Tržište: Daimler udvostručio profit

Nemački Daimler saopštio je da je udvostručio profit u prva tri meseca ove godine zahvaljujući odličnoj prodaji nove verzije Mercedesove E klase i SUV modela.

Pogodaka: 75

Honda Civic Type R - rekord na Nirburgringu

Nova generacija Honde Civic Type R postavila je rekordno vreme na Nirburgringu u klasi serijskih automobila sa prednjim pogonm i preuzela krunu od Volkswavegen Golfa GTI Clubsport. Novo rekordno vreme je 7:43.8, što je za više od tri sekunde brže od do sada najboljeg rezultata.

Pogodaka: 113

Peugeot, Fiat i Nissan preskaču IAA

Jedna od najvećih svetskih automobilskih manifestacija, Sajam automobila u Frankfurtu (IAA), ove godine proteći će bez prisustva Peugeota, Fiata i Nissana. Veliki proizvođači sve više pažnje poklanjaju promocijama na internetu, odnosno društvenim mrežama.

Pogodaka: 118

Euro NCAP: Pet zvezdica za BMW Seriju 5

Nova BMW Serija 5 dobila je maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu, sa ukupnom ocenom od 81%. Automobil je potvrdio dobru opštu zaštitu putnika zahvaljujući novoj platformi uz poboljšane rezultate sistema autonomnog kočenja.

Pogodaka: 114

Rast prodaje SUV modela za četvrtinu

Potražnja za SUV i krosover modelima svih veličina u Evropi prošle godine je nastavila da raste, pa je ovaj segment zabeležio najveće povećanje u 2016. godini.

Pogodaka: 111

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN