Announcement

Collapse
No announcement yet.

Auto noviteti 2020

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Stvari idu protiv konvencionalnih modela, tu dileme nema. Videli smo da je Reno najavio kraj za sve konvencionalne putničke modele i u potpunosti se okrenuo SUV modelima, što manje-više rade i ostali.

Volkswagen je najavio kraj za Arteon i Pasat, tako da će Superb da praktično postane zamena za Pasat jer proizvodnju toga šalju u Nemačku. Postoji opcija da u ponudi ostane Pasat karavan kao takav, jer u zapadnoj evropi još samo takva karoserijska opcija uspeva da privuče kupce koji teže ka SUV gabaritima.

- Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Zanimljivo dešavanje sa jedinim Reno RS modelom. Naime, od ove godine je stigao fejs lift koji je doneo novu navigaciju (konačno zameniše r link) i još neke sitnice.

Međutim glavna novina je da su iz ponude izbacili manuelni menjač tako da sad može samo edc da se poruči. Drugo ubili 280 verziju motora, tako da sada i običan i trophy model idu sa 300ks.

Običan RS ne može opciono da doda šper i tvrđe vešanje, tako da su onemogućili da se kupi slabiji motor u kombinaciji sa cup vešanjem.

Dodatno, a delimično kao obavezno prisustvo edc, cena je primetno skočila tako da je umesto dosadašnjih 28k za najjeftiniji RS sada to malo preko 33k. Trophy takođe ima vrlo neugodnu cenu od nešto preko 38k na šta treba opet da se dodaju rekaro kadice od 2.5k i ako dodaš šiber 1k i boju eto te na 42-43k.

Kako stoje stvari, ona supra za 50k nije toliko besmislena koliko je to bila pre 6 meseci...

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
      Last edited by zmaj; 13 December 2020, 20:19.

Comment

Izgleda da entuzijasti imaju sve manje love, pa traznja diktira sta ce ponude.

Ko hoce nivo performansi i komfora iz 2000tih uzme fiestu st, polo gti i slicno za tih 20tak k eur
        sigpic

Comment

Ista sudbina mog naslednika, od bestbuy hh za porodicu i transport kabastih materijala, postaje nešto što otvara vrata budžetu za vrlo besna kola.

Sad je tu drugo pitanje, da li su te cifre stvarno i opravdane, jer svašta nešto novo i unapređeno imaju, dosta blizu u nekim parametrima višoj ligi, koja možda nije toliki pomerila granice u ovom periodu?

Kako god, ja ne bih pazario vozilo iz godine korone, ni sledeće. Nisam siguran koje boljke novi modeli mogu doneti uz kombinaciju noviteta, zatezanja budžeta i problema sa radnom snagom u ovom periodu, pa kad još dodaš sve te matematike i na dobavljače...

Comment

Originally posted by VIP View Post
            Izgleda da entuzijasti imaju sve manje love, pa traznja diktira sta ce ponude.

Ko hoce nivo performansi i komfora iz 2000tih uzme fiestu st, polo gti i slicno za tih 20tak k eur
            Problem je što novak ola nisu ni malo laka za modifikaciju zbog silnih elektornika jer komp poludi što pritisak u gumaam nije isti (banalizujem). Pride entuzijasti više nisu toliko "laki" jer svako hoće da sredi mašinu prema sebi. Sudeći po Zmajevom primeru opcije za sređivanje RS-a su gomila nekih firmica, ako se neće OEM, upitne konstantnosti kvaliteta i svakako ogromnoj sumi novca koliko ispadne posedovanje RS-a da kupiš nov i izvođenej na pistu sa zamenom kugli jednom godišnje. Entuzijasti na zapadu se otvaraju vrata da za nekih 12-15k € uzme 330 (stariju atmosferu) ili 15-20k € noviji turbo. Raskupusa i proda enterijer i šta mu ne treba, povrati 30-40% cene i onda da se za 10-15k € usere od modifikacija onako kako on hoće. Pride mu skoro sve jeftinije. BMW uzet kao primer jer je zadnja vuča slobodno ubacite šta volite da je 5-6 godina staro.

He who loses control, loses.

Comment

Ko hoće da se juri sa vremenima, on mora da ima specijalizovanu TD mašinu i tu nema dileme. Mislim da cena HH mašina skače pre svega jer se ta niša polako sužava i ima sve manje kandidata, jer je egozodus u pravcu sporskih SUV mašina sve jasniji.

Inače, novi Leon dobio 5 EURONCAP zvezdica

Comment

Vezano za poskupljenja, Suzuki je podigao cenu Swifta sporta sa 18.8 na 21.5k.

Sad, ovo je hibridna verzija koja je 15kg teža i koja ima slabiji motor kome 10kw blagog hibrida dopunjava do 140ks, kao i za otprilike sekundu sporije ubrzanje do 100.

Do skora bi taj potez bio ismejan, ali činjenica je i da nema ništa na tržištu, a da su kola primetno poskupela. Polo sa 1.0 Tsi motorom je 19k, dok je Clio 16 soma sa isto traljavom motorizacijom.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Comment

Nista, udri antikorozivnu zastitu i uzivaj
                  sigpic

Comment

Auto noviteti 2020

Ti si se debelo za*ebao sto si prodao saxa!

Sent from my iPhone using Tapatalk
                    "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Working...
                    X