TCR: Odličan start sezone za Borkovića

Dušan Borković imao sjajan debitantski nastup u TCR šampionatu – drugo mesto na kvalifikacijama, šesto na prvoj i treće na drugoj trci. Ukupan bilans iznosi 24 osvojena boda i treće mesto u generalnom plasmanu.


Kvalifikacije su prošle vrlo dobro po Borkovića koji je vrlo brzo našao maksimum automobila tako da je prvi kvalifikacioni segment završio kao najbrži, da bi ga u Q2 nadmašio samo Sergej Afanasijev.

Borković je loše startovao, tako da je izbubio nekoliko pozicija, ali je nakon toga popravio tempo i počeo da se probija. Nakon incidenta u kome ga Komini udara od pozadi automobil je pretrpeo oštećenja, ali je Borković uspeo da završi trku kao šestoplasirani.

Drugu trku Borković startuje kao deveti, ali pada na 11. mesto. Brzom i čistom vožnjom Borković koristi to što drugi vozači imaju svojih pehova, tako da je Borković na kraju trke završio kao četvrti. Nakon trke je diskvalifikovan trećeplasirani vozač (finac Pelinen) pa je Borković drugu trku završio kao treći.

Nakon prvog trkačkog vikenda Borković je treći u generalnom plasmanu sa 24 boda, a ispred njega se nalaze vodeći Pepe Oriola sa 51 i Džejms Neš sa 36 bodova.

Drugi trkački vikend serije se vozi na stazi Estoril (Portugal), 23. i 24. aprila.

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN