Nismo preuzima internacionalni Nissan sportski program


Image 

Nissan je predstavio svoj sportski program, koji će sada predvoditi Nismo, koji je do sada bio sportski ogranak zadužen samo za japansko tržište. Nismo će ponuditi i tri nova, sportska, modela - Juke, 370Z i GT-R.


Japanski sportski ogranak kompanije Nissan, NISMO je od ove sezone dobio globalna ovlašćenja tako da će sportski programi u Japanu, Evropi, Americi i Australiji biti vođeni iz Nismo centrale u Jokohami (Japan).

Image

 

Ovim potezom Nissan će pokušati da diferencira sportske modele, za koje će od sada biti direktno nadležan Nismo. Pored Juke Nismo modela, koji je već predstavljen u planu su i 370Z Nismo i GT-R Nismo, koji će započeti trend od jednog novog modela godišnje.

Image

 

Nova centrala kompanije Nismo je sada proširena u skladu sa novim obavezama i odgovornostima, čime će svi razvojni timovi biti sada na jednom mestu kako bi se poboljšala komunikacija i ubrzao proces razvoja novih modela.

Nismo će predvoditi tim u australijskom V8 Supercar šampionatu, u japanskom Super GT, a intezivno se radi na GT3 i Le Mans programima. Ono što je jako zanimljivo je da je najavljeno da će Nismo biti ponovo prisutan na Le Manu od 2014. i to sa električno pogonjenim prototipom.

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN