Richard Seaman - predratni trkački as


Image

Jedan od najperspektivnijih trkačkih vozača svog vremena, britanac Richard Seaman, je pre 70 godina izgubio svoj život na Velikoj Nagradi Belgije. U znak sećanja na velikana trkačkih staza iz tog, herojskog, vremena upoznaćemo vas sa Richardom „Dick" Seamanom.

Pogodaka: 3392

Sebastien Loeb - reli kralj današnjice


Image

Francuski reli vozač je ove godine osvojio petu uzastopnu titulu Šampiona Sveta u Reliju (WRC). Iako je teško, a i neumesno, porediti ga sa nekadašnjim reli velikane, kojih ima sasvim dovoljno, Sebastien Loeb je vozač koji je započeo novo poglavlje u vrhunskog reli takmičenja.

Pogodaka: 4779

Odabrani odlomci iz knjige o Ajrtonu Seni

 

Image

Olivera Broćić, autor knjige o Ajrtonu Seni, koja uskoro treba da se pojavi u domaćim knjižarama, nam je velikodušno ustupila nekoliko poglavlja, koja su pred vama. Molimo vas da vaša zapažanja o objavljenom materijalu napišete u komentarima teksta.

Pogodaka: 15385

Jim Clark - sećanje na velikana F1
Na današnji dan pre 40 godina, 7-og aprila 1968, poginuo je jedan od najvećih vozača Formule 1, Jim Clark.

Pogodaka: 7055

Guiliano Carcano: san o V8

  
Image 

Ime tako prosto, a mašina tako kompleksna. Uvek se moglo naći jedan, dva, tri, četiri, pet i šest cilindara, ali ni do tada, a ni od tada nije ih bilo 8! Kad se ta kombinacija pomene pored motocikla, na um pada samo jedna misao - Moto Guzzi V8.

Pogodaka: 8088

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN