Announcement

Collapse
No announcement yet.

NK TEST: Peugeot E-City Nexus 3 Mixte - električni bicikl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ko što rekoh, na plaži sam, pa sam tolerantan. U to ime bih ti skrenuo pažnju na rečnik, bio ti moderator ili ne. Ajd lepo edituj post da ne bude psovki.

To što ti je žao ljudi koji nemaju vremena ili imaju druge prioritete u životu - nema baš mnogo veze sa bajsem, niti je to reper da se proceni jel nešto valja ili ne. Verovatno nisam baš visoko na listi pametnih to što sam puko 600€ da oteram bajs na Nordšlajf. A opet meni to najlepše potrošene pare iako sam za te pare mogo da uzmem delova za još dva bicikla.

Svima 1500€ znači drugačije. Neko je kupio nov skuter za 10 pa mu 1500 za bajs i nije nešto. Neko je kupio kola za 1500, pa mu još toliko za bajs nije normalno.
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Nije to psovanje
      To koliko vremena je potrebno i o prioritetim možemo do sutra, znam ljude koji rade 10 sati dnevno i imaju porodicu pa opet nađu vreme da sastave zveri od bajsova jer ih to opušta.
      Za šlajfe podržavam, merak nema cenu. Meni se ne bi svidelo tačnije ne bi izdržao mnogo na asfaltu nego bi vrlo brzo našao neku prtinu kroz šumicu; a to što bi me diskvalifikovali ne mogu da opišem koliko bi me bolelo uvo.
      To da 1500€ nekom malo nekom mnogo se slažem. Ali 1500€ za siti bajk... pitaj i one kojima je malo dal im je normalno (tu ne računam one koji će da ostave cenu da visi kako bi drugima dali do znanja koliko su platili, ti se nisu oznojali da dođu do para)
      Last edited by bruyoni; 8 August 2012, 12:20.

He who loses control, loses.

Comment

Ako mogu da se umešam i sa svojim skromnim mišljenjem, 1500€ nije mnogo za dobar bajk, ali za ovaj jeste.

Comment

Da li je mnogo ili nije za ovaj bajk ne znam, al meni definitivno ne zavrsava posao. Kad jos jedno pet proizvodjaca izbaci ovakve sprave, cene ce da idu dole. Solex je par stotina evra jeftiniji. Ja sebi kupio "skuter" na cetiri tocka za ove pare, sto ne znaci da ne bih pazario ovako nesto da zivim u pogodnom topografsko-klimatskom podrucju!
          "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Nidžo, šta je dobar bajk? Zašto Pežo nije dobar? Voleo bih da čujem.

Bruja je rekao šta mu smeta, ali nije rekao šta bi mu odgovaralo i po kojoj ceni. Takođe je rekao da mu je žao što postoje ljudi koji nemaju kombinezon i set gedora za svoj bicikl, koji repariraju posle svake vožnje kao hobi. A šta ako je meni hobi da vozim bajs, a ne da ga popravljam? Jel sam i dalje u kategoriji za žaljenje?

Meni Pežo ima sve oznake solidnog proizvoda koji je tu da završi posao, a ne da se njime hvališ. To dal su mi magure ili legure na kočnicama ili amortizerima, ne može manje da me zanima. Alat je alat, dokle god završava posao. Lično mi ne odgovara, zato što ja vozim drugi tip bicikla i nisam biciklista koji ume da vozi sporo, a ovaj bicikl to traži. To što mi ne odgovara, ne znači da je loš.

Da li je 1500E mnogo? Zavisi. Ako pogledaš gomilu ljudi koji su pukli 600-700E za mobilni telefon, onda je ovaj bicikl džab-džabe. Pod uslovom da ga voziš. Ako planiraš da ga držiš u potpisu na bicklističkim forumima, osetićeš se prevaren.

Amsterdam je pun bajseva koji su koštali 2000DM kad sam bio tamo početkom 2000-te, a koji nemaju legure, magure, xtr ili nešto levo. Fazon je u tome što mogu da se spakuju u oblik akt tašne i transportuju vozom tako da ne zauzimaju mnogo mesta. Da li je to loš bajs? Za srpskog nazovi-biciklistu kome je jako bitno koliko mu košta pogon, a ne koliko je kilometara ove sezone prešao - to je izbor za žaljenje. Ekipi koja pravi pare i koja bi da se preveze (ključna reč) - izbor ne može biti lakši.

Comment

Nismo se razumeli, sa zadovoljstvom bih potrošio 1500€ na bicikl, jer itekako vredi voziti kvalitetan bajs, samo što bi taj novac bio uložen u dobar ram, pogon, menjače, kočnice, ne u elektromotor i bateriju.

