Announcement

Collapse
No announcement yet.

Novo poskupljenje goriva

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

A evo i konačne cifre. BMB je 1,1EUR.

- Šta je bilo? Jel ste mu zapisali broj?
    - Ma kakav broj, kad sam izvuko živu glavu!

Comment

Čorba opet ide na gore... A gužve ne jenjavaju

Comment

Ajmo sad svi zajedno... "idemo u Evropu!"

1,15 EUR, a kako je dinar sve jači i jači, ta cena (računano u EUR) samo na gore može da ide.

Comment

Originally posted by zmaj View Post
          Ajmo sad svi zajedno... "idemo u Evropu!"

1,15 EUR, a kako je dinar sve jači i jači, ta cena (računano u EUR) samo na gore može da ide.

http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/3967/8/
          A predpostavljam, da kada dinar oslabi, cena u evrima se netje menjati
          nk.simRacing - virtuelni trkački Bilten

Performanse? Nema ih. by Zmaj

Comment

Dinar ode gore, a i cijene nafte na svjetskom trzistu. Nazalost ovo nije interesantno samo za vozace...

Inace, kako tumacite (ne)elasticnost ljudi na cene goriva? Kolaps koji je zadesio Beograd sigurno nije uzrokovan zatvaranjem jednog mostica, vec drasticno vecim brojem vozila u odnosu na proslu godinu.

Uvjeren sam da su neki od razloga povecanja saobracaja, pored povecanja broja automobila (inace poredjenje vrsim u odnosu na isti period prosle godine) otvaranje prilicnog broja radnih mjesta i doseljavanje ili migracija stanovnistva u prigradska naselja Beograda, jer je trenutno samo tamo moguce kupiti nekretninu bez placanja sumanute cijene kvadrata u Beogradu. Doduse, ni cijene u Obrenovcu, Mladenovc, Pancevu ne mogu se opisati kao povoljne...

Iz licnog primjera znam da od mojih kolega vecina dolazi na posao iz Surcina, Resnika, Mladenovca, Obrenovca, Indjije pa cak i iz Novog Sada.

Elem, pomenuta neelasticnost vjerovatno potice od nemanja alternative ili psiholoske (a mozda I finansijske) barijere kada je covjek spreman da se odrekne automobila kao simbola statusa i kvalitetnijeg zivota. Bas se pitam gjde je ta barijera za vecinu ljudi? 110 din ? 

PS

A zamislite da nam je uvoz automobila liberalan kao kod Bugara koji su sada u EU. Svaki put kada se krecem autoputem pratim rijeke slepera bugarskih tabli sa polovnjacima.
            sigpic

Comment

Generalno, da radi Plavi Voz, ali DA RADI, a ne da je na papiru u radnom stanju kao sada, situacija bi bilo potpuno drugacija. Meni je potrosnja sa ovim guzvama poslednjih dana skocila na 9-10 u proseku. Juce sam od YUBC do Dejtona stajao u koloni 20-25 minuta i odustao. Cak je u 19.30 bila solidna guzva prema gradu.

Mislim da poskupljenje benzina mora da bude DRAMATICNO, da bi se kolicina automobila primetno smanjila. Cenim da ni 110 nije dovoljno, zato sto je BG specifican. Imas mali milion automobila u spicu ciji vozaci ne placaju corbu tako da im je potpuno sve jedno da li je corba 100 ili 200 dinara (pogledaj koliko ima autombila sa raklamama na sebi, pa dodaj jos jedan solidan procenat firmi, koje ne stavljaju reklame na sluzbena kola). Drugo, imas dosta ljudi koji kolima JEDINO gde uopste idu, je posao kuca. Oni prelaze jako male kilometraze, pa na konto toga poskupljenje u apsolutno vrednosti nije strasno.

Dizelasi trose manje od benzinaca, tako da je njima to poskupljenje jos manje strasno, dok OGROMAN broj automobila na plin ima jos DOOOSTA lufta da bi se nasli u situaciji da nece da odvoje lovu za corbu/plin.

Ja bih tih 110, pomerio na jedno 150-170, kada bi trebalo da vidimo neko ozbiljnije smanjenje guzve.

Generalno, problem je sto Plavi Voz ne radi kako treba. Da je ispravan, ja bih se davno preselio na periferiju grada i uzivao u voznji vozom.

