime.
        Upotrebiti polovinu sadržaja boce (prskati oko 30 sekundi).
      • Rastvorene nečistoće sa hladnjaka klime bez problema ističu kroz cev za odvod kondenzata.
      • Ostaviti sredstvo da deluje 10 minuta pre ponovnog uključenja
        klima uređaja.
      *Jedna boca dovoljna je za dve upotrebe

Kako da nadjem cev za odvod kondenzata, zasad mi ne polazi za rukom?

Pomenuse mi jos jedno Wurth sredstvo - Quick Fresh, mozda vise za moj nivo strucnosti, pa se razmisljam da zamenim ovo za njega.

Uputstvo za Quick Fresh>

Isključiti klima uređaj, uključiti ventilator i podesiti na maksimalnu brzinu, temperaturu podesiti na minimum. Postaviti bocu ispred usisnog dela
      ventilacionog sistema (ispred nogu na prednjim sedištima) i pritisnuti ventil na boci. Zatvoriti vrata u toku primene sredstva (oko 10 min.).
      Last edited by VIP; 19 December 2013, 09:53.
      sigpic

Comment

Vidim da ima i sredstvo na koje ste mislili, a koje ide u otvor za ventilaciju, ali njega ne nalazim na nasem wurth sajtu
        sigpic

Comment

Trebalo bi da moze da se pristupi crevu za odvod kondenzata iz kabine, iako ovo upustvo nije za moj accord, verovatno je slicno link
          sigpic

Comment

Trebalo bi da se može pristupiti istom sa spoljne strane. Leti je lako utvrditi gde je upališ klimu i gledš gde se stara barica i tačno iznad je otvor za kondenzat
            Kad dođem kući pogledam u zbirci uputstava ako imama pa ti pošaljem sliku.

Comment

Nasao sam ovaj odvod za kondenzat, meni je isti kao i na linku iznad. Treba samo da ga skinem, uguram cevku i spricam pola boce. Posle spricanja vratim i onda bi trebalo sve da se ocedi nazad kroz isti.

Bruyo, ajde proveri mi ovo, pre nego krenem u akciju
              sigpic

Comment

Svejedno je odakle ga prskas, kroz odvodnu cev ili kroz kanale. Bitno je da dodje do isparivaca i da pena napuni tu komoru gde je isparivac.
                Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

To je to otprilike, samo pripazi da ne zalomiš onu lulicu koja izlazi iz kućišta isparivača. Ali ko što Soko kaže možeš odakle hoćeš ali ako je ona cev dovoljno dugačak probaj kroz kućište filtera vazduha klime. Izvadiš filter i kroz ventilator uguraš što dublje možeš
                  Kako god da radiš pošto je smrad ozbiljniji suni celu bocu. Najbolje negde predveče i ostavi do jutra da odradi. Ako radiš kroz odvod uzmi nešto savitljivo pa prodžaraj i onaj deo što ide ka napolje, za svaki slučaj da pročistiš.

Comment

Originally posted by VIP View Post
                    Nasao sam ovaj odvod za kondenzat, meni je isti kao i na linku iznad. Treba samo da ga skinem, uguram cevku i spricam pola boce. Posle spricanja vratim i onda bi trebalo sve da se ocedi nazad kroz isti.

Bruyo, ajde proveri mi ovo, pre nego krenem u akciju
                    Nisam pisao, ne pise mi se svaka moja glupost, ali ok nije zgoreg malo zabaviti raju Fino ja sve odvojim, namucim se da uguram crevo, uspeo sam tek kad sam dobro povukao ka sebi gumeno crevo za odvod kondenzata i uspeo koliko toliko da ga ispravim.

Naspricam ohoho, veci deo boce i umesto da prstom zadrzim otvor creva okrenem odmah nanize da vrati crevo/ubodem u rupu za odvod kondenzata. Mislio sam da ce valjda da se pretvori u penu, medjutim ljuljnula je odmah nazad tecnost i poplavio sam lepo pod ispred nogu suvozaca

Vozio sam dignutim tepihom par dana, sad je suvo Mirisa ima manje, ali nije to to. Moracu da probam i quick fresh. Mozda je jeftinije da sam otisao do beogume da odradim to za 3000, ali ovo je ulaganje u znanje
                    sigpic

Comment

Filteri klime, ima li poente uzimati nesto krsteno ili ne? U kit commercu su mi trazili 2 hiljadarke. Na koliko ih menjati?
                      sigpic

Comment

Donesem ti ja iz NS za tu cenu dva komada, samo da se vratim kuci
                        A menjanje zavisi ali vise od dva puta godisnje nema potrebe u vecini slucajeva jednom i to pred pocetak sezone
                        sent from my 中兴滑板
                        Last edited by bruyoni; 9 July 2014, 15:25.

Comment

Pozdrav! Spremam se da uradim dezinfekciju klime u kolima pa sam kupio asepssol 5%. Ovo pise ispod (100g rastvora sadrzi 5% kvaternarnih amonijum jedinjenja, benzil-C12-18, alkildimetil, hloridi) pa me interesuje sa koliko da razredim vode ili je to mozda spreman za upotrebu. Bocica je od 1000ml. Hvala

Comment

Pozdrav svima, jel moze mi tko odgovoriti na jednostavno pitanje? Odnsono kratko i jasno reci koje s pogodnosti (lose strane i dobre strane) kasetne klime ?
                            Gdje jeftino kupiti i dal ima kakva alternativa tome? Hvala unaprijed.

Comment

Nadovezujem se na moj prijašnji post;
                              pronašao sam neko rješenje, ali ako ima tko kakvu alternativu za p.s. znam samo za ove kasetne klime neka mi se javi. Hvala

Comment

Working...
                              X