Announcement

Collapse
No announcement yet.

Povratak na dva točka....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Povratak na dva točka....

Svrbi me motocikl već sigurno 4-5 godina. Kvaka 22 je što bih voleo da vozim neki malo veći skuter (beverli 250 ili nešto slično), a za to treba A kategorija.

Za polaganje A kategorije treba motor sa menjačem, koji ja, jelte nemam i tako već godinama vrtim u krug. Iako sam ko klinac provozao sve iz Tomos asortimana plus malo i jačih mašina, mogu da vozim motor - ali davno je to bilo, da bi se nonšalantno odlučio da polažem da nekom kršu od motora iz autoškole koji sam prvi put video.

I iskrsne mi "manki bajk", koji mi se mnogo dopada. Popustili su ga sa 1700E na 1200E nov.

By zmaj

Odem da kupim nov, ali mi tamo prodaju priču o njihovom polovnom motoru koji je prešao 200km, sve super - daće ga za 800. Ajd, sve jedno, uzeću polovan - nije bitno. I onako planiram da sa njime položim vožnju, malo se vozikam i da kupim nešto ozbiljno ili da potpuno batalim motocikle ukoliko se ispostavi da ću da ga teram ko što teram bajs - ko da ne postoji sutra.

Odem juče prepodne u Leo-Pard!!! firmu koja prodaje razno-razne kineze, a između ostalog i Sachs. Nekada nemačka firma, sada u rukama kineza proizvodi korektne sprave, ali je standardni problem što ih u Srbiji sklapa kurta i murta, koji su do juče bili komercijalisti, popravljali i instalirali klime. "Univerzalci" kod kojih sve može i sve ide.

Kažem ja lepo majstoru: "jel ispravan"? Kaže on jeste, provozaj ga. Rekoh da nisam iskusan pa ne mogu ništa pametno da zaključim. Rekoh hoću da je mehanički potpuno ispravan, nemoj da moram da se zajebavam sa njime. Svestan sam da je to kinez, još pride stajao godinu dana (prešao samo 200km), ali opet. 800E nije lova koja se zarađuje čas posla, a još manje želim da je bacim u vetar.

Pride, puko sam debele pare za nov automobil, zato što NE ŽELIM da budem ortak sa majstorom, ne želim ja da imam prljave ruke, ne želim da jurim miću po preporuci koji glasno pičkara kad se pojavi nova mušterija. Al opet, jedini motor sa menjačem u relativno dostižnom rangu love je ovaj. Da kupim Yamahu XTX 125 za 3500E mi ne pada na pamet, a od polovnih motora me odma boli glava pošto moraš da imaš nekog ko zna oko svega toga. I to je dodatna komplikacija.

Dakle, odem ja juče posle posla da pokupim motor. Dam pare, kupim odma na licu mesta i kacigu i juhuu. Idemo! Isteram makinu i malo se provozam po komšiluku firme da se malo prisetim mehanike vožnje. Za 10-15 minuta sam već bio spreman da izađem u saobraćaj. Firma je, inače, na kraju Nehruove uz Savski nasip i tamo nema mnogo saobraćaja.

Krenem ka Milentija Popovića, na semaforu kod Delte crveno, ja stanem i motor se ugasi. Pfff. Upalim ga ja, malo teže i krenem dalje. Sledeće crveno, opet se ugasi. Sad vec malo duže verglam i nekako krenem dalje. Sledeći semafor, već ga očekujem da se ugasi na leru, pa ga malo turiram.

U jednom trenutku se čuje ono "zoinkkk", kao kad bendiks omane. Pitao sam bruyu i kaže to je to. Uglavnom, proces verglanja sve duži. Kod Buvljaka se okrenem i krenem da se vraćam biciklističkom pošto sam ukapirao da nema leba od saobraćaja. Em sam u drami sa neispravnim motorom, em sam taze motociklista.

U Gandijevoj naletim na poligon za polaganje, a na poligonu vežba osmicu dasa na istom motoru! Okrenem se i zamolim ga da ugasi i startuje svoj motor. Pali ko mina. Okej, nisam lud.

Vrnem mašinu, uzmem pare i ostavim poruku da ga srede ako hoće da ga prodaju.

Danas zovem tamo da pitam šta se dešava, kaže meni čovek: gospodine, nestalo vam goriva! Meni se digne pritisak na 300 i krenem da trokiram dok se pričam da jebeni anlaser neće da zavergla, da sam ja taj koji je zatvorio gorivo kad sam vratio motor u prodavnicu.

