Announcement

Collapse
No announcement yet.

1996 Honda Civic Ek3 B16

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Propustih prvi navak, zbog brojnih razloga, izmedju ostalog zbog problema sa vibracijama. Mislio sam da je nesto sa poluosovinom, ali se ispostavilo da je pukla neka oprugica izmedju menjaca i poluosovine. Sta je i cemu sluzi blage veze nemam. U svakom slucaju resen problem.

Odradili i zamenu letecih lezajeva preventive radi. Eto i preventive ima kod Srba, ko kaze da nema. Lezajevi su opet NDC. Nasut opet total 10w50n rejsing bato.

Za kraj zamenili i plocice na lepim dvoklipnim klestima sa legenda. Plocice su neke standardne nissin, ali meni radi posao iako je cena besmislena. Ali hajde, da sam pokusao da dovezem neku rejsing plocicu tek bi onda bilo papreno. Ne znam da li ovi sto valjaju gulfer imaju nesto za moja klesta, mada sumnjam.

Sledeci navak je 12.5 pa se nadam da cu se organizujem za isti. Ostalo je takodje da se nadam da se gremlini sa vtec nece ponoviti. Ako se to desi ceka me akcija pretresanja instalacije.

IMG_20240406_135651.jpgIMG_20240406_135702.jpgIMG_20240406_140432.jpgIMG_20240406_134405.jpgIMG_20240406_135936.jpgIMG_20240406_140020.jpgIMG_20240406_134456.jpgIMG_20240406_134927.jpgIMG_20240407_002542.jpgIMG_20240405_080843.jpg
    sigpic

Comment

• Pokusavamo da ustinemo jos jedan termin za navak, pa se presabiram sta treba da odradim da djunta bude u voznom stanju. Ide zamena ulja, filtera i deluje da ce hankook da zavrsi pricu sa jos jednim navakom.

U planu za narednu sezonu je hladnjak ulja, meraci i slikovi da se nadju drugi.

Elem, slikovi su lepo radili nekih 6 navaka od kupovine pa sam tu iskalkulisao da su me kostali oko 50 evrica za svaki. Pa sad kotizacija, corba, plocice, ulje i filteri, gume, to mu dodje oko 200 do 220 eur po navaku za idealnu situaciju bez kvarova. Ove moje egzibicije sa motorim ne bih racunao, ali tu mozda ostaje da se od potrosnih ukalkulise kvacilo, ostale tecnosti, ruke majstora, ali tu jos uvek nemam neku jasnu racunicu

Hteo sam da se resim sive kad se ubrza projekat crvene, ali to ide tako sporo da nemam alternativu jos uvek.
      sigpic

Comment

• U sklopu priprema za prvi navak ove godine promenjeno ulje, sileni zadnjih ramena, a usput utvrdjeno da su kociona creva procurela, pa su zamenjeni komplet vodovi i usput stavljena sveza dot 5.1 kociona tecnost. Montiran i senzor temp ulja depo racing.

Utvrdio da je poceo da curi i drugi meister kojlover napred, tako da ne gine nabavka drugih.

Slikove ne nalazim koriscene, a 250 eur za nov nisam siguran da zelim da dam. Ponesto iskoci u Hr ali ne nalazim vremena da to stalno pratim.

Provericemo kako stojimo sa temp pa cu da vidim da li da uzimam hladnjak ulja.

Za nedelju je vremenska prognoza losa pa se plasim da smo tj ja sam pukao ozbiljnu kolicinu novca nizasta. Zmaj moze da testira jarisov pogon po kisi.

IMG_20250512_100228.jpg
        IMG_20250513_190532.jpgIMG_20250516_211814.jpg
        sigpic

Comment

• Uslisene su mi zelje i kisa nas je obisla, ali uobicajene nevolje ne ja sam obrnuo 45 krugova, sto mu dodje oko 170km, masala.

