Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kvacilo skripi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kvacilo skripi

Pre nekog vremena pocelo je da skripi kada pritisnem kvacilo, posto se kvacilo cesto pritiska to me nervira tako da sam uzeo da podmazen i unutra i spolja sve gde je moglo i imalo veze sa kvacilom ali nije pomoglo. Da li neko zna sta da radim da li treba da kupim drugu sajlu za kvacilo ili treba mozda da se popusti sajla ili mozda to moze nekako da se sredi??

Meni se desavalo slicno na passatu i nedugo potom je crkao cilindar kvacila. Posledice su, pedala se zaglavila u nekom donjem polozaju i nije mogla da se vrati nazad ali sam je vracao manuelno do majstora.
    Mozze biti da nisi podmazao na pravom mestu, sta znam..
    "Racing is a space-time continuum"

Comment

Nece ti pomoci cackanje oko sajle. Neispravan ti je druk-lager.
      Kad pritisnes pedalu kvacila, ona preko poluge (viljuske) i druk-lagera pritiska listice korpe kvacila i razdvaja je od lamele, odnosno zamajac i motor razdvaja od menjacke kutije.
      Al sam objasnio
      Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Pitanje je gdje skripa? U kabini kod pedale ili kod samog mjenjaca (u mjenjacu)?

Ako je mjenjac onda ti je mozda suva ona sipka od viljuske koja je ustvari osa oko koje se ona okrece. Ako je to malo WD-a naspricaj pa vidi dokle ce tako. Inace bi trebalo masti.
        Rekordi postoje da bi se obarali.

Comment

Evo nove stvari koje sam opazio i mislim da ce to pomoci, pedalu kvacila sam uhvatio rukom i podigo na gore znaci nisam je pritisnuo nego vratio unazad na kratko, i onda se prvih nekoliko puta kada pritisnem nogom u voznji ne cuje nista znaci ne skripi! E sad da li neko zna da li je to druk lager ili sajla?
          Ako je druk lager kako se to menja jer je komlikovano sta treba da kupim sve koliko kosta...?

Comment

Ma to je sajla, zameni sajlu. Jel uz to skripanje pedala postaje i sve teza za pritiskanje?
            "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Sve O Motoru

Originally posted by CENDO
              [/IMG]ako nekom trebaJu informacije kako radi motor i rad taktova i pojam ventila punjaca i kompresora neka pise na cazanova@yu1.net

za uzvrat da mi neko odgovori zasto mi usisni takt neprima dovoljno vazduha pa ne moze da razvije normalnu brzinu.U pitanju je YUGO

najmladji vozac CEND@ 14 god.
              CENDO CENDO CENDO

Comment

Originally posted by Misha
                Ma to je sajla, zameni sajlu. Jel uz to skripanje pedala postaje i sve teza za pritiskanje?
                To Misho care, sta mislis o karijeri servisera
                sigpic

Comment

Ja ne mogu nikako da rjesim problem sa mjenjacem. Zamjenio sam set kvacila i sajlu i opet imam isti problem. Dok je motor na nekoj radnoj temperaturi mogu da saltam sa malim prstom kako hocu, medjutim cim u guzvama beogradskim kazaljka temperature motora ode preko 2/3 jako tesko saltam. U servisu mi se maltene smijali kao to nema veze sa temperaturom motora. Kao trebao bi teze da saltas kad tek upalis zbog hladnog ulja u menjacu, a kod mene obratno. Bila zima i ljeto kad tek upalim saltam kako hocu. Jednom je mijenjano ulju u mjenjacu, pa se pitam da nije bilo neko loseg kvaliteta.
                  sigpic

Comment

Pojasni malo. Dali rucica menjaca tesko ide ili se tesko ubacuje u brzinu? U svakom slucaju nece skoditi promena ulja u menjacu a uz to ti preporucujem da dodas i neki kvalitetniji aditiv za menjac. Pretpostavljam da je auto a i menjac dosta presao i sigurno ima povecanih zazora u rukavcima koji nose snopove zupcanika. Dali ti se to desava sa svim stepenima prenosa ili samo nekim? Ima li neke razlike izmedju saltanja u mestu i u pokretu?

Comment

Slucajno naleteh

Evo ima i drugih ljudi sa slicnim problemom - dodushe razlicit je automobil...neznam koliko ovo moze da pomogne...

R19 P2 '92 - A bitch to get in gear

by dave dave Its sometimes really difficult to engage 1st, 2nd or 3rd gear. I had this problem last summer but after changing the clutch pedal mechanism the problem went away, but now its back!

For some reason it mainly happens when cold or hot or if I'm in heavy traffic. High speed driving seems OK. When it does happen I've got to really stamp on the clutch to engage a gear so it sounds like the clutch. I did get someone to look at the clutch last year and they reckoned it was still new?

I'm pretty sure its nothing to do with the gearbox as it never disingages a gear on its own

Any ideas appeciated?

Kad sam gledao wheelers dealers - video sam da tu ima dosta delova koji vode od rucice menjaca do samog kvacila. Verovatno je to ona sajla koju je neko spominjao. To govorim ako je kvacilo u redu. Ako nije to - onda u 100% gremlini!!! Te male dosade....
                      Last edited by Tommy_Gun; 17 April 2006, 21:33.
                      sigpic
                      http://www.top-drive.tv

Comment

Originally posted by Soko
                        Pojasni malo. Dali rucica menjaca tesko ide ili se tesko ubacuje u brzinu? U svakom slucaju nece skoditi promena ulja u menjacu a uz to ti preporucujem da dodas i neki kvalitetniji aditiv za menjac. Pretpostavljam da je auto a i menjac dosta presao i sigurno ima povecanih zazora u rukavcima koji nose snopove zupcanika. Dali ti se to desava sa svim stepenima prenosa ili samo nekim? Ima li neke razlike izmedju saltanja u mestu i u pokretu?
                        Iz 4 u 3 najteze, a zapinje i obratno, ali tek nakon nekog vremena voznje. Mada ne znam sta je tacno. Kada stanem na semaforu ne mogu da ubacim u 3 i 4, samo u 1,2 i 5. Opet kada sjednem u hladan mogu u 3 i 4, ali mi se cini da ako namjerno malo omasim 3 pa pokusam nakon toga kao da se nesto pomjeri pa ne mogu bez sile da uglavim u nju Ali, nakon toga opet ide fino. Kao da se unutra neki djavo pomjera u toku voznje.
                        Ili recimo kad kocim na semaforu i ocu u ler nece cesto. Ma nema sanse da ja to rjesim bez ovih, samo bih htio znati sta bi moglo biti otprilike. Jedan lik mi rece da nije mozda nepodesena poluga koja spaja rucicu u kabini i saltaricu na vrhu menjaca. Moze biti milion stvari kad je mjenjac u pitanju.
                        sigpic

Comment

Originally posted by Tommy_Gun
                          Evo ima i drugih ljudi sa slicnim problemom - dodushe razlicit je automobil...neznam koliko ovo moze da pomogne...

Any ideas appeciated?
                          Ima pitanje, a gdje je rjesenje?
                          sigpic

Comment

Definitvno nepodesena poluga. Vidjao sam nekoliko automobila sa slicnim problemom. Neki cak nisu bili u stanju da ubacuju u 3. ili vise brzine pri bilo kojoj brzini i tempraturi

He who loses control, loses.

Comment

Ma to je najverovatnije. A nek ti pogledaju dali ima "lufta" u zglobovima same poluge. Mozda su se razglavili spojevi pa neprecizno vode polugu.

Comment

Working...
                              X