Koji od ova dva motora da gledam za citren xsara picasso? Hvala Vam svima unapred na pomoci.Vidim da 2.0 ima jedino verzija sa 90 ks dok 1.6 ima i sa 120.Nisam strucnjak pa molim nekoga ko se razume da mi malo rasvetli mane i prednosti jednog i drugog.Uzeo bih polovnjaka od 2004-2006 godine.Hvala jos jednom i da napomenem da mi je dosta hitno jer u petak idem po auto.I jos nesto,moguce je da 2004 ovaj picasso ima esp i asr jer bih i to voleo da ima?
Announcement
Collapse
No announcement yet.
1.6 ili 2.0 HDI? Pomoc!
Collapse
X
-
Ja sam izabrao 2.0 HDI pre svega jer se na njega ne ugradjuje tzv. plivajuci zamajac. Probao sam i jednog i drugog. Nije neka osetna razlika u ubrzanjima, jedino sto po prici vlasnika ovaj 1.6 trosi oko 0.5 litra manje u proseku.
Verovatno bi se osetila znacajnija razlika sa opterecenim autima i ukljucenom klimom.
Ali sve to padne u vodu kada dodje vreme za zamenu zamajca a dodje, ne moze se izbeci. Sada mu je cena oko 400 EUR sto i nije tako strasno kao kada sam ja kupovao. Tada su bili 800 do 1000 EUR.
Moje iskustvo i utiske o kupovini i voznji ovog auta mozes procitati ovde:
Ako biras izmedju dva auta slicnog stanja ali razlicite opreme, uzmi onaj sa boljom opremom pa i ako je nesto skuplji. Znaci posle, veruj mi.Krivi smo mi koji smo ćutali....
-
Hvala.Kratko i jasno.Neki kazu da je 2.0 bucan.Istina ili ne.Ja sam dve godine vozio 2.2 hdi peugeot boxer i nekako bih i volio da uzmem 2.0 hdi za auto.Mislim da se buka smanji kad se zagreje. Ne?I jos vidim da neki imaju srebrnu konzolu a neki tamnu,neki imaju crnu prednjicu neki bakarne boje,neki plava sedista neki druge boje a svi isto godiste..Jel to do godista ili nivoa opreme?Neke prevare mozda,podmladjivanje ili sl.Last edited by masnikosa; 26 July 2011, 17:00.
Comment
-
Ili ako ima neki sajt gde imamo slike koje se odnose na modele po godinama,razlike i sl. bilo bi super.Gledajuci po raznim sajtovima vidim da ima sa svakakvim enterijerima tj kombinacijama istih.Ne znam jel se izgled i boje unutrasnjosti razlikuju po godinama ili ne.
Comment

Comment