NK MOTO TEST: Aprilia Mana 850 ABS


Image 

Hladno jesenje vreme nije nas sprečilo da uživamo u jednom od najzanimljivijih motocikala u poslednjih nekoliko godina. Nejkid motocikl srednje klase sa automatskim (CVT) menjačem? Svetogrđe ili proviđenje? U zavisnosti koga pitate, odgovor mora biti jedno od ta dva.


Prošle godine smo dobili priliku da testiramo revolucionarni proizvod, koji je takođe potekao iz Piaggio Grupe, MP3. Sada, posle godinu dana, na raspolaganju nam je veoma sličan, a opet veoma različit proizvod, koji deli tu crtu radikalnog pristupa rešenju urbanog transporta - Aprilia Mana 850 ABS.

Image


I pored toga što, spolja gledano, ne mogu biti više različiti, Piaggio MP3 i Aprilia Mana su zapravo veoma slični. I jedan i drugi proizvod su namenjeni vozačima skutera koji žele promenu, ali žele da zadrže komfor koji nudi skuter, kao prevozno sredstvo. Naravno, Mana je i mnogo više od toga. Ona je namenjena svim motociklistima koji žele komfor u vožnji, a da pri tome ne budu lišeni osnovnih vrednosti koje nudi motocikl.

 

Piaggio MP3 nudi daleko veću sigurnost u odnosu na ono što skuter pruža, dok se sa druge strane spektra nalazi Aprilia Mana, koja nudi vozne karakteristike i performanse motocikla.

Mana - prvo pojavljivanje


Na Međunarodnom sajmu motocikala u Milanu (EICMA) prikazan je prvi prototip još 2006. godine. Krajem naredne, 2007, godine Piaggio Grupa donosi odluku da će Aprilia započeti serijsku proizvodnju ovog modela od 2008. godine.

Image

 

Samo godinu dana kasnije, nakon dosta zahteva kupaca, Aprilia nudi i varijantu ovog motocikla sa oklopom - Aprilia Mana GT.

Image

 

Naredne, 2008, godine Aprilia na EICMA prikazuje i koncept motocikl zasnovan na modelu Mana - Mana X. Iako zanimljiv, ovakav motocikl je nešto što kupci radije traže od "kastom" radionica, nego u salonima novih motocikala.

Image

Image


Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN