Announcement

Collapse
No announcement yet.

Novo poskupljenje goriva

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Super je što akciza za plin prati inflaciju od 6% poskupljenjem od 32% (sa 10 na 13.2 din).
    Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

• Originally posted by Soko View Post
      OK, u principu je istina da cena nafte raste. Ali mi se nekako cini da maloprodajna cena goriva pravolinijski prati samo rast cene, dok je u vreme pada sirove nafte maloprodajna cena nesto sporo popustala. Ili se mozda varam.
      Trik je vrlo jednostavan...u vreme kad je pocela da pada cena sirove nafte, posle one rekordne vrednosti, vlada je to iskoristila, sto inace nije nas izum, i povecala akcize, tako da pad maloprodajne cene nije bio adekvatan padu cene sirove nafte...

Comment

• Originally posted by Heinz View Post
        Super je što akciza za plin prati inflaciju od 6% poskupljenjem od 32% (sa 10 na 13.2 din).
        Mislim da je ovo bilo samo pitanje vremena. Ja bih očekivao da plin bude oporezovan još u toku godine.

E sad, pošto plinadžije reaguju isto ko ljubitelji Alfe/Honde, da pojasnim - boli me uvo koliko košta plin. Samo rezonujem da ima mnogo više mesta za poskupljenje u ceni plina.

Originally posted by navic View Post
        Trik je vrlo jednostavan...u vreme kad je pocela da pada cena sirove nafte, posle one rekordne vrednosti, vlada je to iskoristila, sto inace nije nas izum, i povecala akcize, tako da pad maloprodajne cene nije bio adekvatan padu cene sirove nafte...
        Pa kako beše u leto 2008? Barel je bio oko 150-160$, a čorba je bila oko 115 kinte. Sad je barel malo više od pola tadašnje cene, a čorba maltene isto. Ako bi barel otišo na 150 opet, čorba bi morala da košta 180 kinte. Pričam okvirne cifre, naravno.

Prošle godine u januaru je akciza podignuta za 10-11 dinara, jel tako beše. Teško je otpustiti brojne savetnike i članove UO. Lakše je da se podigne akciza.
        - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
        - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

• jedan za drugim

Akciza za plin je uveden tek pre godinu dve, i postojao je neki plan za povećanje. Bilo je npr. 6 pa 10 din, sad neka bude 13,2. Ne znam dokle smeju da idu sa povećanjem, ipak je gorivo ekološko

Ili beše sa 13 na 16,2, nisam siguran...
          Last edited by bruyoni; 20 January 2010, 22:30. Reason: jedan za drugim
          Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

• Originally posted by bruyoni View Post
            Maloprodajne cene imaš na NIS-ovom sajtu a cene sirove nafte na FT.com pa u in depth sekciji ima "oil"

Da trenutne cene su na NIS sajtu, ali nema istorije cena. Ili ja nisam umeo da nadjem. Poceo sam da vadim iz ove teme i iz vesti na sajtu ali je prilicno spor i mukotrpan posao. Nije svako poskupljenje i pojeftinjenje ispraceno, u bar polovini vesti pise samo koliko poskupljuje ali ne i sama cena. To je naravno u redu u trenutku pisanja vesti, tada svi koje zanima znaju posto je ali pravi problem kad se ovako unazad pregleda, narocito sto se neke promene cena preskocene.
            Videcu da pronadjem vladine uredbe negde. Ako neko u medjuvremenu pronadje neki pregled cena....
            Last edited by Soko; 21 January 2010, 09:38.
            Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

• samo klikni na ime derivata koji te zanima. Evo ovo je npr sa BMB sve od kraja 2006.

He who loses control, loses.

Comment

• Perfect. Nije mi palo na pamet da kliknem na naziv
                Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

• Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

• Jos malo pa ce mi razlika u ceni goriva pokrivati troskove puta do Bosne
                    sigpic

Comment

• Ma jasutra idem da šveram leptir slavine pa ću da kupim gorivo preko grane. Teo sam ujutru da natankam ali sad neću u inat

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=kpy4xNAnWzM[/ame]

Još da odem do Radeta da uzmem onaj windstoper za vrat i da vidim dal trebaju zimske gume za bajs.

He who loses control, loses.

Comment

• Dam ti moj dok se nesnadjes
                        Gsi 2.0 16v Turbo
                        402m - 12.988

NK virtuelni trkački bilten

Comment

• Opet. Ovo je vec dosadno, ali je izvesno da ovi mere nemaju!
                          http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=407223
                          "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

• naravno da nemaju. sto kazes, vec je dosadno, nek stave odmah akcizu 1000din za litar ili mozda bolje 5000, i da bar koji mesec budu mirni. cena nafta je duplo manja, a cena ista kao i kada je bila duplo skuplja. nema, dok se ne bude izaslo sa kalashima na ulice, bice izivljavanja do smrti i nazad
                            For me is first place or nothing. Ayrton Senna forever!

Comment

• Pre nego se zaletite opet evo ponovo stavljam link ka slovenackom AMS http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=18&razvrsti=1

Sve zemlje su se dodatno "ugradile" u pojeftinjenje cene goriva, pa i one u okruzenju, sto je ocigledno, jer da su se svi orjentisali po ceni sirove nafte bile bi duplo manje.

Najnize cene su u zemljama koje nemaju kontrolu nad svercom nafte (Bih, Albanija, Makedonija...) ili imaju proizvodnju iste, a i ta razlika nije toliko dramaticna.

Jeste, boli, skupo je, ali i dalje guzvanje po ulicama sto nesto govori zar ne?
                              sigpic

Comment

• Jel moguce da se drzite teme? Ako hocete o politici imate kurir, press, b92...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X