I tako. Sad sam poprilicno siguran da taj polovni necu da kupim. Pitanje je samo da li hocu novi da uzmem, što znači da ću sigurno morati da dolazim tamo prilično besan kad nešto bude crklo - a crći će. Ekipa se provereno ponaša kao da treba da budem srećan što su mi prodali nešto za 1200e što je poluispravno.

Eto je jučerašnja odiseja. Da imam nerava i vremena, kupio bih novi i onda pisao na sajtu o svakoj svinjariji te ekipe iz Leo-parda...
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Ja mislim Zmaju da se manes corava posla i da uzmes nekog polovnog japanca od bar 500cc.
    Gsi 2.0 16v Turbo
    402m - 12.988

NK virtuelni trkački bilten

Comment

Ja sam u istoj poziciji k'o Zmaj, sto se Kvake 22 tice, sa tim sto mi ne pada na pamet da kupujem bilo sta sa menjacem! Odnosno, pravi motocikl uopste! Sve sto zelim je neki veci skuter, bez tendencije da ikada predjem na nesto ozbiljnije. Ali kvaka 22 j**e, pa rastura! Izgleda da se ovi nasi nikada nece opametiti i napraviti posebne dozvole i posebna polaganja za skutere!
      "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Originally posted by radejet View Post
        Ja mislim Zmaju da se manes corava posla i da uzmes nekog polovnog japanca od bar 500cc.
        Rade, mislim da nisi dobro shvatio razloge koje je izneo Zmaj ili mislis da retko koji - polovan - Japanac nece izrezirati opisani splet dogadjaja?

Polovno, oglasi, svakakvi likovi, trosenje vremena i zivaca i na kraju opet frustracija sa kvarovima i popravkama?

Ja bih probao sa novim kinezom ili polovnim *iskljucivo na preporuku prijatelja/poznanika, a treca opcija je ... cao motori.
        sigpic

Comment

Imas u tempu keeway speed, kazu da je super, pali, radi, ide ja ga zovem "default" motor
          Idealan je za pocetnike, lak za voznju, ide oko 95-100... Kosta 109k dinara i uz njega dobijes gratis kosilicu koja vredi otprilike 15-ak hiljada a mozda i vise, pa mozda mozes da je uvalis nekom drugaru ako treba

Comment

Originally posted by Misha View Post
            ...Izgleda da se ovi nasi nikada nece opametiti i napraviti posebne dozvole i posebna polaganja za skutere!
            Što bi to radili? Svagde, kolko mi se čini, u svetu imaš alternativu PSP-u koji je do 50ccm a posle toga imaš još maksimalno dva nivoa do 125 ili 250 i nakon toga s tim da je test za motocikl za drugi nivo uslovljen imanja prvog nivoa i određenog "staža"

E sad što se tiče novih... ja bi sačekao da se Hyosung vrati da vidim cene. Kvalitet im je za svaku pohvalu a cenom nebi smeli da budu skuplji od Evropljana i Japanaca, znači negde između ako ne čak i jako blizu da probaju da se probiju. Vratiće se i to uskoro ali za sada ne mogu o tome da pričam.
            Modele i tako to možete pogledati ovde http://www.hsmc.co.kr/
            Last edited by bruyoni; 29 August 2009, 11:34.

He who loses control, loses.

Comment

Sandiki, super preporuka! To mi se uklapa u planove.

Hteo bih da položim u narednih mesec dana za A, da skinem to sa dnevnog reda.

Hjusong ispada, nema odmah i sada. Polovno je u principu okej, ali nemam nikoga da ide sa mnom da gleda, nemam vremena, nemam majstora, nemam živaca.

Comment

meni taj keeway deluje suviše tanano... mada za te pare... opet bi se raspitao za garanciju pošto im na sajtu vidim da je 2 godine a tempo kaže godinu.
                ali opet ovaj http://www.qingqi.co.rs/en/qingqi_qm125-2d.html mi deluje mnogo bolje, ali je i skuplji je 400 evra

He who loses control, loses.

Comment

I meni deluje tanano, al sinoc ispred zgrade videh dvojicu, ne bas malih gabarita, kako sedaju na njega i odlaze veoma solidnim tempom! Prijatno iznenadjen!
                  "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Taj keeway je, kao sto verovatno znate, replika yamahe YBR 125, tj identican je kao ta yamaha... Juce sam bas probao jednu tu yamahu polovnu, presla 7000km i lik trazi 1800e (nova 2100e)

Mislim da za 1150e ne moze da se kupi bolji motor za voznju (nov naravno), i jos ako moz' da prodas nekom kosilicu, izadje te manje od 1000e...

