Announcement

Collapse
No announcement yet.

BWM R1200 GS Adventure

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• BWM R1200 GS Adventure

It's not for sissies

Pfff. Problem je samo cena. Al zato sam naostren na F650GS...
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

moram da ti kazem da imas ukusa, nema sta!
    a ovaj Dakar, fura ga neki baja, non-stop je tu po kraju i u bulevaru..... i on je skup ,
    ja sam u principu odustao za sad, imam devet meseci da zavrsim sa faxom i sa vojskom... za to vreme da vidim koliko cu da ustedim... tako da verovatno tek sledeceg leta

Comment

Al opet teska je to masina, ko sto kaze u naslovu... prvo da ides u teretanu jedno godinu dana a onda da je vozis. Mislim 220 kg SUVE tezine, dodas jos 30 kila goriva i ulja, napunis one bisage, sednes na masinu i ladne vode 400 kg... za po gradu jako tesko za manevrisanje plus sto ce ti biti do zla boga truckavo sa tim kramponjarama...

He who loses control, loses.

Comment

Originally posted by bruyoni
        Al opet teska je to masina, ko sto kaze u naslovu... prvo da ides u teretanu jedno godinu dana a onda da je vozis. Mislim 220 kg SUVE tezine, dodas jos 30 kila goriva i ulja, napunis one bisage, sednes na masinu i ladne vode 400 kg... za po gradu jako tesko za manevrisanje plus sto ce ti biti do zla boga truckavo sa tim kramponjarama...
        Znam. I zato sam prelomio da uhvatim F650GS. Ispostavilo se da XT660 u stvari prave u potpunosti neki francuzi i da po internetu nisu nesto posebno zadovoljni tim motorom (nije da je los, al kazu da nije Honda kvalitet). Pride sto je u oglasima sad izronio jedan F650 2002 za 3800E. Spremio sam pozajmicu, istresao sve iz slamarice, nasao test vozaca (ja nisam dovoljno kompetentan da procenim jel motor ok ili ne) - samo se prodavac ne javlja
        Ima jos jedan isti, ali je on 5000E i ide sa dva BMW Goretex kompletna odela (ako su to ona koja su nosili u Long Way Round - komplet je po 1100E). Okrenucu i njega sutra ako ga nije prodao, ali mi je 5k previse love - nemam toliko. Pride jos ima da mi cuci u garazi celu zimu Samo cu da ga gledam...

Definitivno jurim GS, jos ako bih mogao da navatam neki sa ABSom to bi bila premija. Pokusacu da uhvatim neki sad kad krene da se zatvara sezona ako bude bio povoljan.

Comment

u bajo....... nerazumem se al cinimi se da je 3800 extra cena ( ono sto sam gledao po oglasima ), kad ga kupis zovime da ga gledamo zajedno preko zime
          @bruyoni
          ma naravno nema zajebancije, osim toga bas previse kosta
          to mi je omiljen motor i da imam para sigurno bi ga kupio bezobzira na sve, pa pado, lupao ga........, al to je bas u domenu naucne fantastike

ja nisam jos razmisljao konkretno sta bi..... videcu koliko para toliko muzike....

Comment

Originally posted by Suba
            kad ga kupis zovime da ga gledamo zajedno preko zime
            Hahaha, ti si lud za desetku!
            sigpic

Comment

Mislim nekako 3800e za masinu stari cetiri godine izgleda malko mnogo, mada opet zavisi koilko je presla i po kakvim putevima i kako je odrzavana, i ko zna u kakvom je stanju prenos, jer ipak ta remenica ne verujem da je izdrzljivija od kardana...

Mada opet mozes pogledai i ovo http://www.topmoto.it/provenew.asp?ID=1454 sto kod nas kosta tacno 6200 sa PDV-om i tri godine garancije. Ili da mozda probas uvesti tako neku enduro masinu preko grane

Comment

Motori iz te klase su bas mnogo skupi ovde. Mahom ljudi koji to kupuju, kupuju novo i dosta toga je legalno. Pogledas po oglasima i vidis da LC4 dve godine star kossta 6000EUR, 650GS cetiri godine star 5-6000EUR, XT660 dve godine star 5000EUR.

BMW, inace, na motoscoutu u Nemackoj 650GS 2002 ide za 3500 pa do 4500E. Nasao sam nekoliko bas lepih za 3600E. Te masine dok se uvezu izadju 4500 soma. I tako ce na kraju i da uradim (ako me Radulovic ne iznenadi preko zime nekim debelim popustom).

BMW mi se MNOGO dopada, cak ni XT mi vise nije zanimljiv.

Jedine opcije koje jos nisam razmotrio je kupoovina nove masine u Bosni/Hrvatskoj/Sloveniji pa da to uvezem. Vidim da Rodic lupa po usima udarnicki sa svojim cenama i da ljudi prilicno cesto uvoze iz Bosne nove motore i budu dobri sasvim solidno.

Comment

Mali update...

