Announcement

Collapse
No announcement yet.

Auto noviteti 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ma koliko zapeo sa tim etiketama, to nije potreba trendsetovanja (kome ja da setujem trendove i čime?) nego je bar meni važna potreba da se prosto ne osećaš prevarenim civilizacijskim napretkom koji nije tu gde si ga očekivao.
    Plastičan primer, idem ka Zlatiboru i skrenem na AP posle Ljiga - sve one predele oko sebe do ČA znam ko klinac obišao bajsom uzduž i popreko - osetiš se čoveče lepo kao u budućnosti, milo ti u srcu.
    Onda skreneš ka GM i isti onaj put kao pre 25 godina i dođeš sebi iz osećaja da si u pravom vremenu. Tako i sa automobilima, taman misliš da je neko nešto poterao u nekom smeru, udarili u zid.
    Pa VW nema neku boljku za onih 18B što treba da plati u americi, Ford (ej, Ford) se izvlači lagano - kud ćeš veći dokaz da se prodaje precenjen proizvod.
    Cena Tesle tek govori o precenjenom proizvodu, Apple i sl. Mercedes pre par godina najavio 10B investicija u dizel motore, te priče više nema.

Što se izbora tiče, pa nema ga, dokle god proizvođači zarađuju toliko sa zastarelom tehnologijom, a nova tek košta.
    RAV4 isto kuburi s mestom, mislim da ga Prius ima više pozadi.

Comment

Ako smo odrasli na istim SF knjigama onda imaš mnogo niske kriterijume za "napredak koji nije tu gde si očekivao".
      Što se tiče da je isto ko ranije to je laž. Ako je zaista tako što si onda uzeo novog CRVa a ne Logana MCV ili prvu generaciju CRVa? A da, napredovalo se na polju bezbednosti ali i potoršnje, zaustavnog puta, sastava pneumatika, tehnologije ogibljenja, upravljanja motorom, ogibljenjem, tribologije maziva, metalurgije... Tesla nije donela ništa epohalno novo nit nešto pogurala, više je pogurao dizel skandal u SAD nego oni. Elektro vozila su postojala i pre nje, a postojaće i posle druga je priča što su oni sasvim uspešno prodali priču da čuvaju okolinu. GM, Ford i ostali nisu baš mogli jer je teško sakriti onih ostalih 95% proizvoda koji troše naftne derivate.

Što se tih mercedesovih 10 milijardi investicije tiče, debelo grešiš. Preko 60% prodaje putničkih im vozila su dizeli, da ne spominjem laka dostavna vozila, autobuse, kamione i namenske agregate koji su 99% dizeli. Itekako Mercedes investira u nove tehnologije za dizele.

He who loses control, loses.

Comment

Ma gde dizel pogurao išta u americi, Tesla je pogurala. Dizel nije ništa pogurao u USA, Japanu i sl. gde je do skoro bio izbegavan. Pa da li bi ti iko vozio dizel da je benzin trećinu naše cene?
        Da je dizel dobar ne bi ga škartirali. Palio si naftu ko klinac valjda znaš glavnu razliku...

I nismo sigurno odrasli na istim SF knjigama jer ih nisam nešto ni čitao, nije svaka tvoja mera univerzalna i ne moraš svaki put svoj metar nametati kao jedini pravi.

Comment

Pa pogurao im je kompletnu industriju i javni transport s obzirom da im je elektrifikovana pruga zastupljena u minimalnom procentu. Šta je tačno tesla pogurala? Zelotski hajp? Dugoočekivano prevozno sredstvo apple poklonika? Pomagala za one koji miču usnama dok čitaju sms? Japan je druga priča u japanu je prosečna zapremian agregata duplo manja od evropske jer im je trećina populacije u Tokiu koji ima rigorozna merila po pitanju veličine vozila koje se mogu registorvati i voziti. A efikasnost dizel agregata žestoko opada sa smanjivanjem radne zapremine dok višestruko raste sa povećanjem iste. Jesi li znao to kada si počeo da analiziraš?

