Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ruta: Beograd - Grcka - utisci i saveti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Put jeste dalek. U principu razmišljamo o Halkidikiju, mada tamo mi se ništa ne sviđa.
    A popakovaćemo se valjda u Jazza

EDIT: Hvala na čestitkama
    Last edited by Heinz; 19 June 2011, 21:44.
    Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Posto u skorije vreme treba da idem na more u Grcku interesuje me koja su dokumenta potrebna i koja oprema u automobilu je potrebna u Makedoniji i Grckoj? I uopste sta imate da kazete o voznji u Grckoj? Idem u Pefkohori, sta mislite o njemu i uopste o Kasandri?

Comment

Za prelazak granice sa MK treba zeleni kurton i pasoši a za GR samo pasoši.
        Za ako te ufate zbog prekoračenja, nemam pojma, saobraćajna i vozačka valjda

Comment

Treba ti i međunarodna vozačka. I PP aparat.

Comment

Hvala na brzim odgovorima. Pretpostavljam da treba na PP aparatu atest tj. onaj kartoncic?
            Ostala oprema je ista kao kod nas?

Comment

Niko ne trazi PP aparat, firmina kola redovno idu preko svih okolnih granica a ni jedan nema PP aparat.
              "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

PP je obavezan samo ako se ima TNG.
                Što se međunarodne tiče mislim da je nema potrebe vaditi za makedoniju nikad nije trebala dok za grčku sad kad je unificirana sa EU jezik ne predstavlja problem.

He who loses control, loses.

Comment

Comment

Hvala svima. Bas je koristan ovaj sajt Heinz.

Comment

I evo još jedan: http://www.theaa.com/motoring_advice...ips/greece.pdf

Comment

Mozda deluje korisno, ali u praksi ocigledno nije tacno. Mene je u Drezdenu zaustavio presretac na auto putu i moja vozacka im je bila dovoljna. Ceska policija takodje nije trazila medjunarodnu.

Kad prelazim granu samo dajem pasos. Zeleni su mi trazili makedonci, a mozda nasi jednom saobracajnu.
                        sigpic

Comment

Koliko sam razumeo, medjunarodna vozačka je izmišljotina AMS-a po principu APP

Comment

Nije AMS izmisljotina, dosta stranaca koji dolaze u Srbiju imaju medjunarodnu vozacku.
                            "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Uporedite informacije koje daju Ams Bih i Srbije >

BIH

Međunarodna vozačka dozvola potrebna je kada se vozilom putuje u zemlje koje nisu potpisnice Bečke konvencije, a preporučuje se u svim zemljama kamo se putuje, radi izbjegavanja nesporazuma sa lokalnom policijom.

Srbija

Međunarodna vozačka dozvola

Međunarodna vozačka dozvola (MVD) izdaje se na osnovu Međunarodne konvencije o saobraćaju na putevima (Beč, 1968), a u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o poveravanju javnih ovlašćenja AMSJ (Službeni list SRJ broj 26/95).

Meni je jasno ko je hteo da bude nejasan ovde

Elem, ne znam sta ce Francuz uraditi kad dolazi kod nas, ali sam siguran da je nasa vozacka razumljiva svima/
                              sigpic

Comment

Naše kategorije su sada usklađene sa EU i to je em lepo napisano em nacrtano na samoj vozačkoj i ona manje više samo za to služi plus ima čip sa podacima koji se na čitaču iscrtavaju na bilo kom jeziku.

Što se tiče stranaca moji, ima i Francuza , ko god je dolazio nikad nije imao međunarodnu vozačku u nazad 10 godina i nikakvih problema nisu imali, ne računam standardne bandidske sačekuše tipa vozio si 63 a ograničenje 60

He who loses control, loses.

Comment

Working...
                                X