Announcement

Collapse
No announcement yet.

Uvoz iz Slovenije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Uvoz iz Slovenije

Interesuje me kakvi su uslovi za uvoz automobila iz Slovenije,sta je sve potrebno od papirologije i koliko bi me izasla carina i porez na automobil Kia Carens 2.0 CRDI 4950eura 2002 godiste ABS SERVO DIGITALNA KLIMA,CENTRALNA BRAVA....Interseuje me okvirno cena posto znam da je carina 20% aporez 18%.

Nebitno dali je iz Slovenije, Crne gore ili Nemacke. Uslovi su isti. Obavezno proveri dali taj motor ispunjava EURO 3 jer to je prelomna godina. Ako ne ispunjava slobodno zaboravi taj auto - samo ces napraviti troskove a auto neces moci da ocarinis. Pokusaj da sa brojem motora trazis od Kia servisa ili predstavnistva da ti daju proverenu informaciju. Mislim da vec od 2003. svi ispunjavaju. Pozeljno je da i u saobracajnoj od auta pise EURO 3 jer onda neces morati da trazis potvrdu od Zavoda za standardizaciju. Ako to budes morao da cekas moze se desiti da potraje i vise meseci.
    Za ostale papire vidi sa spediterom. Klasika: odjavljena saobracajna, kupoprodajni ugovor i jos verovatno gomila nekih sitnih taksi. Od carinskog magacina, granicnog prelaza.... Nisam uvozio auto ali radim u firmi koja se bavi uvozom robe. Procedura je standardna za svaku robu.
    Cena? Pa ako carina prihvati vrednost iz ugovora onda mozes i sam da izracunas:
    4950+20%= 5940.00
    5940+18%= 7009.20 (da, mislim da smo jedina zemlja u kojoj se placa PDV na carinu )

Ako ne prihvate, onda ide procena po katalogu. Ista procedura samo ce ti osnovica za obracun biti veca.
    Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Originally posted by Soko View Post
      Pokusaj da sa brojem motora trazis od Kia servisa ili predstavnistva da ti daju proverenu informaciju. Mislim da vec od 2003. svi ispunjavaju. .
      Nazalost ovo nece ici, jer proveravaju samo za automobile koje su oni prodali.
      sigpic

Comment

Automobili iz Slovenije su uglavnom iz Italije, pa ako su prvi put registrovani posle 01.01.2002 onda su sigurno EURO 3.
        E sad, vozila iz Italije su na losem glasu (al' da ne sirimo temu...osetljivo).

Moj savet je da izbegavas prvi, ili prvih par auta, koje ti pretrazivac izbaci.
        Koliko vidim na ovom sajtu ih ima samo 5 komada iz 2002 (mozda onaj od 5.990 ):

Od papirologije, pa zavisi da li sam ides ili ti neko dovozi.
        Ali, uglavnom viza, fotokopija LK...

Comment

Working...
        X