Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nešto za Mišu, maksi skuter sa B kategorijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nešto za Mišu, maksi skuter sa B kategorijom

I ne samo to, može da se vozi bez kacige Ko voli tj.

Okej, ko prati tematiku zna da kasnim solidnih 10 meseci sa ovom vešću, ali opet...

Uglavnom Piaggio MP3 LT sa motorima od 250 i 400ccm može da se vozi sa A ili B kategorijom.

Piaggio je klasičnom MP3 skuteru produžio međuosovinsko rastojanje pa se on deklariše kao tricikl, koji po međunarodnim saobraćajnim pravilima (nadam se da ona važe i kod nas, ali se ne bi začudio da je neki Stojadin rešio da to ne može tako kod nas) može voziti kao automobil, odnosno sa B kategorijom i bez obavezne kacige.

Kod nas ga nema u cenovniku (klasičan MP3 400 košta 7500€) što je pokazatelj da verovatno postoje problemi sa homologacijom vozila. A možda i Pontedera nema rezona da to radi?

PS. Ipak nije za Mišu, da bi bio za njega morao bi da košta oko 1000€...
    - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Mislim da nije problem u medjuosovinskom rastojanju, nego u tezini tricikla i njegovoj sirini tj. razmaku tockova na istoj osovini, a inace mislim da ce svi otvoreni tricikli bez obzira na tezinu kod nas morati sa kacigom da se voze.

Ne znam kako vi, ali ja mislim da bi trebalo da se nosi kaciga iako su to tricikli ,jer i sa njih moze da se padne, niste vezani kao na bmw c1 i nemate krov. Znam da ce sad neko reci da ni kabrio auti nemaju krov, ali oni imaju rol barove a i nosaci vetrobranskog stakla tj. A stubovi su mnogo jaci nego kod normalnih vozila u slucaju prevrtanja.
    Mazicu ga , pazicu ga i zvacu ga... Djole .

Comment

Pontedera više nije zvanični uvoznik za Piaggio grupaciju. To je od sajma postala P.S.G. motori (Piaggio Serbia group) i na sajmu su predstavili taj mp3 LT što se može vozati sa B kategorijom. Lično mislim da bi iskorišćavanje prava da se isti voza bez kacige i kakve takve zaštitne opreme bila čista glupost.

He who loses control, loses.

Comment

Dobro, de. Nemoj svi na gomilu

Pravo da se MP3 LT vozi bez kacige je prisutno, a ko hoce da ga vozi tako - na njemu je. Konacno, puno ljudi vozi klasicne motocikle bez kaciga - pa nikom nista.

Uglavnom, PSG?? Ja videh da se renoviraju stare prostorije Pontedere u Karadjordjevoj, sad je ispred znak "for vespa only", al sam mislio da su dripci iz Pontedere konacno resili da uloze nesto para. Sto me teras da koristim pretrazivac, umesto da lepo das link ka ljudima

Comment

Link? Čemu to služi, a uz to i ne radi?!

PR menadžer i neki glavni za marketing im je nekad bio u estradnim vodama (neka Romana, Lana.. nisam se trudio da upamtim) ali je odlučio da mu trebaju novi izazovi, manje više njegove reči. Na prezentaciju je došao u nekom odelcu sa džemperčićem i onako zabačenim šalom, sve u stilu filma "Ljubav i moda" (stari film,u kom se inače voza Vespa). Jel i dalje misliš da mogu da ti dam link?
          Ko da on zna šta je link, a kamo li html i sajt?!

Comment

Nisam našao neku sličnu temu o triciklima

blizu litar na km, tj. oko 80l/100km

Comment

Ali lice Lenoa kad upali mašinu. Ko panda koji se najeo i sad bi da dremne...

Comment

ccc... samo me zanima koje su dimenzije zadnjih guma! Ono je ogromantno!

Comment

Working...
                X