Dan je poceo nevoljama, prvi krugovi kao da sam na ledu, uobicajen indikator da su slikovi zavrsili svoje. Spustio sam pritiske straga na 1.5 i omeksao amortizere sto je pomoglo vise nego sto sam se nadao. Mogao sam da se fokusiram vise na voznju i skidanje vozacke korozije.

Cukica za temp ulja mi je pokazivala pikove izmedju 120 i 130 stepeni i tu sam obicno ladio masinu.

Nakon 30tak krugova dolio sam "napamet" 300 do 400 gr ulja, jer su problemi sa aktiviranjem vtec u krivinama bili sve izrazeniji.

Prateca tehnika je takodje zakazala, nosac kamere i race chrono merenje. Ovo drugo me vise zabolelo, jer poslednja 3 kruga gde sam konacno uspeo da uvezem sve kako treba nije merio transponder, niti sam ja imao avoje merenje.

Sve u svemu dobro adrenalinsko praznjenje i lepo utrosenih xy evra.

Zmaj se dobro uvezbao, tako da sam ja ovoga puta bio sporiji. Jedva cekam nove slikove da pokusam podici letvicu

IMG_20250518_145713.jpgIMG_20250518_145608.jpgIMG_20250518_191248.jpgIMG_20250518_191303.jpg
          Screenshot_20250519_180300.jpg
          Last edited by VIP; 19 May 2025, 18:05.
          sigpic

Comment

• I tako zanimaciji nikad kraja. Gledam one automobile na navaku, to su tende, tone alata, njih 5 po autu, prikolice, kamioni, a ja stenjem tamo sam sa obicnom dizalicom i prirucnim kljucem. Sazale se neki i ponude da mi pozajme alat Da ovo moja matora sljivana nije odlucila da umire 20 godina, davno bih odustao. Na kraju krajeva, elan mi daje sto dodjem tako kao kauboj i budem brzi od 80% nalozene ekipe. Jeste, ja vrtim stalno taj jedan te isti krug, ali nisam ja kriv sto imamo samo jednu stazu.

Gledam sad malo specifikacije ovih moji meister kojlovera na samrti, 8kg/6kg opruge, pa to je malo tvrdje od ovih mojih Tein basis koje sam skinuo. Plus sad kad je iscurelo ulje to je bas bas problem. Osecam da auto nema onu agilnost na ulasku i kocenju, pa cak i skakuce.

Kao alternativu imam ove Tein Flex Z i YSR Premium, s tim sto je prvi vise za ulicu 10/kg/8kg, dok YSR nema sanse da se koristi za ulicu 20kg/16 kg. Varijanta izmedju je duplo skuplja, a ja nisam siguran da zelim da toliko ludujem. Vrlo lako je preci tu granicu "odrzivosti" hobija. Ovako kad to pomalo krpim, sve ima nekog smisla. Niti idem tamo takmicarski, niti ocekuje da ce efekti biti tako revolucionarni, cuvam pare za gume, bolje investicije i efektnije nema.

Kocnice se drze odlicno sa obicnim plocicama, kad bih bio lud pa jos olaksao auto tek onda bi bile suvisne.

Elem, neka strategija je da ulazem samo u ono sto mogu lako da prebacim posle na crvenu buljavu koja ce biti registrovana i vozena na ulici povremeno. Tu bi i hladnjak ulja bio sasvim legitimna investicija. Mozda jos da dodam cukicu za pritisak ulja i onda sam profi.

Jos jedan detalj koji vise nemam na raspolaganju je stelovanje nagiba prednjeg trapa. Mislim da vise ne bih dirao gornja ramena, vec bih isao na varijantu stelovanje preko solja.

Vec pocinje malo da me nervira sto ne mogu da pridjem blize ovoj kategoriji ozbijnijih, novih GTI i typer masina, sa malo vise snage i ovih par stavki pobrojanih, mislim da bi bili bez problema tu. Nista, cekamo buljavu da se spakuje do kraja, ako me ne presece neki drugi virus i sve batalim preko noci
            sigpic

Comment

Working...
            X