Edit: A da je Qingqi lepsi, jeste sigurno, al je skuplji za 50%...
                    Last edited by Sandiki; 29 August 2009, 14:51.

Comment

Originally posted by bruyoni View Post

....ali opet ovaj http://www.qingqi.co.rs/en/qingqi_qm125-2d.html mi deluje mnogo bolje, ali je i skuplji je 400 evra
                      Meni se ovaj djasvi

sigpic

Comment

Ovaj je slican, al malo jaci i veci... a uz to i jeftiniji

Comment

Ne verujem. Koliko samo, juče sam blejao u taj SACHS ovde u Nehruovoj, kroz izlog. Ima dva komada, jedan je izgledao vožen i ima tablicu - definitivno taj nesuđeni tvoj.

Ne mogu da se setim kada mi se neki skuter više vizuelno dopao. Stvarno sam poželeo da ga imam, nego ne znam gde da ga držim kad se ne vozi...

Zašto ne uzmeš nov, ko zna šta fali tom polovnom i zašto je samo prešao 200km, a već se prodaje?

Comment

Originally posted by nidza View Post
                            Ne mogu da se setim kada mi se neki skuter više vizuelno dopao. Stvarno sam poželeo da ga imam, nego ne znam gde da ga držim kad se ne vozi...

Zašto ne uzmeš nov, ko zna šta fali tom polovnom i zašto je samo prešao 200km, a već se prodaje?
                            Meni se dopao izgled, ali i činjenica da se vozi ko bicikl. Apsolutno nemam želju da se opteretim nekom životinjom sa kojom moram da se mučim kroz gradsku gužvu kao i sa automobilom.

Zašto ne uzmem nov? Verovatno ću ga i uzeti, kako stoje stvari. Ili to ili onaj Kivej Spid što je Sandiki predložio. Više mi se dopada MadAss, a mali je ko bicikl - prosto napravljen za gradski haos.

Motor koji prodaju je motor koji je iz njihovog salona. Star je godinu dana, nema garanciju i počela je da mu bledi farba od stajanja na suncu. Kapiram da je to dovoljno da bude jeftiniji za 400e od novog. Ali ne i da bude neispravan, tj. polu-ispravan.

Ja sam na početku sezone hteo da se odvojim za novu krštenu mašinu od 5500-6500e (ER6n, Gladius ili XTX), ali mi je firma u dubiozi sa tendencijom da padne na nos i tu da ostane, pa ne bih baš da vučem dug ako je ikako moguće.

Idem na more naredne nedelje pa kad se vratim kupujem nešto da obavim dozvolu, pošto ne mogu da mi kažu da li će L tablice vredeti i sa novim zakonom.

Comment

Originally posted by zmaj View Post
                              ....kad se vratim kupujem nešto da obavim dozvolu, pošto ne mogu da mi kažu da li će L tablice vredeti i sa novim zakonom.
                              Zmaj, molim te pazi na ponasanje i pristojno se obuci

Pao na vozačkom, pa napao policajca
                              31. avgust 2009. | 18:35 | Izvor: B92

Beograd -- Saobraćajni policajac Radisav Filipović povređen je na poligonu za obuku vozača na Banjici u Beogradu, kada ga je napao kandidat za polaganje vozačkog ispita.

Kako saznaje B92, na njega je metalnom šipkom nasrnuo Predrag Vasić, najverovatnije samo zbog toga što je pao na vozačkom ispitu. Policajac je prebačen na VMA.

Policajac Radisav Filipović nije ni pretpostavio da će ga fizički napasti osamnaestogodišnji Predrag Vasić iz Beograda samo zato što nije položio vozački ispit.

Prema svedoćenju očevidaca, mladić je posle ispita auto-školi prijavio da je pao na ispitu, vratio se do poligona, a onda metalnom šipkom nasrnuo na policajca.

Filipović je od udarca u glavu pao na zemlju.

Mladića su odmah nakon toga savladali ostali policajci, posle čega je uhapšen.

Vlasnik auto-škole Slobodan Đorđević kaže da je Vasiću danas bio drugi put da polaže vozački ispit.

“Baš me je iznenadilo da tako može nešto da uradi. Valjda je to u afektu uradio, mada mi nije stvarno jasno zašto je udario policajca”, kaže Đorđević.

Policajci koji su ostali na uviđaju veruju da je incidentu prethodila i rasprava između njihovog kolege i Vasića zbog toga što je mladić na ispit došao u šortsu.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X