Rast prodaje SUV modela za četvrtinu

Potražnja za SUV i krosover modelima svih veličina u Evropi prošle godine je nastavila da raste, pa je ovaj segment zabeležio najveće povećanje u 2016. godini.

Pogodaka: 63

Tržište: Pad prodaje Volkswagena u februaru

Grupacija Volkswagen saopštila je da ukupna prodaja njenih vozila u svetu u februaru umanjena za 0,9 odsto, pošto dobri prodajni rezultati u Sjedinjenim Američkim Državama i Rusiji nisu nadomestili slabije rezultate u Kini i Evropi.

Pogodaka: 95

PSA kupuje Opel za 2,2 milijarde EUR

Grupa PSA postigla je dogovor sa General Motorosom u kupovini Opel/Vauxhalla za 2,2 milijarde EUR. Francuska kompanija obećala je da će obnoviti profitabilnost Opela i Vauxalla u roku od tri.

Pogodaka: 133

Peugeot 3008 je “Car of the Year 2017“

Novi Peugeot 3008 je izabran za „Automobil 2017. godine“, u ponedeljak 6. marta u Ženevi, od strane žirija sačinjenog od 58 evropskih novinara iz 22 zemlje. Ova prestižna titula je jedna od dvadeset nagrada koje je Peugeot 3008 već dobio.

Pogodaka: 120

Dizajner Bugatti Veyrona prešao u BMW

Grupacija BMW potvrdila je da će Jozef Kaban ubuduće biti zadužen za dizajnerske operacije marke BMW. Slovak će na tom položaju zameniti Karima Habiba, koji se povukao u januaru posle petogodišnjeg rada na toj poziciji.

Pogodaka: 111

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN