Announcement

Collapse
No announcement yet.

BG Parking servis - vesti

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Evo bas citam komentare i odmah vidim da su najzesci oni koji ne stanuju tu, vec dolaze u grad automobilom na posao.
    sigpic

Comment

Ma nemam ja nista protiv zone, cak naprotiv. Imam protiv Parking Servisa koji ulozi 100kg farbe i onda to prodaje kao monumentalni poduhvat pravljenja parkinga, u rangu sletanja na mesec.

Okej, oduzeli ste ljudima parking mesta. Napravite lepo dole kod Dunav stanice parking na 10 spratova gde je cena dnevnog parkinga 50 kinte. Utopija, a?
      - Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
      - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Originally posted by zmaj View Post
        Ma nemam ja nista protiv zone, cak naprotiv. Imam protiv Parking Servisa koji ulozi 100kg farbe i onda to prodaje kao monumentalni poduhvat pravljenja parkinga, u rangu sletanja na mesec.

Okej, oduzeli ste ljudima parking mesta. Napravite lepo dole kod Dunav stanice parking na 10 spratova gde je cena dnevnog parkinga 50 kinte. Utopija, a?
        Bio je najavljivan ona projekat garaza na obodnim zonama starog dela Beograda gde bi ljudi imali parking, a otud bi imali organizovane linije do centra.

Ne znam sta je bilo sa tim, samo sam jednom nacuo da je odziv ljudi bio slab u slucaju parkiranja kod Sava centra. Da li se sta promenilo ne znam. Ne znam koliko je popunjen onaj parking kod Sava centra.

U svakom slucaju ogroman broj ljudi dolazi iz okolnih naselja i gradova oko Bg i svakako nije resenje da svi dolaze automobilima do centra, ali im treba obezbediti parking u nekim obodnim zonama.

Ja sam za varijantu da parkiranje u centru, sem za stanare, bude opako skupo i da se redukuje ulazak automobilima u centar grada. Istovremeno naravno treba izmestiti gomilu institucija van centra, ukljucujuci i Klinicki centar, autobusku i zeleznicku, ali to je vec utopija
        sigpic

Comment

E ljudi, A sta se desava za AC/DC? Ima li neko informaciju koje ulice su blokirane? Dokle se moze kolima itd?

Comment

Originally posted by hondulja View Post
            E ljudi, A sta se desava za AC/DC? Ima li neko informaciju koje ulice su blokirane? Dokle se moze kolima itd?
            Odma da sasečem OT.

Comment

Ok, sorry, hvala za link

Comment

I ja pokušavam da ukapiram Parking Servis. Skoro sam bio na nekom predavanju gde je došao njihov direktor i pričao nešto nebitno za ovaj forum, ali nisam sasvim siguran gde idu te pare od parkinga? Koliko sam skontao funkcionišu kao privatna firma, a ulažu samo u opremu za naplatu parkiranja, ne i u infrastrukturu (sem, je'lte, farbe).

Nije meni ta cela priča jasna uopšte, ofarbaju ulicu uglavnom, znači oduzmu od grada i od ljudi i tu se poseju i naplaćuju, klasičan parazit medicinskim rečnikom.

Velike garaže su jedino rešenje, ovo sve je totalni šit kakvo je trenutno stanje. Juče sam imao neko fotkanje u Francuskoj ulici, totalni horor za parking, u zoni ili ne.

Comment

Originally posted by nidza View Post

Nije meni ta cela priča jasna uopšte, ofarbaju ulicu uglavnom, znači oduzmu od grada i od ljudi i tu se poseju i naplaćuju, klasičan parazit medicinskim rečnikom.

Velike garaže su jedino rešenje, ovo sve je totalni šit kakvo je trenutno stanje. Juče sam imao neko fotkanje u Francuskoj ulici, totalni horor za parking, u zoni ili ne.
                  Parking servis je javno komunalno preduzece kao i sva druga komunalna preduzeca u gradu i ima pravo upravljanja gradskim, parking povrsinama, a osnivac je grad Beograd.

Vezano za sirenje parkinga nasao sam na saju ovo pitanje:

11. Да ли ћете проширивати паркинг зоне и на друге делове града?

Поступак за проширење паркинг зона је следећи. Иницијатор проширења није ЈКП „Паркинг сервис“, као што многи мисле. Градски секретаријат за саобраћај ради студију о паркирању. Када резултат студије буде неопходност проширења, у сагласности и по одобрењу Скупштине града, ми „добијамо зелено светло“ за проширење.

Ko, kako i na koji nacina raspolaze sredstvima JKP jeste vecno pitanje. Koliko su uradili, a koliko su mogli nemam predstavu i ne mogu da im sudim. Ja samo znam da je sad u bg tri puta vise vozila nego 2000. godine. Kao i javni prevoz, ima 10x vise vozila i 10x vise putnika, ali i dalje su svi nervozni i zele vise.

