Announcement

Collapse
No announcement yet.

Auto noviteti 2019

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Tačno vidiš kojoj publici je namenjeno cika, vriska, delirijum na ubrzanje i domet a njih 5 pozdravilo što mrcina može da se natovari sa tonu i po!
    Što se cene tiče nema šanse... ili neće koštati toliko ili neće koristiti prohron i ojačana stakla. Ford proda F150 na svaki minut pa je nešto jeftiniji.

He who loses control, loses.

Comment

Mmmm, prohromska limarija....... DeLorean long time no see.... Al nema teorije da ce to da kosta samo ovoliko, tu negde cuci neki zajeb.

Sent from my iPhone using Tapatalk
      "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

A što bi koštalo više, možda su našli način da iskoriste restlove od oplate za Spaceship
        Meni je veća nedoumica kako će ovo da prođe kod NHTSA

Comment

Zato što su poklonici spremni da plate. I ti svašta pitaš

Comment

Objasnio Elon, greška je bila u redoslijedu testova - udarac macolom u vrata je polomio ram koji drži prozore odozdo, pa je posle kugla razbila stakla bez te potpore. Znači kada potjerate sajbertrak kroz pustinju i prašumu, samo vodite računa da vas prepreke prvo lupaju u stakla, pa onda u karoseriju i sve bude OK.

Lijepo kaže nedavno International Energy Agency - realan je rizik da će svi benefiti od uvođenja električnih automobila biti poništeni popularizacijom SUV-ova kao takvih.
            Last edited by autsajder; 27 November 2019, 10:11.

Comment

Marketing će to da progura. Eno na ESPN ide reklama sa nekom snajkom koja je verovatno dizajner i di-žej (prvo je nešto crtala, pa je posle prikazana kako trlja ploče, zato kažem) koja vozi E-PACE jer je život previše kratak da bi vozila auto koji nema "to". Onda brzi rez na uglješu u uskim kratkim plavim lonama sa nekim retro naočarima koji potvrđuje da je besmisleno biti za volanom tako nečeg običnog, bolje je da je to električno to nešto jer onda više nije obično, onda je ne-obično.

Marketing gura to bagerom, a masa se prima i zadovoljno cokće dok plaća 800E zimski set guma koje su upravo pocepali udarivši u rupu preko koja putnički auto sa profilom 55 prođe i ne oseti. Meni, iskreno, izuzetno ide na ruku ceo taj trend. To samo znači da mogu se nađu mnogo zanimljiva kola za male pare jer je totalno pase imati kupe, kabrio ili karavan.

EDIT:
              Ovo je baš taj fazon: https://www.nacionalnaklasa.com/9824...tricni-ux-300e
              Last edited by zmaj; 28 November 2019, 13:34.
              - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
              - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Nemam ja ništa protiv električnog pikapa, štaviše! Samo čekaću da ga Ford napravi, oni ipak znaju kako se to radi.

Comment

Ja imam, da budem iskren. Meni se cela tehnologija jako malo dopada u praksi. Možda kad budu nabili neki ozbiljan kapacitet, ali za sada mi je neki jak hibrid koji nudi autonomiju od ~50km čist pogodak.

Comment

Sa tehničke strane elektromotor je mnog obolja opcija za tovarno vozilo, što pikap i jeste kada se koristi kako treba a ne ko statusni simbol. Efikasnost, nosivost, kontrola... dosta je stvari na strani elektro pogona. E sad samo treba da ga napravi neko ko ima iskustva sa vozilima tog tipa i potrebama njihovih vlasniak koji ga ne koriste kao vozilo već sredstvo za rad. Neće biti baš za haranje po teksaškim prerijama, zbog dometa, ali u gradskim sredinama će ušteda na ime goriva biti značajna. Ovo pričam za SAD u Evropi kombiji i dalje caruju

Comment

• Vidiš, sad se nešto računam... Koliko autonomije imaju te grdosije kad su u nekoj jakoj SUS motorizaciji? Pre neku nedelju u Ustaničkoj iskoči iz neke uličice plavi pikap na minhenske table sa zvonkom V8 notom, gde ja ne uspeh pošteno ni da vidim šta je, a on se već telepromptovo ka autoputu. Čisto sumnjam da on može da izvuče neku iole smislenu autonomiju, tako da možda ovi električari nisu posebno ni daleko u tom smislu od ovakvih "super praktičnih" verzija.

Comment

• Auto noviteti 2019

Kažu s krova može da se napaja da pređe 25 milja na dan.

Sve više mislim da je nekakav marketing u pitanju...

Comment

• F150 u Ford dodatnoj opremi ima ponudu za rezervoar od 36 galona, oko 135l. U aftermarket ima rezervoar od 50 galona ~ 190l to su rezervoari koje staviš na mesto standardnog, uzmi u obzir da imaš kupiti i 50 galona dodatni rezervoar sa sve pumpom za gorivo koji staje u sanduk. Sa te strane šiju EV varijante. Čisto sumnjam da i tamo neko za rad uzima V8 pored turbo i dizel varijanti ali ko i svaki alat lepo je imati opciju da ga prilagodiš.
                          Ko i svaki auto troši koliko ga stisneš pride mnogo zavisi i kako i gde ga koristiš, kod pikapa je baš nezahvalno pričati o potrošnji ako se ne kažu uslovi rada.

Comment

• Ma znam da kad su radne mašine onda figurira radni sat, a ne po km. Sve okej, nego eto pojma nisam imao šta im je kapacitet rezervoara.

Comment

• Šta je bilo od dizelki, bilo je.

Comment

Working...
                              X