Announcement
Collapse
No announcement yet.
Auto noviteti 2020
Collapse
X
-
Šta znam, jel si ti nekad čuo autoprevoznika da kaže "al sam kupio lep mini bus ili šleper". Ne. Oni ljudi to gledaju kroz prizmu koliko ljudi može da ukrca, koliko ga košta eksploatacija, koliko košta protektiranje guma i slično.
Ne kapiram ko još kupuje SUV zato što je to "lep" auto? Mislim, možda tamo neko pokušava da slaže samog sebe kako on kao nešto voli kola i da je izuzetno estetski osvešćen (što recimo sad na američkim tv stanicama rade za novi Ford Explorer 2020), ali ti ljudi se zapravo lože na kubaturu prtljaga, mestom za noge na suvozačkoj klupi i tako nekim elementima koji su zapravo bliži komercijalnom programu nego putničkom.
Jel ti imaš neki C-SUV koji bi označio kao lep? Ja možda mogu ti nabrojim dva, ali i to su zapravo najmanje zlo, a ne nešto što bih rado kupio da imam pare.
Evo, na primer, ovo bi bio moj prvi pik da jurim SUV
Ko ne voli SUV, evo ima ovu zgodnu opciju
- Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
- Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!
Comment
-
Jeste, RAV je na tu temu vanredno ružan. Moj šampion gadosti je Sportidž, prosto svaki put moram da napravim kiselo lice kad ga vidim. Ima drugih sa tim kriminalnim masketinama, ali su sa sportidžom pogodili moju čakru direktno.
Porše radi na Kejnu kupe GTS, za kupce kojima je Turbina mnogo (pošto sam imao nečuvenu priliku da ga propitam, mogu reći da razumem nekog ko to kaže - a da ne mislim na pare)
Honda i GM rade na EV... Teška priča
Comment
-
Meni ovaj Rav lep, bila mi je ogavna ona generacija pre ove, cini mi se. Ta mi licila na prevrnuti camac.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk"What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."
Sheriff Buford T. Justice
Comment
-
da nisi promašio link, S90 nije baš SUVOriginally posted by zmaj View PostŠta znam, jel si ti nekad čuo autoprevoznika da kaže "al sam kupio lep mini bus ili šleper". Ne. Oni ljudi to gledaju kroz prizmu koliko ljudi može da ukrca, koliko ga košta eksploatacija, koliko košta protektiranje guma i slično.
Ne kapiram ko još kupuje SUV zato što je to "lep" auto? Mislim, možda tamo neko pokušava da slaže samog sebe kako on kao nešto voli kola i da je izuzetno estetski osvešćen (što recimo sad na američkim tv stanicama rade za novi Ford Explorer 2020), ali ti ljudi se zapravo lože na kubaturu prtljaga, mestom za noge na suvozačkoj klupi i tako nekim elementima koji su zapravo bliži komercijalnom programu nego putničkom.
Jel ti imaš neki C-SUV koji bi označio kao lep? Ja možda mogu ti nabrojim dva, ali i to su zapravo najmanje zlo, a ne nešto što bih rado kupio da imam pare.
Evo, na primer, ovo bi bio moj prvi pik da jurim SUV
Ko ne voli SUV, evo ima ovu zgodnu opciju
https://www.nacionalnaklasa.com/99751/2021-lexus-lc
Comment
-
Za džipastije od toga ne mogu
Uglavnom, Volvo spušta limit brzine na 180.
Evidentno da su razmišljali da taj limit spuste još niže (na nivo ograničenja, tj. 130-140), ali tržište verovatno to ne može da proguta. Meni cela priča sa 200+ brzinama stvarno više nije smislena, tako da ovaj limit mi nešto posebno i ne smeta. Ono što bi voleo da urade, ako su već spustili taj limit - onda lepo spakujte brzine da je tih 180 zapravo na max snazi u šestoj, a eventualne sedma i osma da se koriste ko brzine za štedljivost. Mislim da bi onda u praksi čak dobili više, jerbo je meni bitnije da se ispucaš sa 80 na 150, nego da udarim u 250. Onda bi ove civilne limuzine imale još više smisla na TD
Za družinu koja "moduje" kola, evo kuda to ide. Sledeće su neprovereni ruski modovi koji pored dodatne snage otvaraju portove, tako da onda mogu remote da loguju šta radite, skupljaju podatke za krađu identiteta i na kraju vam enkriptuju podatke i traže bitkoin otkup za vaš auto.
Comment
-
Auto noviteti 2020
Pa dobro su procenili da ne treba da idu nize od 180. I ovo je mozda suvise. Ako primene ono limitiranje brzine po geolokaciji, mislim da mogu da se pozdrave sa prodajom. Zamislite, svi koji znate pravac kod aerodroma Beograd, vozite tuda u 2 ujutru, nigde nikog a auto drzi 50 jer lokacija pokazuje gde ste a mapa kaze da je ogranicenje 50.
Edit: Taj deo puta je crna rupa, ne zna se racno koliko je ogranicenje jer nije uredjeno znakom, moze se predpostaviti po opstem ogranicenju, zato nemojte da se hvatate za brojku 50 .
Sent from my iPhone using TapatalkLast edited by Misha; 18 April 2020, 20:44."What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."
Comment
-
Auto noviteti 2020
Lepo, ovo drugo nije bas isti cenovni razred sa Volvom, al dobro. Mada verovatno ce svi proizvodjaci da krenu sa nizim ogranicenjima kako se bude usavrsavala i omasovljavala autonomna voznja. Za 20-25 god verovatno ni volan nece vise biti u automobilima.
Sent from my iPhone using Tapatalk"What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."
Comment
-
Ljudi, kruže dve fotke gde su se dva para vozila sudarila u potpuno praznom Beogradu. O kakvim previsokim ograničenjima brzine pričamo kad ljudi ne umeju da gledaju? Imam dozvolu za kretanje u toku policijskog i kad sam za volanom na svakoj raskrsnici prialzim sa 5-10 na sat iako ima semafor. Vi Ko da niste svesni ko sve i koliko bahato vozi. Više nije stvar u umeću vožnje već u bolu međ preponama što dovodi do nesreća.
Ja se radujem danu kada svi budemo u potpuno automatizovanom sistemu prevoza.Last edited by bruyoni; 21 April 2020, 20:36.
He who loses control, loses.
Comment

Comment