Mislim da ima i vise parking mesta nego sto centru grada treba. Evo oko moje zgrade i okolnih obmotano je u svaku mogucu rupu neko vozilo. Kod mene svaki dan svadja oko parking mesta i sta sad? Treba grad ispod svake zgrade da iskopa jednu podzemnu garazu?
                  sigpic

Comment

Originally posted by VIP View Post
                    Mislim da ima i vise parking mesta nego sto centru grada treba. Evo oko moje zgrade i okolnih obmotano je u svaku mogucu rupu neko vozilo. Kod mene svaki dan svadja oko parking mesta i sta sad? Treba grad ispod svake zgrade da iskopa jednu podzemnu garazu?
                    Znači ispravno je da Parking Servis sve svoje monumentalne izgradnje završava sa četkom?

Ima i više parking mesta nego što je potrebno u centru? Da li se sećaš sa koliko smo se problema parkirali u centru Minhena, u podne radnim danom. Da li si ikada probao da se parkiraš u javni parking u centru grada? O čemu ti pričaš????

Comment

Originally posted by zmaj View Post
                      Znači ispravno je da Parking Servis sve svoje monumentalne izgradnje završava sa četkom?

Ima i više parking mesta nego što je potrebno u centru? Da li se sećaš sa koliko smo se problema parkirali u centru Minhena, u podne radnim danom. Da li si ikada probao da se parkiraš u javni parking u centru grada? O čemu ti pričaš????
                      Poredis Minhen i Beograd? Tamo gde je kultura zivljenja, ophodjenja, prevoza i parkiranja u drugoj dimenziji? Minhen ima 1,3 mil stanovnika, a u Bg u toku dana preko 2 miliona sigurno.

Sem toga, sva ova parking mesta u mom kraju su rekonstruisana. Secam se da 1999. godine nisam mogao proci trotoarom, a o kolicima da ne pricamo. Sada moze i automobil da prodje, a ima vise automobila.

Koliko god se vi ljutili i gledali stvari iz svoje perspektive problem je dublji od te toliko pominjane cetke. Uvek ste spremni da osudite druge, bez ozbiljnih argumenata.

Pricali smo neki dan da bicikli zbog konfiguracije starog dela Bg ne mogu u pravoj meri pomoci, ali sam siguran da je isti slucaj i na NBG. Problem se ne resava samo kopanjem garaza, vec i alternativnim prevoznim sredstvima. U Minhenu ima vise biciklista barem 10 puta nego u BG, a jos je tu i metro.

Bg je zasotao grad zbog decenije stajanja u mesto, doseljavanja izbeglog stanovnistva i migracije ljudi iz unutrasnjosti. Parking servis to ne moze resiti.

Dakle, ima parking mesta, ima garaza, ali automobila ima vise i grad se ne moze pretvoriti u parking prostore. Sem toga, ja sam svedok price da u Svajcarskoj nije moguci naci parking u vecim gradovima ako ga niste rezervisali i dzaba vam je kruzenje i satima.
                      sigpic

Comment

Poredis Minhen i Beograd? Tamo gde je kultura zivljenja, ophodjenja, prevoza i parkiranja u drugoj dimenziji? Minhen ima 1,3 mil stanovnika, a u Bg u toku dana preko 2 miliona sigurno.
                        Drugim rečima, BG je veći od Minhena? Ili Minhen ima manji priliv ljudi tokom radnog dana nego BG? Koje veze kultura ima sa bilo čime? To što su oni kulturni i što voze bicikle, nije ih sprečilo da u samom centru ima bezbroj višespratnih parkinga?

Koliko god se vi ljutili i gledali stvari iz svoje perspektive problem je dublji od te toliko pominjane cetke. Uvek ste spremni da osudite druge, bez ozbiljnih argumenata.
                        Problem NIJE dublji od četke. PS treba za svako oduzeto parking mesto da ponudi besplatno parking mesto na obodu grada. Oni to ne radi i to je moj problem. To je ujedno i argument. PS nije ponudio ALTERNATIVU, već ih samo zanima da naplate.

Dakle, ima parking mesta, ima garaza, ali automobila ima vise i grad se ne moze pretvoriti u parking prostore. Sem toga, ja sam svedok price da u Svajcarskoj nije moguci naci parking u vecim gradovima ako ga niste rezervisali i dzaba vam je kruzenje i satima.
                        Izvini, ako nije konstruktivno reći da PS treba od para koje zaradi da izgradi garaže, ne znam šta je konstruktivno?

Comment

Evo sad ponovo citam sve što si napisao i uopste mi nije jasno sta hoćes da kažeš. Generalno?

