F1: Fetel pobednik na otvaranju sezone

Sebastijan Fetel došao je do pobede na prvoj trci nove F1 sezone. Vozač Ferarija je uz dobru taktiku pobedio Luisa Hamiltona, koji je kroz cilj prošao kao drugi, a poslednja stepenica na podjumu je pripala Valteriju Botasu u Mercedesu.

Pogodaka: 103

F1: Start u Australiji: Hamilton, Fetel, Botas

Kvalifikacije za prvu trku sezone su bile prilično napete u poređenju sa kvalifikacijama od prošle godine, ali je rezultat približno isti. Hamilton na prvoj, Fetel na drugoj i Botas na trećoj poziciji. Interesantno je to što su Mercedes i Ferari u istoj sekundi pa možemo očekivati dobre borbe, ili da im se barem nadamo.

Pogodaka: 75

F1: Počelo testiranje, Hamilton najbrži

Testiranje za novu F1 sezonu je počelo, a prvog dana testa u Barseloni Hamilton je bio najbrži, drugi je bio Fetel u Feraraiju, dok je treće vreme postigao Masa u Vilijamsu. Probleme su imali Red Bul i Meklaren.

Pogodaka: 113

F1: Rajkonen najbrži drugog dana testa

Kimi Rajkonen je bio najbrži na drugom danu testa u Barseloni. Kimi je u svom prvom pojavljivanju u novom Ferari bolidu postavio bolje vreme od Hamiltona za manje od 0.1s, dok je treće vreme postigao Verštapen u Red Bulu.

Pogodaka: 93

F1: Predstavljeni Red Bul, Has i Toro Roso

Sa predstavljanjem Red Bul, Has i Toro Roso bolida smo imali prilike da pogledamo i sve bolide za novu sezonu. Red Bul ima inovativna rečenja prednjeg dela, a Toro Roso veoma liči na Mercedesov bolid, dok se na Has-ovom bolidu vidi veliki uticaj Ferarija.

Pogodaka: 110

Auto Godine 2016

Twitter

Facebook

Nacionalna Klasa

Login or Register

LOG IN