Announcement

Collapse
No announcement yet.

Novi zakon o bezbednosti saobracaja i novine koje donosi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Pa zar nije tako bilo i do sada? Milo mi je za drugara, to je prvi put da cujem za tako nesto Bude situacija da moze biti od pomoci ali kad 99% njih prvu pomoc polaze sa dobar dan i dovidjenja...korist je mnogo manja.

Comment

Kod nas nije bilo obavezno vezivanje na zadnjoj klupi. Pazi možda se varam ali mogu reći dasam gotovo siguran u to.

He who loses control, loses.

Comment

Originally posted by bruyoni View Post
        A što se tiče pojaseva zaboravio sam da napišem "kod vozila koja ih poseduju"
        ...tako da su vozaci fikusa iz 70-ih, da ne kazem iz 60-ih, jer ima i takvih, mirni.

Comment

Ja, inace, ne izlazim iz auta kad me startuje murija ali jos jedna novina:

Ne izlaziti iz auta kad vas zaustavi policija, jer sledi kazna od 5.000 din.

Comment

Elem što se tiče zimske opreme, valjda zimi pošto nije precizirano. Mora se posedovati a to su ili Zimski pneumatici na pogonskim točkovima ili letnji pneumatici ali da imate lance u gepeku.

Evo ako neko nije znao, tip ja, link na kome se svakog dan može videti gde i u koje vreme će dežurati radarske patrole.

Comment

Nacrt tehnickog pravilnika, koji je podzakonski akt novog ZOBS-a nalazi se na sajtu ministartstva infrastr.>

Last edited by VIP; 9 December 2009, 20:13.
              sigpic

Comment

Evo ja sam krenuo sa ovim, pa vi saljite ispravke, sugestije, dopune, slike obrazaca, opreme i slicno>

sigpic

Comment

Originally posted by bruyoni View Post
                  Elem što se tiče zimske opreme, valjda zimi pošto nije precizirano. Mora se posedovati a to su ili Zimski pneumatici na pogonskim točkovima ili letnji pneumatici ali da imate lance u gepeku.
                  Do donosenja, gore linkovanog, tehnickog pravilnika ne morate brinuti o obaveznoj opremi, odnosno morate brinuti, ali u istoj meri kao i do sada.

Ono sto je meni bitno kada su u pitanju zimske gume, moram nabaviti lance posto ove zime gume necu kupovati.

/ Ja sam prsluk ipak vec stavio u vrata - da ne zaboravim Za svetla sam se vec navikao u Bosni i nece biti problem.
                  sigpic

Comment

E ajde samo jos jednom da pojasnim, posto imamo dve teme. U opstoj raspravi pitajte, tumacite, raspravljajte, a ovde cemo stavljati samo ono za sta smo sigurni da je tacno/provereno. Znaci, treba da je tema pregledna i da sluzi kao podsetnik.

Pitanja u opstoj raspravi mogu biti odgovorena i linkovanjem ove teme. Jeste, ima i ovde spama, ali sredicemo ga u hodu
                    sigpic

Comment

Jel radio neko tehnički u poslednjih dva tri meseca? Pitam zbog prve pomoći, ove po novom SRPS standardu, treba uskor oda sredim registraciju pa da znam dal da pored dve postojeće po JUS-u (jednu kupio, a druga pojma nemam odakle mi) treba da imam tu po novom standardu. Znači konkretno SRPS Z.B2.001 prva pomoć jel su tražili baš nju?

Hvala

Comment

Bio sam sa novim Jazzom početkom maja, i ništa živo nisu gledali osim broja šasije, motora i standardno kočnica. Parking Servis u BG. Koliko sam primetio samo je cena veća nego ranije. Dakle... opušteno
                        Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

^Standardno za parking servis! Sa time da kad vidi da je rent a car auto, ne gleda ni brojeve sasije i motora!
                          "What we're dealing with here is a complete lack of respect for the law."

Sheriff Buford T. Justice

Comment

Evo ga i novi pravilnik o tehničkim uslovima. Koliko vidim, od 1.11. do 1.4. obavezne su zimske gume. Samo mi nije baš jasno da li je usvojen?
                            Last edited by Heinz; 13 September 2010, 17:45.
                            Honda Jazz 1.4 i-VTEC ESH

Comment

Evo stoji da stupa na snagu od 19. septembra. Tu ima jos dosta novina vezano za zabranu resgistracije vozila sa volanom na desnoj strani, zabranu zatamnjenja stakala, rezervne sijalice i slicno...

Vozači u Srbiji će od 1. novembra do 1. aprila ubuduće morati da imaju zimske gume na svim točkovima na svojim vozilima, propisuje novi pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima. Za ne posedovanje odgovarajuće propisane opreme predviđene su kazne od 3.000 dinara.

Lance imam, gume nemam, tako da ja i slicni meni imamo rok do 19. novembra.

Od 1. marta 2011 nece biti moguca prva registracija vozila bez ABS-a.
                              sigpic

Comment

Pohvalno, ovo za gume jer nisam još do kraja pročitao pravilnik
                                A i ovo je odlično, neće me više traumirati "englezi"

Члан 24.
                                Уређај за управљање возилом на сваком возилу мора испуњавати основне захтеве једнообразних техничких услова, бити поуздан и изведен тако да возач може лако, брзо и на сигуран начин мењати правац кретања возила.
                                Возила са два трага, не смеју имати волан на десној страни.

Comment

Working...
                                X