Announcement

Collapse
No announcement yet.

Zamena za Yamaha skuter?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zamena za Yamaha skuter?

Pošto će XCity na doboš uskoro, pitanje je čime da je zamenim. U principu mi je skuter daleko bliža opcija - pre svega zato što nudi super zaštitu od zime, koju skoro ništa od klasičnih motocikala ne može da nadmaši.

U skuter uglu je Piaggio Beverly 350 ABS/ASR. Vozi ga moj direktor, vozio sam ga malo i ide ko nevreme (za skuter pojmove). Ja sam vozio 300-ku na testu, tako da znam šta očekujem od njega u kontekstu praktičnosti i vožnje. Godinu dana stari su oko 5K, a ja verovatno mogu da spustim još koju stotinu EUR na konto poznanstva sa PGS ekipom ili mogu da dobijem novu mašinu sa debelim popustom koji mi je obećan (mada ne znam šta znači debeli popust konkretno). Računam 4500E otprilike da je kinta.

U moto uglu stoji samo Kawa Versys 650, koja kao nova kod Culeta ide za 6700, ali po oglasima ima 2-3 godine starih mašina za 4500-5000.

Da ne vozim 12 meseci godišnje, sigurno bih kupio neki nejkid. Al pošto nemam gde da parkiram kola u centru grada, meni je "sezona" cele godine i praktično nisam na motoru samo kada veje sneg ili kada je neka provala oblaka. Mislim da enduro mašina ne može da me zaštiti od kiše, a baš ne mogu da stižem na posao obučen ko Sagmajster. Viđam zimi da raja ume da vozi Stromove, ali ih viđam samo kad je suvo.

Dodatni minus za moto opciju je to što je Versis dva poreske kategorije ispred aktuelnog skutera, mada je novi Beverli u narednoj kategoriji, tako da me svakako čeka poskupljenje registracije.

Nisam imao prilike da vozim enduro niti znam nekoga ko ga vozi kao prevozno sredstvo. Imam nekoliko njih koji su na tim spravama, ali njima sezona traje do oktobra, pa onda pakuju mašine u zimovnike, tako da ne mogu da mi kažu kako je stanje kad zagudi napolju.
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Čini mi se da bi za tvoje probleme bolje rešenje bio skuter. Uzmi u obzir da se zapremina tovarnog prostora na motociklu nepostojeća i često rezervisana za akumulator. pa povlači upotrebu top kejsa na čiji se nosač lokalni zgubidani vole posaditi i koristiti kao šank.

Uzmi u obzir i Downtown on bi trebao nov biti solidno ispod 5000 €

Ili novi XCT on je na akciji sa ABS-om za 4690€

Imaju još i G-dink ali je on gadan, zbog one kiklop svetlosne grupe, pa valjda i zato košta 3600€

Ne znam kako je kod nas ne mogu da im nađem na sajtu otvara se fest sporo ali u Italiji, gde im prodaja ide jako dobro, daju 5 godina garancije a i to nešto znači.
    Last edited by bruyoni; 5 September 2014, 14:56.

He who loses control, loses.

Comment

Da obnovim dilemu, samo što sada zbog posla mogu ležernije da se vozim kolima tako da nije pod moranjem da vozim i kad je napolju minus. Gledao sam skoro Stroma u salonu, ružan mi je onaj XA (sa kljunom), ali im je baš dobra cena. 7300 za model sa ABS, dok je kod Culeta novi Versys 7400 sa ABS. I jedan i drugi imaju razne pakete opreme koji kreću od 800 pa idu do 2000e. Čitam recenzije i čini se da su mašine jako blizu, ali da je nova Kawa dosta poboljšana pa ima malu prednost u odnosu na Stroma. Oba su mi podjednako ružna, nisam nešto oduševljen izgledom (radije bih SV ili Z800), ali su jedine smislene mašine za ono što meni treba, ako zanemarim skutere.

Ima par Versysa na oglasima, ali su svi prešli 40k i jače, a cena im je prilično zabavna u startu tako mi nije baš zanimljivo.

Comment

A MT07 ili ona njegova varijanata sa poluoklopom, ili neka CB500 varijanta iz Honde sa njom je plus što se učačkavaš u povoljniju registracionu klasu. Obe varijante bi trebale biti jeftinije od ove dve što si gledao plus dolaze sa standardnim ABS-om.
        Gledam sad, čak je i NC700 varijanta sa automatizovanim menjačem jeftinija od stroma i versisa

He who loses control, loses.

Comment

Nisam znao da ima CB500 XA, mali enduro. 6500E. To je baš zanimljiva opcija!

Comment

neces valjda opet predimenzioniranu masinu?
            sigpic

Comment

Kako opet? To bi mi bio prvi put!

Comment

Working...
              X