Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ducati 1199

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ducati 1199

Evo i nove Superbike mašine! Kao i obično Motociclismo je miljenik čelnika proizvođača iz Bolonje pa je dobio ekskluzivu da objavi određene fotografije nove mašine koje otkrivaju nešto a sakrivaju dosta. Iz sliak se ne vidi najvažnije tj. ram za koji neki tvrde da će biti po uzoru na Gp mašine sa motorom kao opterećenim delom ali se iz slika to ne vidi. Meni se čini da će biti standardni ram, na drugoj slici se vidi kako deo rama poprilično obilazi oko agregata pa predpostaljam da će biti u pitanju neki trelis ram ali sa alu delovima.
    Žabari takođe kažu da će izduv ići ispod mašine.
    Kvačilo je po ugledu na 848 tj mokro pa neće biti onog karakterističnog lupanja. Izgleda da je mašina sad postala tolko jaka da je kretanje postalo problematično pa su se odlučili za mokro kvačilo ne bi li malo olakšali stvar... ostaje samo da se vidi kak oće to uticati na podmazivanje prvenstveno ventilskog mehanizma, možda budu dva filtera, ko zna!

Naravno po pojavljivanju očekujte hvale kako ge je Rossi dizajnirao i tako to... ne obazirite se, prvi kome su ga dali da proba i da da sugestije je Troy Bayliss.

He who loses control, loses.

Originally posted by bruyoni View Post
    Naravno po pojavljivanju očekujte hvale kako ge je Rossi dizajnirao i tako to... ne obazirite se, prvi kome su ga dali da proba i da da sugestije je Troy Bayliss.
    Pa jbg, zna se ko je "tata". Navodno je postigao najbolji rezultat na Mugellu i nakon toga je Troy ostao potpuno . meni se na slikama baš nešto i ne sviđa, onako kratak, kao aprilia ili yamaali, eto, bar je L-twin i ima jednoručnu zadnju viljušku.
    Ipak je 916/996/998 jedan jedini.
    "Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." Shankly

Comment

A za kad planiraju predstavljanje? Na jesen?
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Najverovatnije. Predpostavljam na EICMA

Comment

Imaju šansu da useru motku, videćemo da li će je iskoristiti!
          Ducati Superbike bez grejanog sedišta... zar im ništa nije sveto!

Comment

Dobio i ime: Ducati 1199 Panigale

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=3prOm1Nwhl0&hd=1[/ame]

Predstavljanje na EICMA

Zamišljam dilemu u Bolonji: Da li da ga reklamiramo da ga je pravio Rossi ili da se lepo držimo Bayliss-a
            Last edited by bruyoni; 21 September 2011, 11:41.

Comment

Željko, možeš da odahneš. Dva cilindra!

Comment

Jesu, ali u V. Polako krećemo ka "japanizaciji", prvo ram, pa auspusi, pa cilindri - što je sljedeće, opruge na ventilima ?
                Last edited by rzeljko; 10 October 2011, 12:36.
                "Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." Shankly

Comment

Ne brigaj idu u L ali prednji cilindar nije više skoro horizontalan nego je pod 21 stepen.
                  Očigledno furaju na dužu zadnju vilu
                  Last edited by bruyoni; 10 October 2011, 13:04.

Comment

Superquadro!

Uploaded with ImageShack.us

Comment

@Bruyo
                      Znam ja to, ali ovo je V od 90 stepeni, L je to kad je prednji cilindar horizontalan .
                      @Zmaj
                      Znaš kako se okidoh kad odoh na ducat.com jutros i viđeh da piše QUADRO, rekoh, jbt. sad i quad napraviše

Comment

E vi Dukatisti baš cepidlačite! Sad vam važna i pozicija u ramu. :P

Meni se prvo učini da se zove Superquadrata jer sam čitao PR na italijanskom pa sam odma predpostavio da su napravili bruka kratak hod klipa.
                        I ispostavi se da jesu; i to nenormalno, hod 60,8 mm (1198 ima 68 mm) i stavili mu kamionski prečnik od 112 mm!

E da! 195 konja i mokro kvačilo (saće da se seku vene)
                        Last edited by bruyoni; 10 October 2011, 16:13.

Comment

112 milimetara lele

Comment

132Nm! Više nego u mojim kolima

Da vidimo koliko će da ih bude u BG/NS na proleće?

Comment

A koliko li će tek imati S ili, ne daj Bože R? Mogu samo da zamislim, "magičnih" 200 će sigurno biti.

Comment

Working...
                              X