Comment

Pa u nemogucnosti da promenim mesto stanovanja i preselim se blize poslu ja sam promenio posao i radim blize kuci i bas mi je lepo. U downtown silazim samo kad moram i to mi je taman dovoljno da se ne opustim.
                A ako bi otislo gorivo na 110-150-170 guzve se ne bi znacajno smanjile iz razloga koje je naveo Zmaj ali bi sve poskupelo jer bi se tim distributerima cija su kola po gradu povecali troskovi poslovanja pa bi oni digli marze a svima nama spustili standard. (ako je uopste moguceda bude nizi)
                Guzve ce ostati u svakom slucaju a bolje da gorivo pojeftini.
                Krivi smo mi koji smo ćutali....

Comment

a sto samo toliko, nek bude 20 000 din/lit, to bi sigurno pomoglo. i nek sve ostalo poskupi 10000% na osnovu toga, ali hey i samo sa jednim mostom ne bi bilo guzvi u gradu, tako da bi mogli slobodno srusiti visak ili dali velji da proda
                  For me is first place or nothing. Ayrton Senna forever!

Comment

Samo jedna sitnica, gorivo prati cenu nafte na tržištu, ali procentualno celim litrom, koliko sam primetio, iako su najveći deo cene u litru upravo raznorazne marže i gluposti. Samo gorivo je tu manji deo cifre.

A loša organizacija saobraćaja u gradu, semafori, signalizacija i uobičajene ostavljene raskopane ulice mesecima su noramalna pojava. Stičem utisak da to neko namerno radi da bi se što više goriva trošilo.

U svakom slučaju, do 2009. će biti svakog meseca novih 10 hiljada vozila na ulicama, pa da vidimo šta će biti sa novih 150 hiljada vozila u Beogradu i gde će se smestiti za godinu i po dana.

Comment

Da, gradske sluzbe kao da se vode neki algoritmom, koji maksimizuje haos u gradu. Ono, celo leto se zajebavaju sa nekim levim ulicicama. Dodje jesen evo oni pocnu da rade istovremeno Pop Lukinu, Bulevar Nikole Tesle i time odseku prakticno dve arterije za ulazak/izlazak na Brankov most. Ili su kompletni moroni u gradskoj vladi, sto me ne bi cudilo, ili je neka ekipa sa opasno negativnim namerama u zivotu - ili i jedno i drugo.

Bilo kako bilo, ogromna kolicina automobila, ljudi u gradskoj vladi koji imaju mentalne kapacitete zlatnih ribica i moral ko hijena u zbiru daju veoma losu prognozu za vozace.

Da ne govorim da ove grozne guzve od normalnih vozaca pravi prave manijake spremne na razne vrste gluposti samo da bi ustedeli 5 minuta na putu do kuce.

I tako, benzin ispade jos i najmanji problem

Comment

Vidish, to planiranje guzve nije iskljuceno, potrsnja mi se ozbiljno uvecala od pocetka septembra a radim takav posao da moram da koristim svoja kola a i licno placam corbu, bankrotiracu. Nego nije problem samo gorivo masa ljudi vozi na plin, koji jos uvek ima ok cenu, mora akciza jos desetak dinara gore, samo mi nije jasno da se jos uvek toga misu setili...

NK virtuelni trkački bilten

Comment

ma ljudi pustite corbu na miru. Dal ce ona gore - dole to nema veze sa guzvom u gradu. Poenta je u tome sto je ovaj grad - BGD prso. I to totalno. Ali ne mislim da je to samo u Beogradu, posto sam iste probleme video i u drugim manjim gradovima. Jednostavno gradovi nisu spremni za priliv ljudi : kako izbeglica, tako i onih iz sela u grad itd... 20000 ljudi svake god. dodje i naseli se u Beograd. A to sto nemamo kud. E to je sad drugo. I kada bi uradili puteve , i poneki most, a to je za nekih npr. 5 god. , to ne bi smanjilo guzve, vec bi ih samo dovelo za pocetak na neku razumnu meru, ali ce se opet pojaviti. Svi se mi trudimo (radnici,strucnjaci,inzenjeri) , ali jednostavno nas rad ne daje neke efekte, posto je to matematicki nemoguce....

Comment

Gorivo pojeftinilo 1,5 dinara, a sad poskupljuje za 4.

Comment

Ja sip'o pola rezervoara, toliko bilo mesta, i pitam se dokle. Najbolji mi je bio šef Danac koji je uzeo rent'a'car pre jedno mesec dana na vikend i kaže - au što vam je gorivo skupo.

Šta reći...

Comment

Jesta da nisu vesti iz zemlje, malo sam previse iskopao, ali je zanimljivo. U Turkmenisanu vlada izglasala a predednik prihvatio predlog da svaki gradjanin ima pravo na odredjenu kolicinu besplatnog goriva.

U Turkmenistanu (u redovnoj prodaji)

1l BMB - 0.013€

He who loses control, loses.

Comment

Working...
                                X