Dizajner Bugatti Veyrona prešao u BMW

Grupacija BMW potvrdila je da će Jozef Kaban ubuduće biti zadužen za dizajnerske operacije marke BMW. Slovak će na tom položaju zameniti Karima Habiba, koji se povukao u januaru posle petogodišnjeg rada na toj poziciji.

Pogodaka: 83

Tržište: Volkswagen ponovo prestigao Toyotu

Grupacija Volkswagen je posle četiri godine prestigla japansku Toyotu i prodala najviše automobila u svetu. Ovom rezultatu značajno je doprineo pad potražnje za Toyotinom limuzinom Camry u Sjedinjenim Američkim Državama i prodaja u Kini, koja je rasla sporijim tempom u odnosu na ostatak tržišta.

Pogodaka: 122

Nissan predstavlja novu Micru u Dubrovniku

Dubrovnik je bio domaćin evropske prezentacije potpuno nove Nissan Micre. U test vožnjama će učestovati čak 484 evropska novinara i 44 novinara iz najeminentnijih globalnih medija.

Pogodaka: 137

Euro NCAP: Samo dve zvezdice za Ford Mustang

Euro NCAP je kritikovao kompaniju Ford nakon što je njen sportski model Mustang na testovima zaradio samo dve zvezdice zbog loše zaštite dece na zadnjim sedištima i odsustva sistema za automatsko kočenje, koji se ugrađuje u ovaj model na američkom tržištu.

Pogodaka: 110

Tržište: Dobra godina za PSA

Grupacija PSA saopštila je da je prošle godine zabeležila rast prodaje za 5,8% pod uticajem oporavka evropskog tržišta i dobre prodaje Peugeota u Iranu.

Pogodaka: 85

Auto Godine 2015

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN