Announcement

Collapse
No announcement yet.

1.6 ili 2.0 HDI? Pomoc!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 1.6 ili 2.0 HDI? Pomoc!

Koji od ova dva motora da gledam za citren xsara picasso? Hvala Vam svima unapred na pomoci.Vidim da 2.0 ima jedino verzija sa 90 ks dok 1.6 ima i sa 120.Nisam strucnjak pa molim nekoga ko se razume da mi malo rasvetli mane i prednosti jednog i drugog.Uzeo bih polovnjaka od 2004-2006 godine.Hvala jos jednom i da napomenem da mi je dosta hitno jer u petak idem po auto.I jos nesto,moguce je da 2004 ovaj picasso ima esp i asr jer bih i to voleo da ima?
    Last edited by masnikosa; 26 July 2011, 14:48.

Ja sam izabrao 2.0 HDI pre svega jer se na njega ne ugradjuje tzv. plivajuci zamajac. Probao sam i jednog i drugog. Nije neka osetna razlika u ubrzanjima, jedino sto po prici vlasnika ovaj 1.6 trosi oko 0.5 litra manje u proseku.
    Verovatno bi se osetila znacajnija razlika sa opterecenim autima i ukljucenom klimom.

Ali sve to padne u vodu kada dodje vreme za zamenu zamajca a dodje, ne moze se izbeci. Sada mu je cena oko 400 EUR sto i nije tako strasno kao kada sam ja kupovao. Tada su bili 800 do 1000 EUR.

Moje iskustvo i utiske o kupovini i voznji ovog auta mozes procitati ovde:

Ako biras izmedju dva auta slicnog stanja ali razlicite opreme, uzmi onaj sa boljom opremom pa i ako je nesto skuplji. Znaci posle, veruj mi.
    Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

Hvala.Kratko i jasno.Neki kazu da je 2.0 bucan.Istina ili ne.Ja sam dve godine vozio 2.2 hdi peugeot boxer i nekako bih i volio da uzmem 2.0 hdi za auto.Mislim da se buka smanji kad se zagreje. Ne?I jos vidim da neki imaju srebrnu konzolu a neki tamnu,neki imaju crnu prednjicu neki bakarne boje,neki plava sedista neki druge boje a svi isto godiste..Jel to do godista ili nivoa opreme?Neke prevare mozda,podmladjivanje ili sl.
      Last edited by masnikosa; 26 July 2011, 17:00.

Comment

Ili ako ima neki sajt gde imamo slike koje se odnose na modele po godinama,razlike i sl. bilo bi super.Gledajuci po raznim sajtovima vidim da ima sa svakakvim enterijerima tj kombinacijama istih.Ne znam jel se izgled i boje unutrasnjosti razlikuju po godinama ili ne.

Comment

Working...
        X