WEC: Toyota pobedom počinje sezonu 2017

Toyota je izašla kao pobednik na veoma uzbudljivom otvaranju sezone 2017 FIA WEC voženoj na stazi Silverston. Preokreti i žestoke borbe u svakoj od četiri klase su najavile vrlo uzbudljivu sezonu FIA Svetskog endurans šampionata.

Pogodaka: 138

IMSA: Miloš Pavlović vozi 24 časa Dejtone

Prva trka američkog IMSA endurans šampionata se po tradiciji vozi na Dejtona ovalu, a ove godine će Miloš Pavlović biti jedan od vozača koji će biti u trci za osvajanje jedne od najprestižnijih endurans trka na svetu. Pavlović je član Grasser Racing #61 posade koja će nastupati u Lamborghini Huracan automobilu.

Pogodaka: 190

Endurans: Audi obustavlja LMP1 program

Audi Sport odeljenje će na kraju sezone 2016 zaustaviti svoj Le Mans LMP1 program čime je okončan sportski program koji je trajao 18 godina. Audi će se fokusirati na Formula E takmičenje kao i na DTM program.

Pogodaka: 547

FIA WEC: Toyota beleži prvu pobedu sezone

Delimična satisfakcija za propuštenu priliku na Le Manu stigla je za Toyota Motorsport na domaćem terenu. Toyota posada #6 je osvojila pobedu na 6 časova Fudžija, dok su pobedu u LMP 2 klasi osvojili vozači G-Drive time. Ford je pobedio u GTE Pro, dok u je u GTE Am pobedu osvojila Aston Martin posada.

Pogodaka: 525

FIA WEC: Porše pobeđuje i u Meksiku

Porše nastavlja sa nizanjem pobeda i na petoj rundi šampionata, dok su u GTE Pro Aston Martin posade odlučile da prekinu Ferrari/Ford dominaciju. Domaća posada RGR Sport tima je zabeležila pobedu u LMP2, dok je Abu Dabi Proton Porsche pobedio u GTE Am.

Pogodaka: 606

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN