Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kupovina Honda Civic 1.8 sedan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kupovina Honda Civic 1.8 sedan

Pozdrav ljudi,
    ovo je moja prva tema pa oprostite ako bude nekih propusta.

U mojoj kuci se vec uveliko razmislja o kupovini polovnog automobila, i ja sam najvise "zagrejan" za hondu civic sedan. Citao sam neke teme o ovom automobilu i stvarno je, sto se mene tice to je najbolja kupovina. I na ovom forumu sam nasao temu o civic-u ali je rec o hatchback-u. Pa sad zanima me da li neko od vas ima iskustva sa sedan-om ili poznaje nekog ko ga vozi, kakve su cene delova i koliko je auto kvarljiv. Za servisni interval znam da se radi na 10k i da je ~100e Hvala unapred.
    http://www.polovniautomobili.com/ogl...c_18_i_vtec/#5 evo i linka, izgleda prilicno ocuvano , kilometraza je pristojna, i nije iz uvoza.

1.8 Civic sedan je retko blizu-savršen auto. Kupiću ga čim sredim neke preče stvari i prodam Jazz-a
    Ima sve... dovoljno brz, pouzdan, malo troši, udoban, opremljen, povoljno održavanje. Ne znam koliko je skup u odnosu na druge automobile kad se čukne i nešto razbije.
    Znam da je skupa ta letva volana koja spada pod fabričke greške (što će reći da konkretan model ne mora da bude defektan) i koštaaaa.
    Od tih greški ima i nešto oko podizača suvozačevog prozora i kačenje zadnjeg levog amortizera i škripuća pedala kvačila. To sve važi za pre-restyle modele (2006-2009), posle toga ne bi trebalo da ima tih problema.

Ovaj konkretno što si linkovao ima dobru cenu ali..
    Decko nema pojma nista o njemu. Jedino sto zna je da ga je njegova firma dobila u nekoj kompenzaciji od neke farmaceutske kuce (mislim Hemofarm ili tako nesto). Inace bio je sa katastrofa losim gumama pa je verovatno zbog sezone morao da uzme 4 gume. Ja sam mu tad nudio 8k ali nije pristao jer je prica tipa da moze da im bude isplativije da ga zadrze kao sluzbeni auto pa da se on sam tako otplati. Nema pojma ni za to cukanje. I sto je jos interesantno nema drugi originalni kljuc. Prica je tipa bio uzet na lizing pa oni zadrzali jedan pa se ta prethodna firma nesto raspala pa ovo pa ono... Uglavnom nista posebno.
    iz teme:

cene stakala:

iskustva vlasnika:

vs Accord CL (to je onaj prošli)
    Last edited by Ji 4Tze; 9 January 2012, 13:59.

Comment

Hvala ti Ji.
      I ovaj izgleda isto ok, a nije spominjan u temi ( verovatno jos nije oglas bio postavljen) http://www.polovniautomobili.com/ogl...onda_civic_18/

a ima i ovaj (postoji link u temi ali ga niko nije prokomentarisao) http://www.polovniautomobili.com/ogl...onda_civic_18/ sa lizinga je pa me zanima ima li tu nekih zackoljica i da li je preporucljivo preuzimati vozila sa lizinga ? Mislim da je prvi ( crni ) bolji izbor ali zelim da cujem i druga misljenja, a onaj iz proslog posta otpada, sumnjivo sve to nesto.

Comment

Tolike pare za 5 godina stara kola ne vredi davati za Civica. Moje mišljenje.
        Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Lep je taj model, daleko lepsi i skladniji od hatch-a. Jos ako je toliko pouzdaniji kao sto tvrde....
          Jeste im jaka cena kad se pogleda po oglasima sta se danas moze kupiti za 10k ali ako ti je bas stalo do Honde, onda je situacija uzmi ili ostavi. Nema ih bas puno u ponudi. Mozda treba pokusati sa cenjkanjem i opipati koliko je ovima stalo da prodaju auto. Ako su bacili udicu pa cekaju kapitalca a ti nisi taj - onda nista. Ako im je bas stalo za lovu, moze se dobro proci kad se tresne kes na sto posto trziste ne postoji. Gde god ima zivih para prodaje se u bescenje.

