Announcement

Collapse
No announcement yet.

Registracija vozila i cene

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ovo je Dunav centar u kumodraskoj. Od otvaranja imaju fensi dizalicu, koja izmedju ostalog meri i tezinu. Jedino mi ovoga puta nije dao da pridjem monitoru. Mislim da je svakako bilo preko 1300 kg.
    sigpic

Comment

• Odradio samo tehnicki u Coningu. Zvao pitao za cene u glavnom 4500, mozda na jednom mestu 4000. Na kraju otisao do Coninga, ovog na novosadskom putu, cena 3000. Nema guzve, zakazivanja i slicnih problema. Uglavnom cekate na red sa sleperima. Nisam video nijedan auto.

Jako su pedantni, bas zagledaju detalje, ali su korektni. Radi se merenje izduvnih gasova, pregled motornog prostora, kocnice, kanal.
      sigpic

Comment

• Ja i dalje ne verujem kako se cene tehičkog ne spuštaju, ali eto... Kod mene je 3500.
        - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
        - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

• Cuo sam da ima, na Trosarini, teh.pregled Dinara, cena 2000. Nije provereno. Treba pozvati i proveriti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
          "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

• @Zmaj

Može li kontakt te firme, javno ili tajno?

Kod mene u komšiluku 4.500, a malo dalje gdje je godinama bilo 0 din uz flajer koji ti zakače za staklo sada niko ne odgovara na fiksni, a mobilni sa njihovog sajta je nepostojeći. Propo poso izgleda.

@Vip
            Coning radi samo tehnički ili može da se završi komplet registracija sa nalepnicom?

Comment

• Sve rade, komplet registraciju. Ja sam ocekivao guzvu kao I kad je sezona promena guma, jer imaju ugovore sa million firmi, ali samo su sleperi nailazili. Dve linije tehnickog su radile istovremeno, pa ako imas jedan sleper ispred to ti je 45 min, dva su vec ozbiljno cekanje.
              sigpic

Comment

• Nešković tamo kod EKO pumpe. Rade sve, odma dobiješ nalepnicu i teraš. Prilično su korektni, čak im je dopuna klime 2000 dinara što je dosta jeftinije nego u većini klima servisa. Nije bilo gužve i nije trebalo zakazivanje.

Jedino što nisu hteli da se bave komplikacijom prenošenja premije sa polise na polisu, a što je meni bilo presudno.

Comment

• Ista je ponuda bila na oba mjesta - nema zakazivanja, dođeš i čekaš na red. Poranio jutros kod Neškovića (5km bliži) da budem prvi i završio. Može da se plati ukupan iznos na 4 rate (u Coningu samo osiguranje, ostalo keš odmah). Za ovih 9 godina redovnog registrovanja istog vozila, bez ikakvih promjena podataka, uspjeli su nekako da mi naprave razliku u datumu između saobraćajne (24. mart) i nalepnice (29. mart). Pošto mi je ovo poslednja godina pred zamjenu tablica, morao sam posle Neškovića sa svim papirima lično u policiju po nalepnicu.

Vraćaju ljude sa neopranim vozilima, a mene pustili iako mi zadnji desni koči vrlo slabo (ako imate preporuku za majstora, prihvatam). "Novi" tehnički se svodi na 10-15 minuta rada i čekanje da štoperica završi svoje. Gospođa koja radi papire kaže da je na zvaničnom seminaru nedavno bila i ideja da tehnički traje minimalno 60 minuta.
                  Last edited by autsajder; 23 March 2019, 12:05.

Comment

• Da ne otvaram novu temu...

Noćas oko 4:20 je pijana kretenka pri solidnoj brzini nanizala 5 uredno parkiranih automobila na Čukaričkoj padini. Moj je bio peti, pa je najbolje prošao - ulubljen plastični branik kod zadnjeg desnog točka, malo ogreban blatobran i ogrebana ratkapna. Zakosila nam je automobile skoro po metar snagom udarca, a nekako je uspjela da se zakuca u srednji i sada uništeni Focus. Komšinica iz policije kaže da "vozačica" nije povrijeđena i da je privedena na triježnjenje..