Kad smo kod mera, to u ogledalo trebao reći dok stojiš ispred njega pa onda možda shvatiš da mnogo ozbiljnije stvari idu na dizel od onih na benzin i da uzročno posledične veze idu i dalje od dva koraka. Stoga se ne praćakaj tu sa malim agregatima kao jedinima važnima

Comment

Tesla je pogurala drugu stvar. Pogurala je automobilsku industriju da može da naplati proizvod u razvojnoj fazi po punoj ceni, jer Mask gura fazon kao sa softverom. Kupi ti kola po punoj ceni, pa će ti malo apdejtujemo softver, a ti za svoje pare glumi beta testera. Ako mene pitaš, to je najveće dostignuće Tesle.

Koje veze dizel ima sa Teslom? Ko kupuje Golf ili Pasat 2.0 TDI u Americi taj nema dodirnih tačaka sa Teslom. To je otprilike ekvivalent Srbina koji kupuje Stilo JTD, a tome je poslednje na spisku da tera modu i da se fura na pametno.
            - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
            - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Maserati Levante Trofeo. 600konja u SUV je postalo dobar dan. Autonomija verovatno manja nego kod Tesle, jedino sto je dopuna kredita za dalju voznju mnogo brza (i prigodno skuplja).

Gore pomenuta ekipa sa Stilom MJTD sa zebnjom ocekuje da se vrati najjacoj marki, cim se ukaze prilika za to

Comment

Stize novi Fokus.

Ko planira da kupuje sa nekim znacajnim popustom stari model, sad je trenutak da se skuplja kes i ceka praznjenje lagera *mig*mig*cena ST ima tresne

Comment

Evo još detalja o Fokusu. Auto je zadržao generalni šmek, ali mi je bolji nego aktuelni. Unutra je isto malo doteran tako da zvuči korektno.

Što ste motorizacije tiče, predstavljeni su standardni motori, tek se čekaju žustrije mašine. Ja se nadam da neće ispuniti obećanje sa 1.5T sa 270KS.

Comment

VW AG u restruktuiranju. Zanimljivo je grupisanje brendova, gde će VW da ide u premijum što je i očekivano kao rezultat jačanja Škode i Seata.

Sa druge strane, lepe vesti za Teslaše. Mask kaže da je sad sve super u proizvodnji.
                    Tesla CEO Elon Musk takes Gayle King inside the Model 3 production line and explains why its production delays have been worse than expected

Comment

Ako je neko potajno želeo Kamaro, sad je prilika da do njega i dođe.

Jasno je ko dan, Kamaro i Vektra dele zajednički sportski pedigre

Comment

Baš zvuči kao najgora noćna mora ljubitelja ovog auta

Restilizovani Chevrolet Camaro šeste generacije prvi put je dobio Turbo 1LE četvorocilindrični agregat zajedno sa paketom koji unapređuje upravljanje.

Comment

Pih, ponadao sam se da su ubacili onaj V6 turbo iz Kantilaka, ovo je u ovom slučaju idelano za pozere u kabrioletima.

Što se upravljanja tiče GM poslednjih nekoliko godina ovim pedigriranima objašnjava pojam upravljanja.

Comment

Jeste zvuči malo nekorektno prema izgledu automobila, ali je taj motor verovatno brža opcija nego V6 atmosfera.

Comment

Možda... V6 sa 1LE paketom je nešto sporiji od M2, ali problem im u SAD predstavlja što se za 2-3k USD dobija V8.

Koliko vidim 2,0 turbo je u ponudi bio i na predhodniku

Comment

Jeste, bio je i kod prethodnika, ali koliko znam prethodni V6 je bio baš mnogo tanak, ne znam da li su iz 3,6 uspevali da naprave i 300, a o obrtnom da ne pričam.

Comment

Working...
                                X