Da nisam (nismo) u pravu zato što tražimo da PS radi bilo šta osim naplaćivanja parkinga, ili da treba da ćutimo i budemo zadovoljni dok rade ovo što rade i da ne talasamo?

Comment

Sem toga, sva ova parking mesta u mom kraju su rekonstruisana. Secam se da 1999. godine nisam mogao proci trotoarom, a o kolicima da ne pricamo. Sada moze i automobil da prodje, a ima vise automobila.

Pricali smo neki dan da bicikli zbog konfiguracije starog dela Bg ne mogu u pravoj meri pomoci, ali sam siguran da je isti slucaj i na NBG. Problem se ne resava samo kopanjem garaza, vec i alternativnim prevoznim sredstvima. U Minhenu ima vise biciklista barem 10 puta nego u BG, a jos je tu i metro.

Bg je zasotao grad zbog decenije stajanja u mesto, doseljavanja izbeglog stanovnistva i migracije ljudi iz unutrasnjosti. Parking servis to ne moze resiti.

Bravo Vipe, prosto obozavam ove tvoje socijalno- samosvesne govore!

Pogotovo kada te sama problematika direktno ne dotice, jer tvoje hodanje trotoarom ne smatram direktnim ulaskom u problem, kao na primer moje visecasovno kruzenje gradom u potrazi za parking mestom! Cisto gubljenje vremena i novca!

Elem, slazem se je jedini cilj PS-a uzimanje novca! I slazem se da je jedino ulaganje u farbu i "poboljsavanje' sistema za uzimanje novca! Realno PS u poslednjih 10 godina nije napravio ni jedno novo parking mesto, cak se iscrtavanjem zona, dolazi do toga da se solidan broj mesta jednostavno izgubi! Primer je moja ulica gde je verovatno 40-tak godina bili dozvoljeno parkiranje sa obe strane i to nije stvaralo nikakve probleme. Onda kada se PS pojavio sa zonom, jedna strana je obelezena na drugoj su postavljeni stubici i direktno je izgubljeno 20-25 parking mesta. Da li su u ovom gradu 40 godina bili slepi ljudi na vlasti, pa nisu videli neki problem koji je PS "uspesno resio"? Iskreno cisto sumnjam u tu pricu, rec je samo o uzimanju novca, naplatom u parking zonama i odnosenjem nepropisno parkiranih vozila paukom! Dakle, svako uvodjenje zona, smanji broj parking mesta bar za trecinu!!!

I jos nesto, posebna je prica o opravdanosti odnosenja vozila paukom. Vozilo koje je parkirano tako da ometa saobracaj opravdano je odneti, sta je sa vozilima koja nisu propisno parkirana ali nikoga ne ometaju, i takva vozila se odnose umesto da im se samo naplacuju kazne za nepropisno parkiranje!
                            Last edited by Misha; 26 May 2009, 15:25.
                            "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Originally posted by Misha View Post
                              Bravo Vipe, prosto obozavam ove tvoje socijalno- samosvesne govore!

Pogotovo kada te sama problematika direktno ne dotice, jer tvoje hodanje trotoarom ne smatram direktnim ulaskom u problem, kao na primer moje visecasovno kruzenje gradom u potrazi za parking mestom! Cisto gubljenje vremena i novca!
                              Ne razumem kako se mene ne tice. Napisao sam gore kako su rekonstruisana parking mesta u mom kraju i prosireni trotoari, kojima sada uglavnom moze komotno da se seta ukoliko neki indijanac ne zavuce svoj automobil na neke neverovatno mesto, recimo ispod svog prozora.

Taj kraj gore gde si ti je bio uvek poznat po parkiranju automobila branikom do zida. Tako se moze parkirati vise automobila, slazem se. Kazem ti, ja samo znam da za stari deo Bg im previse automobila i mislim da je resenje u drasticnom povecanju cena parkiranja.

Kada ljudi na taj nacin budu demotivisani da dolaze u centar licnim prevozom bice mesta i za tebe kao stanara. Sem toga, moze se ograniciti pristup centru vozilima koja ne zadovoljavaju ekoloske norme i to je jos jedno od mogucih resenja.

Evo ja ti predlazem moje resenje, postani vise drustveno svestan i koristi malo javni prevoz i bicikl i videces koliko ces se bolje osecati.
                              sigpic

Comment

U mom kraju nikada nije bio zastupljen princip branik do zida, automobili su se parkirali uzduzno na trotoaru i bilo je mesta i za parking i za pesake! A sto se tice javnog prevoza i bicikla, valjda prvo treba strukturno resiti prvo te probleme, a tek potom pristupiti represiji nad vozilima i vozacima. Ovako je kao i obicno narod na steti, ili ne moze da se parkira, ili ga to kosta boga oca, a biciklisticke staze i metro kad napravimo napravili smo!
                                "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Working...
                                X