Svima nam je za brisače bila zataknuta poruka da je uviđaj obavljen, zvao sam već 192 i rekoše da nemam ništa da radim dok za 10-15 dana u moje osiguranje ne stigne njihov zapisnik. Prvi put sam u ovoj neprilici, pa ne znam ima li tu prostora za nekakve pregovore i uslove sa moje strane ili će biti ono što osiguranje odreže i ponudi?

Auto ide normalno, ništa ne lupa, ne struže, drži pravac kao i ranije. Nije velika šteta, ali je ružan osjećaj kad izađeš ujutru pred zgradu i vidiš karambol.. Zanimljivo je da je moj blatobran bukvalno ušao u blatobran susjedne lagune i udubio mu svoj profil, a njemu naizgled ništa, ostala je neskinuta čak i jedna stara ogrebotina baš na tom mjestu dodira. Meni se čini da to udubljenje u plastici može da se čukne malo iznutra i poravna koliko-toliko, farba nije ispucala, barem za sada. Svakako neću dirati ništa dok ne se ne riješi sa osiguranjem.

Comment

• Ne znam kakav je postupak kod vas ali otiđi u osiguranje i pitaj je li baš tako? Da li moraš da čekaš zapisnik da bi prijavio štetu? Pri čemu ti ideš u osiguranje ove žene, od njih se naplaćuješ. Ako budeš ti kupovao bilo što od djelova, materijala i sl., obavezno priloži račune u osiguranje. Otiđi kod nekog majstora pa pogledaj koliko bi te koštala popravka i ipak nek ti provjeri zadnji točak i amortizer i ostalo, da ne bude nešto kasnije.
                      "Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." Shankly

Comment

• Paketić od ministra unutrašnjih poslova tačno na 1. januar - ukinuta je obaveza zamjene tablica posle isteka roka od 9 godina. Mijenjaju se samo ako su dotrajale, ukradene, oštećene ili ako vozilo prelazi u drugo registarsko područje. Od danas se izdaju saobraćaje dozvole neograničenog važenja, a vlasnicima onih koje su istekle preporučuje se da ih zamijene "radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu".

Meni je u martu dolazila na red zamjena tablica i saobraćajne, pa će sada biti upola manje cimanja. Već 2 godine vozim sa onom "potvrdom" ali sam sticajem okolnosti od Inostranstva vozio samo u BiH i CG. Tu nisu pravili problem.

Srećna nova godina svima

Comment

• Eto kako mi radimo. Lupaju nam šamare svaki dan, pa kad neki dan propuste - mi srećni ko kučići. Recimo, ja bi na robiju oterao komplet ekipu koja je osmislila sve ove radosti sa tablicama:
                          - od veselnika koji su zamislili da imamo tablice sa tri broja,
                          - pa preko toga da zadržimo stari format tablica sa dva slova za grad,
                          - pa čak i na konto toga da držimo latinicu (kad se već stalno busamo da smo neke vajne patriote i poštovaoci starog kalendara)
                          - sve do toga da postoji rok trajanja? tablice???

Sa tablicama ima i dodatna radost, ako je ne produžiš da prestaje da važi?? Tačno to treba motkom tući, a sa posebnim elanom bih mlatio onog Okanovića, Stojadina i celu tu svitu što samo nešto trtlja bez ikakve odgovornosti i nepotrebno muti već zamućeno saobraćajno ludilo.

Comment

• Sledeći korak je da se konačno tablice vežu za jedno vozilo do kraja životnog vijeka jednog ili drugog i time se pojednostavi procedura kupoprodaje, prenosa vlasništva.. Za jedno 9 godina, pa na prvi januar, možda bude

Comment

• Ili ne daj boze, da jedan par registarskih tablica bude za vise vozila istog vlasnika, kao u Austriji npr. Ovo cemo docekai nikad. Mozda docekamo odlazak broja motora u penziju....

Sent from my iPhone using Tapatalk
                              "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

• Treba nekako namaci novac za radna mesta stranacke vojske. Kad takvih nameta ne bude, znacete da ste se.probudili u nekoj drugoj drzavi.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X