Announcement

Collapse
No announcement yet.

Auto noviteti 2021

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Predlože drugačije iste delove na istoj platformi, ubede te da vozilo treba da izgleda kao kvadar, visokog težišta, isto ulaganje, a veća cena. Potrošni delovi skuplji, gume, gorivo, opet industriji veća zarada.

Savršen proizvod.

Comment

Elektro koreja

LCV ekipa priprema vodonične kombije. Reno isto planira da krene u Nemačkoj inicijalno od jeseni sa vodoničnim gorivom u Traffic modelu. Ovo može da bude zanimljivo u komercijalnoj izvedbi jer velike korporacije sigurno da mogu da naprave neki model kupovine takvih vozila, a da se država/autoindustrija obaveže na pravljenje infrastrukture.

EDIT: Pouzdani, ne troše ulje, motori, menjači, dizajn, proporcija...i opet kupci neće. Neće. Šta je bre sa tim ljudima?
      Last edited by zmaj; 3 April 2021, 18:08.
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

loš menadžment zadnjih 20 god. ne znam šta su interesantno izbacili nakon SH-AWD Legenda ostalo sve teški hipsteraj i čuvajmo planetu lol

Comment

Lep ispraćaj... skladište u čast Honde.
          Ni ostali nisu nešto inovativni ali nisu bili ni oholi ko japanci nakon kraha 07-08. Satrla ih kombinacija kupujmo domaće, dizel nije loš i Što da plaćam premiju za ime a ne dobijam premijum odoh ja do škoda, kia/hyundai salona.
          I u električno kolo su se kasno uhvatili a to će ostaviti posledice za koju godinu

He who loses control, loses.

Comment

Originally posted by NSX View Post
            loš menadžment zadnjih 20 god. ne znam šta su interesantno izbacili nakon SH-AWD Legenda ostalo sve teški hipsteraj i čuvajmo planetu lol
            Mislim da se to tesko moze povezati sa uspehom prodaje u evropi. Japanci ni u tom "zlatnom dobu" nisu imali neki veci procenat, sto se vidi po i broju primeraka pomenutog modela bilo gde u eu.

Evo prodaja honde u evropi od '90 naovamo. Da li iko ima predstavu zasto je 2006 bila najveca, cime je to moglo da bude uzrokovano

Last edited by VIP; 4 April 2021, 10:38.
            sigpic

Comment

Jen je počeo u tom periodu da pada i padao je negde do 2008 što u kombinaciji sa još par faktora kao što su relativno normalna cenovna politika i odsustvo lowbudget konkurencije koja ih sada pritiska. Plus što je tad bila konjuktura generalno, pa je svima rasla prodaja flet.

Da nema džija, ja ne bih razumeo ko to zapravo hoće da kupi novo po toj ceni. Ova vest je samo potvrda činjenice da tržište aktivno ne želi taj proizvod po toj ceni.

Comment

Ima logike, ali opet je i ta rekordna cifra od 300k smesna spram cifri bilo koje druge evropske marke.

Ja verujem da je primarni faktor lokal patriotizam, flotna prodaja i cinjenica da je zbog cenovne politike ili kursa auto preskup.

Ne vidim sta tojota nudi vise za takodje jake cifre, sem sto ima proizvode za siroke narodne mase, klot jarise i korole
                sigpic

Comment

Ima drugih japanskih firmi koje prodaju lepo i nije problem.

Vipe sad da treba da izabereš C-SUV do 40k, jel bi izabrao CRV? Zaposliš se negde gde ima službeni auto i kažu evo izaberi za 40-41-42 iljade kola. Mora da je SUV. Mi plaćamo servis, čorbu, gume, sve.

Comment

Nadji koji to japanski prodaje preko 300k godisnje.

Ne kazem ja da je honda ista bolja od konkurencije, slazem se da je cena prejaka, ali ne vidim nista tako tragicno u zatvaranju svindona. Ne ide, idu dalje, menjaju strategiju.

Ako moram da uzmem suv, isti q sta god.
                    sigpic

Comment

Nije tragedija, samo realnost situacije. Ova čudna situacija je samo naterala fabrike da što pre seku trulež koji ih slabi.

Mazda, Subaru i Suzuki su se već dogovorili sa Tojotom, jer je sada apsolutno neophodno smanjiti troškove platformi i praviti univerzalne komponente. Gde će i kako Honda, eto to je zanimljivo da se vidi.

Comment

Preko 300k Nissan, Toyota, Mazda 250k (1/6 prodatih na svetskom nivou), Kia i Hyundai oba preko 300k.
                        Oočigledno je da tržite kažnjava Hondu za visoku cenu, loš kvalitet, lošu uslugu, loš odnos uloženo dobijeno, štagod... Kupce su im oteli drugi i to se sad vidi. Meni ni iz džepa ni u džep ali pomalo tužno videti da gigant kakv je Honda toliko kiksira da se efektivno gledano skroz povuče sa tržišta. Da radiće se vozila iz uvoza ali po koju cenu? OK Mazdi nešto ne pretstavlja problem ali oni prodaju vozila

Comment

Pa mazda je ozbiljno uzdrmana koronom koliko vidim pali su sa tih 250 na 150 za 2020. Nisu u nesto boljoj poziciji od honde.

Ja mislim da honda globalno nema problem, jednostavno nikada u evropi nije imala znacajnu prodaju.
                          sigpic

Comment

Svima je prodaja opala, 2020. svakako nije merodavna godina. Merodavnije je da Mazdi, a i ostalim navedenima, prodaja u poslednjih 10 godina raste dok Hondi pada

Comment

Originally posted by zmaj View Post
                              Jen je počeo u tom periodu da pada i padao je negde do 2008 što u kombinaciji sa još par faktora kao što su relativno normalna cenovna politika i odsustvo lowbudget konkurencije koja ih sada pritiska. Plus što je tad bila konjuktura generalno, pa je svima rasla prodaja flet.

Da nema džija, ja ne bih razumeo ko to zapravo hoće da kupi novo po toj ceni. Ova vest je samo potvrda činjenice da tržište aktivno ne želi taj proizvod po toj ceni.
                              Vidi, da sad imaš nov CR-V za 25k koliko sam ga ja platio, pa razgrabili bi se za čas

A sad treba maltene 30% više za isti takav paket u novom modelu, a alternativa realno ni nemaš.

Opcije u drugim Japancima tek ne postoje, to može misli samo neko ko to ni ne kupuje...

Comment

Daaa... pored sportage, CX5 i Skoda bas bi se lepo proveli. Da ne pričam da ima auto da se kupi za te pare

Comment

Working...
                                X