Comment

Cena za taj bajs? 500€ Zašto? jer čisto sumnjam da Pežo pravi taj ram Francuskoj i čisto sumnjam da da je osim nekog čipa u toj Panasonic opremi proizcvedeno u Japanu za baterije znam sigurno da nisu jer je Panasonic dao Kinezima da prave Li a Shimano se sve osim robe za tržište Japana proizvodi u Kini i Maleziji koje su poznate po skupoj radnoj snazi ili beše jeftina... nebitno. I to iz razloga što će ovo najpre da kupe ljudi koji iz zdravstvenih razloga ne smeju da voze bajs i prodavati i mga po ovoj ceni je sramotno. Ali biti zdrav kupiti Pežoa po ovoj ceni je čista dekadencija dok je proizvođač koji to nudi po ovoj ceni kulturno rečeno bezobrazan.

Ne izvrći mi reči! Idi pročitaj ponovo za koga sam rekao da mi je žao.

Ko god ima bicikl i smatra ga za hobi i voli da ga vozi ima alat i znanje da promeni/zakrpi gumu, da promeni lanac, da dotegne stege na ručicama/šaltericama, ima ulje za lanac i četku za isti, zna da promeni sajlu i ulje u kočnicama, da promeni pedalu, sic, guvernal... (sve poslovi od 20 minuta) svi ostali SVI! su sezonci koji bajs ne voze kad zahladni, kad je mnogo toplo, kad sunce jače sija, kada duva vetar, kad bi se oznojili, kada izgleda da će kišica, kad na putu kuda se kreću ima neki automobil... to su oni likovi koji u NS svakog proleća otvaraju biciklističku sezonu paradom i još se hvale time... to su ti tvoji "nazovi biciklisti" sa telefonima od 600€. Onaj koji je keširao Zzyzx, KCNC, Crank bros, FSA, Truvativ ... (i ostale proizvođače za koje većina nije ni čula) suprotno tvom mišljenju zna zašto je keširao a ne ko tvoji vlasnici telefona od 600-700€ koji kad ih pitaš da objasne zašto im treba fon od kamare para prebacuju temu na ju vidi dizajn, pa ovo je aluminijum, pa 7 jezgara, HD ekran pa ovim staklom možeš da kucaš eksere (kad ponudim da probam da se uverim.. ne može). Reče mi jedan Radetov drugar da se to stručno zove e-penis.

Ma daj, nemoj i foldere sad da mi ubacuješ jer je to potpuno posebna priča! Vrhunski Beixo folder nikad nije koštao preko 600 (nečega) Evo i sad Specialized Globe koji se rasklopi za 15s ide za ispod 500€ dok Dahon (prerasta u No1 folder proizvođača) svoj Bardwalk ne ceni više od 350€ a Philips ih čak pravi i ceni ni 200€. I to su vrhunske stvari za zemlje sa razvijenom putničkom železnicom (nadzemnom i podzemnom). U švabiji (Hamburg sigurno) u S-Bahn imaš mesto gde da okačiš bajs (onaj sa 700 točkovima) za prednji a ne kod nas gde ne možeš bicikl da uvezeš na stanicu. I kad to sve uzmeš u obzir jel bi neko onda čak i Amsteradmu bio dovoljno bogat da ovog pežoa coluje 1500€?

U Amsterdamu se bicikli za prevoz popularno zovu đedomobili i ne koštaju deseti deo minimalca jer su kontraši sa jednom brzinom i čeličnim ramom. Eno kolega, da biciklista je koji zna komplet rasklopi i sklopi bajs, mi je tamo i kaže nije video organizovanije bezakonje po tom pitanju, niko ih ne vezuje a ako slučajno ne nađeš bajs kojim si došao uzmeš prvi slobodan jer onaj koji je njime došao ga je verovatno isto tako uzeo. Druga stvar je u vapitanju gde ako ti pukne guma popravljaš je a ne bacaš bajs u kanal ili što je najgore da ga drugom ostaviš sa puknutom gumom. Za uživanje svako ima svoj koji stoji u kući i svima su vikendom masni prsti jer su od malih nogu na biciklima i neke osnovne popravke su im deo opšte kulture.

Nervozan sam jer mi zadnja ispušta, odo sad da tražim rupu i da je krpim ili menjam
                Last edited by bruyoni; 9 August 2012, 17:22.

He who loses control, loses.

Comment

Klin-ploča diskusija. Meni dosta.

Comment

Ja bi pristao prije na dobar bicikl nego na neki srednji automobil...

Comment

Evo ga i tekst. Fali video, to će Sas da okači kad bude bilo.

Comment

a telemetrija kolika mu je max brzina

interesantna stvarcica skroz, ali...

Njegova cena i namena ga svrstavaju u veoma egzotičnu kategoriju, pogotovu na našem, prilično siromašnom i ekološki nezrelom (pre svega državnih institucija, a tako i samih kupaca) tržištu
                        ovde se, kapiram, kriju mnogo pogrdnije reci zar ne?
                        "...da nema Forda Opel bi bio najgori auto.."
                        bruyoni

Comment

Sori, al tolke love za jedan e bicikl? hmm, ne zanm bas ako bi dao.
                          Last edited by bruyoni; 17 December 2015, 20:39. Reason: Svak oima pravo na mišljenje ali ovakvo reklamiranje nije dozvoljeno

Comment

Working...
                          X