Bio sam pre neki dan kod Radulovića da ozibljno razmotrim kupovinu nove sprave. Nadao sam se nekom popustu van sezone - nema šanse.

E sad, prodavci. Vrlo korektno. Iako sam došao bajsem i znojio se naočigled skockanog baje, bio je vrlo korektan i pokušavao da izađe u susret maksimalno.
                  Doduše, možda je malo ozbiljnije shvatio moje namere s obzirom da sam ušao pitao kod koga da se obrtaim za motore, seo ispred njega rekao: metalik plavi "F 650GS" sa ABS i grejanim ručicama - cena? Čovek malo zastao (obradio porudžbinu u sebi, pretpostavljam), poče da pretura po papirima i sruči mi cifru od 9200EUR. Ja reko - mnogo. Ustanem da izađem, kaže dasa čekajte, imamo kupca koji je kupio baš takav motor kao što vi tražite, samo ima i veći vetrovran i sva četiri migavca. Kupio ga na sajmu u martu, oće da ga proda. Hoćete da Vas povežem? Reko, hvala na trudu, idem do Rodića po XTa. Naravno da mi ne pada na pamet da kupujem kod Rodića (bar ne u ovom trenutku) nego samo malo da ih nasekiram.

Radulović se više nego bezobrazno ugrađuje na motore. 650GS u Nemačkoj košta 7200, kod nas 8800! 1600EUR razlike... Da im nije malo mnogo velika marža... Nego kod njih kupuju domaći opštinari i ostali transparentni organi koji mute pa im padne 10 soma i sve jedno im je da li je motor 7 ili 9 soma.

Evo su i cene meni zanimljivih BMW-a. Cenovnik je akutelni od ove godine (2006).
                  F650 GS - 8800E
                  F650 GS Dakar - 9400E
                  R800 R - 11500E
                  R1150 R - 12000E
                  R1200 GS - 13500E
                  R1200 GS Adventure - 15000E
                  HP2 Enduro - 18000E
                  K1200R - 14500E
                  k1200S - 16500E

Adresa:
                  Beograd
                  Dragoslava Srejovića bb
                  011/2080180, 011/3290353

Novi Sad
                  Novosadski Put 71
                  021/820-888, 823-767

Niš
                  Stevana Nemanje 60A
                  018/263-501
                  Last edited by zmaj; 16 September 2006, 01:49.

Comment

nisam znao da ti se dopada i r1150r, koliko sam se samo lozio na taj motor.....
                    dal imaju u ponudi r1200s
                    i ako te ne mrzi postuj i cenu xt-a kad ga pogledas
                    volim sve na gotovs, nedo bog da ja okrenem Rodic i da pitam

Comment

Ono što sam nabrojao su meni zanimljive mašine. Neke mi se sviđaju manje, neke više. Šta znam, da imam beskonačno love, verovatno bih se opet ramišljao između velikog i malog GS-a. I to GS, ne Adventure.

Elem, ostatak cena (one gore su bile zaokružene na prvu veću cifru, ove nisu):
                      R1200 S - 13856E
                      R1200 ST - 14089E
                      R1200 RT - 16808E
                      K1200 GT - 18099E
                      K1200 LT - 20983E

Yamaha XT660X - 6210E
                      Kawasaki KLE 500 - 4800E !!! -- ponuda godine! Nova mašina, motard stil, V2 motor, dva karburatora, slabiji motor (45KS), ali žešće povoljna cena. Nov, kod Petoševića. Misha elaborirao na temu tog motora. Mislim, da ako gađaš nov motor (ili eventualnu kupovinu na kredu) ova mašina apsolutno zaslužuje da bude prvi motor. Ako se meni sve kombinacije izjalove (ne budem imao keše), lako može da se desi da na proleće odem i kupim ovu mašinu na lizing.

Comment

Nije V2, paralalelni 2. Ono cena je bas povoljna (siguran da je sa PDV-om), pogledaj jos u Mikomu oni su bili generalni za Kawu mozda je nesto jeftinije

Comment

Originally posted by bruyoni
                          Nije V2, paralalelni 2. Ono cena je bas povoljna (siguran da je sa PDV-om), pogledaj jos u Mikomu oni su bili generalni za Kawu mozda je nesto jeftinije
                          Pretpostavio sam raspored cilindara po automatizmu... Cena je kljuc u ruke i definitivno je veoma povoljna. Interesenti bi svakako trebali da budu na oprezu tokom zime, moguce da pri kraju sezone skinu jos nesto od cene da ociste zalihe.

Comment

pa da..... pricali smo smo o jamahi , kad se tommy vratio iz grcke, i uopste o tom motoru sve najbolje sam citao, ali kosta..
                            "kawa" je vec spominjan na sajtu, licno mi se nesvidja ali naravno nije sve u izgledu i to je stvarno SUPER!!! cena......

Comment

Pojavio se u komsiluku. Bajo moj koliko je to cudo ogromno. Meni lici na neki stariji r1150 r?
                              sigpic

Comment

Working...
                              X