Inace, onaj crni izgleda bas lepo samo bih ja bezao sto dalje od crne boje. Kum ima crnu 207cu i taj auto nikada, ali bas nikada nije cist. Na njemu se vidi svaka tacka. Dok ga doveze od perionice do kuce negde se izlije voda ispod kedera, pokupi nekog komarca, par tackica prasine.....i opet krpu u ruke.

Ako preuzimas lizing racunaj na obavezni trosak za kasko do isteka ugovora, racunaj da ces platiti PDV na vrednost auta po isteku lizinga i racunaj na kursne razlike pri uplati svake rate - ako ti je rata 300 EUR, oni ti preracunaju u dinare po nekom njihovom srednjem kursu a ti vidi koliko ces da dobijes u menjacnici. Od prilike nekih 15ak EUR vise ces morati da razmenis. Jos racunaj da si obavezan da svaku popravku i servis radis samo u ovlascenim servisima a to obicno bude osetno skuplje, narocito za neke nestandardne operacije. Zamenu ulja, filtera su sada svi maksimalno spustili. Jedina razlika je sto su ovlasceni obavezni da sve delove povlace iz zvanicne mreze a privatnici mogu da nabavljaju od najboljeg ponudjaca. Tako se obicno desava da se kvalitetnije ulje prodaje nesto jefitinije kod privatnika nego ono losije kod ovlascenih.
          Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Znaci preuzimanje lizinga se bas ne isplati. Gledao sam ja i golf v ali to su vec kilometraze, ili su kao kod dilera sa 100-150k a presli boga oca.. sve vuce na hondu,motor,odrzavanje,cena i trenutno stanje za ono sto ima u oglasima,jedino je potrosnja na strani golfa ali nije neka velika razlika,cak sam citao na jednom forumu i temu golf v vs civic i civic deluje kao mnogo bolje resenje ... Ne znam,imate li vi jos neki predlog sta vredi pogledati?

Comment

Avensis može za 10k, 2.0 dizel.

Comment

Ipak to probija budzet... do nekih 8-8.5k . Naravno ona honda je 9200 ali je taj oglas je, ako se ne varam, vec neko vreme tamo pa ce sigurno moci da se obori cena. A i auto ce se kupiti u roku od par meseci tako da ne sumnjam u obaranje.

Comment

Tu je cela klasa razlike.

Comment

Daj link za toga Avensisa dizela...

Comment

Nema linka, treba mi samo 10k
                      I tih 10k za Avensisa je pitanje, jer auto ima pređenih 100k km za 4.5 godine. Pre 2 godine je plaćen 15k sa 68k km, i tada je to bila super kupovina. Od tada se sve srozalo.

Novi Avensis benzinac bez opreme košta 18k.
                      Novi Superb 2.0 dizel u srednjem paketu opreme (vrlo jak paket) na akciji u AČ košta 22.5k.
                      Last edited by Heinz; 10 January 2012, 13:23.

Comment

A Mazda 3? Dvolitarske benzinjare sa relativno malom kilometrazom od prvih vlasnika(cca 60,70kkm) 2004-2005 idu oko 7000e...

Comment

Sad sam pogledao oglase i ima 2,3 komada 2007, 1.6 sa takvom km i cenom od preko 8k ( sto je tu u rangu civic-a), i jedna gta 2005 on je 8400...tako da mi u poredjenju sa ovim deluje bolje civic?

Comment

I koliko traje tacno oglas na polovnim automobilima , od datuma postavljanja ..?

Comment

Bas takvu GTA je moj drugar prodao za 7 somica kad je covek ponudio cash na sunce, no takodje mislim da je civic bolji auto, barem sto se tice osecaja u voznji, vozio sam oba.

Comment

Working...
                              X